[]

alerji

daha önce güven hastanesi'nde bir dermatoloğa göründüm..ayak üstü ve bacaklarımdaki kaşıntılar için strese bağlı alerji dedi doktor.. bir gıdaya karşı alerjin varsa da bunu kendiniz bulacaksınız dedi.. (kendim nası bulayım :s ) o arada solunum yollarımla ilgili de alerjim olduğunu öğrendim ki zaten bununla ilgili de problem yaşıyordum.. kbb de alerjimi onayladı..

cilt alerjim için pamuk olmayan giyisiler,imitasyon takılar vs kullanmamam önerildi..ve bir adet kortizonlu kremle rahatlattım cildimi..
hapşuruğum ve sürekli grip gibi çıkan sesim için de aerius kullanıyorum..

bi şey , bi gıda bana dokunuyor ama anlayamıyorum ne olduğunu.. boynumun çeneme doğru olan kısmında kaşınan küçük sivilceler gibi şeyler çıkıyor.. isilik gibi..

tam olarak şuna alerjin var bundan uzak dur denebilecek bir alerji testi var mı?

erişkinler için alerji uzmanı falan bildiğiniz ankara'da?

bir arkadaşım avustralya'da dna testi yaptırmış ve bi kaç alerjisi çıkmış (gluten,yumurta vs) .. türkiye'de yok mudur böyle bi şey?

 
Oha o nasıl doktor, kendin nasıl gıda alerjini tespit edeceksin?

Ben 2 sene önce bol midyeli ve karidesli bir yemekten birkaç gün sonra vücudumda kızarıklıklarla doktora gittim. Ürtiker (kurdeşen) olmuşum, senin de öyle bir sorunun olabilir. Alerji testi yaptı ve neye alerjim varsa tek tek tespit etti. Kan veriyorsun, tek tek çeşitli gıda maddelerine ne derece hassasiyetin var grafik halinde görüyorsun. Benim deniz kabuklularına karşı epey yüksekti.. Ankara Bayındır Hastanesi - Pınar Öztaş, muayene olmanı tavsiye ederim.
  • Lethe  (31.10.14 21:24:59 ~ 21:36:13) 
doktor doğru söylemiş ne kadar alerji testi yapılsa da o testlerde herşey yok. iki kez alerji testi yaptırdım iki testte de portakal yoktu ama benim portakala alerjim var soyarken ellerim kızarır ve kaşınır. bunları ben test edip buluyorum. köri sosu yedikten bir gün sonra kollarımda kırmızı kabarcıklar çıkıyor mesela. her şeyin testi yapılamaz siz dikkat edeceksiniz.


  • kuzey li  (31.10.14 21:35:45) 
alerji testi yaptırabilirsiniz. ama neye alerjiniz olduğunu nihayetinde siz bulacaksınız.


  • fayfim  (31.10.14 21:36:00) 
alerji testleri elbette bilgi verebilir ama aslolan kişinin kendini takibi.

kardeşimde de çikolata alerjisi vardı. doktora falan götürmedik. çikolata vermeyince sorun çözülüyordu çünkü :)
  • siradisi00  (31.10.14 21:46:19) 
Geçen ay medikal park'ta alerji testi yaptırdım. Testte 30-40 kadar alerjen kullanıyorlar. Eğer sendeki alerjiye bunlardan biri sebep oluyorsa orda çıkıyor. Ama listedekiler dışında bir şey sepeb oluyorsa onu tespit etmek güç. Ev tozu alerjisi çıkmıştı bende.


  • youkoso hitori bocchi  (02.11.14 22:01:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.