[]

Sushi

Hiç sushi yediniz mi?Tadı neye benziyor? Beğendiniz mi?Bizim arkadaşlar gidiyor '' oo canımız çok sushi çekti'' diyerekten merak ettim ben de özel bi lezzet mi diye.




 
Evet yedim. İstinyepark ta bi çin restoranından arkadaşla evde yemelik paket yaptırmıştık sırf meraktan :D ben bi tane yiyebildim. Arkadaşımda aynı şekilde. Wasabiyi de tattım. dedikleri kadar acıymış ^^ aslında hiç yemezdim ama hiç sushi yemedim demek olmasın diye şeyettim.tavsiye etmem. Türkler için pek uygun değil.


  • nickimi yermisin  (01.11.14 05:58:55 ~ 18:43:06) 
evet. mükemmel bir şey.


  • fransızkalanadam  (01.11.14 06:32:22) 
önceden kuruçeşmedeki restorana patron götürmüştü. en son 3 gün önce yedim. burda karfurda hazırlayıp satıyorlar 4 euroya aldım. daha pahalısı da vardı. sushi öyle olduğu gibi yutulmuyor, soya sosuna batırıp wasabi adlı çok kuvvetli bir sostan azıcık alarak yiyorsun. hepsi karışınca böyle acı tatlı garip bir his veriyor. zaten pirince falan sarılı, çiğ balık işin çeşnisi sadece. ama değişik çeşitleri var denemek görmek lazım. benim hoşuma gidiyor vallahi


  • i ve been mistreated  (01.11.14 08:05:04) 
ben de severim çok, olsa da yesek :/


  • mirty  (01.11.14 08:12:54) 
Yedim. Kabus gibi bir şey, çok ama çok kötü (benim damak tadıma göre). Ağzımdaki ilk lokma ile suratım yeşile ve daha sonra kırmızıya döndü. Çiğnemeye çalıştım olmadı, çiğnemeden yutmaya çalıştım acıyı hafifletmek için, o da olmadı. Aşçı uzaktan beni görüyordu, halime gülmekten ölmüştü. O zaman fark ettim ki pişmiş balığı bile sevmeyen biri olarak çiğ balığı merak eden ve tadını sevmeyi uman bir maldım ben.


  • aychovsky  (01.11.14 08:22:45 ~ 08:23:43) 
Türkiye'de yemedim de Japonya'dayken haftada bir kere gidiyordum. İnanılmaz lezzetli olanları vardı, damak tadıma zerre uymayan da. Kişi için doğru olanı bulmak lazım.

Bir de, suşi illaki balıkla yapılacak diye bir kaide yok. Suşi'nin üzerindeki malzeme -ki neta denir- bildiğimiz yumurta da olabilir, sebze de. Balığı kaldırmayanlar onlara yönelebilir.
  • sesee  (01.11.14 08:27:55 ~ 08:36:18) 
bence çok lezzetli. pahalı olmasa da daha çok yesek. bir ara evde de yapmayı deneyeceğiz.
www.cukurcumatimes.com

ayrıca sesee +1 illa balık olacak diye bişey yok. yukarıdaki blog sahibi çilekli bile yapmış :)
  • tuborg yesili  (01.11.14 08:45:26 ~ 08:46:13) 
Avrupa Yakası'nda Volkan (Ata Demirer), kız arkadaşından ayrıldığında rakı masasında ağlayarak Sertaç'a "ben onun için sushi yedim" diye anlatıyordu. Sertaç da "o ne?" diye sorduğunda, Volkan "yosuna sarılmış çiğ balık" diyordu hahah

Ben ilk yediğimde Volkan gibi düşünüyordum. Ama şimdi sushi aşerdiğim dönemler oluyor resmen. Öğrenilmiş bir tat gibi benim için. Ayrıca Türkiye'de gereksiz pahalı ve bizdeki restoranlar iyi yapamıyor. Türkiye'de balıkla olmuyor galiba bu iş.
  • hiko seijuro  (01.11.14 08:59:21) 
bir tane yedim az daha kusacaktım. çiğ balık işte. deniz gibi tadı var.


  • bira sisesi kapagi  (01.11.14 09:12:07) 
Tamamen damak tadıyla alakalı.
Buradaki yorumlar üzerinden gitmeyin, deneyin derim.

  • velhasilkelam  (01.11.14 10:31:25) 
wasabi sosunu pek sevmiyorum, lezzetsiz bir acı gibi geliyor bizim acıların yanında;

ama sushi için tadı neye benziyor sorusunu cevaplamak biraz güç zira kültür ikonu haline gelmesi ardından herkese pazarlanabilir hale getirmek için standart imajının çok dışında bir hayli çeşidi türedi; illa ki aralarında sevdiğin bir tip çıkabilir.

food.japan-talk.com

çok fazla çeşidini yemedim ben ama california roll'u bayağı sevmiştim bildiklerim arasından.

www.sushisama.com
  • neseranni  (01.11.14 11:44:02 ~ 11:46:41) 
sushi'yi yalnızca çiğ balık zanneden tipitiplere kanmayın. ön yargılı olmayın. çok fazla çeşidi var. kendinize uygun olanı seçin. sushi nedir, nasıl yenir biraz araştırın.

son not : zencefil turşusu candır.
  • zam sampiyonu domates  (01.11.14 11:49:28) 
dehşet güzel. somondan balinaya kadar her türlüsünü yedim. sevmediğim bir iki türü var sadece (kalamar yenmiyor mesela). eskiden avakadolularını sevmiyordum bir de şimdi onları da seviyorum. millet kurban bayramında kavurma diye sayıklarken ben sushi diye sayıklıyordum. keşke yaşadığım yerde de yapsalar da gidip yesem sürekli


  • argent dawn  (01.11.14 11:54:16) 
aç değilim ama şimdi yemek sepetinden somonlu ve salatalıklı söyledim. hatta üstüne 2 tane çin böreği ve edamame iyi gider :)


  • zam sampiyonu domates  (01.11.14 11:57:17) 
Bişeye benzemiyor. Tadmak için yedim çeşit çeşit ama asla bir daha yemem.


  • omer gibi  (01.11.14 18:17:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.