[]

Antalya - İzmir - Çanakkale - Eskişehir - Edirne?

İmkanınız olsa yaşamak için bu şehirlerin hangisinde, neden yaşarsınız? Sizden fikir istiyorum çünkü yaklaşık iki hafta içinde birinden birini seçmem gerekecek gibi görünüyor..




 
çanakkale, bi kere sahil kenarı, canın sıkılır iner çay içersin, tazesinden organik sebze meyvesini yersin, havasıda güzel. yazın atlar bozcada gökçeada yaparsın, bu yaz tam kafaya koymuştum oraya yerleşmeyide işte..zalımsın sistem çok zalım


  • clever  (31.10.14 20:36:40) 
edirne soğuk oluyomuş hiç gitmedim, o yüzden istemezdim sanırım.
eskişehiri de sevdim ama yaşayanlar bir süre sonra sıkılıyormuş, şehir küçük diye.
izmirde yaşıyorum, çok seviyorum tabi ki.
izmir dışında bir yerde yaşa deseler antalya derdim sanırım.
onun dışında çanakkale de güzeldi.
hepsi güzel^^
  • anil  (31.10.14 20:38:55) 
çanakkale ile ilgili her detaya cevap verebilirim aklına takılan.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (31.10.14 20:40:09) 
izmirli olarak izmir diyorum.
ikinci tercihim antalya olurdu. illa deniz olacak.

  • nocturness  (31.10.14 20:41:49) 
izmir'de yaşıyorum ve gayet memnunum. ama izmir dışında bir yerde yaşamak zorunda kalsam bu yazdığın şehirlerden birinde yaşamak isterdim büyük olasılıkla. çanakkale'de amcam yaşıyordu gitmişliğim var ve küçük izmir gibi merkezi çok güzel ve sakin, antalya da yine izmir'de yaşamasam yaşamak isteyebileceğim bir yer. edirne ve eskişehir soğuk olabilir o yüzden istemeyebilirim ama onun dışında güzel şehirlerdir herhalde(ikisine de gitmedim maalesef).


  • nundu  (31.10.14 20:44:54) 
birkaç şey eklemek istiyorum.

1. antalya; yazları sexks sexks sexks on the beach gibi görünür lakin ki öyledir ama kışları hiç de öyle değildir. kışın tiksinirsin. 3 ay yaz sezonu 5 ay yaz mevsimi iyi güzel ama max. 5 ay ondan sonra her türlü kötü bir şehir antalya.

2. edirne; güzel diyolla bi fikrim yok.

3. izmir; yaşadığın yer önemli diyolla, ki bence de öyle.

4. çanakkale; ufak bir şehir kışın gece sabaha karşı bile sokakta güvenli bir şekilde takılabilirsiniz. edirne dışında bütün şehirler hakkında iyi kötü fikrim var ben çanakkale diyorum. tabii kişisel tercihler önemli. "imkan yok" gibi bir durumu var çanakkale'nin o bir gerçek. izmir'de de imkan var ama çanakkale'nin o güzel kendi içindeki yazlık şehir havası yok.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (31.10.14 20:53:53) 
Antalya, İzmir ve Eskişehir'de yaşamış ve halen Eskişehir'de yaşayan biri olarak İzmir diyorum.


  • Dr_Stat  (31.10.14 20:59:05) 
izmir ya da çanakkale


  • bradshaw  (31.10.14 21:39:14) 
Ay Antalya <3


  • emirkulu  (31.10.14 22:07:05) 
tam aradığın adam geldi. izmirliyim, eskişehir'de 5 yıl okudum, halihazırda 5 yıldır çanakkale'de yaşıyorum. edirne'ye de 1 haftalığına bir kaç defa gittim. antalya zayıf karnım, iki kere gittim. hiç bilmem.

eskişehir'i çok severim. dinamik ve genç bir şehir. kültürel ve sosyal olarak epey tatmin edici. ancak artık bana hitap etmiyor. yılda bir iki defa gidip vakit geçirmeyi çok isterim ama yaşamak istemem. sebebini birazdan anlayacaksın.

edirne güzel bir şehir, yaşanabilir ama rakiplerinin yanında zayıf kalıyor bence. bu saydığın şehirler ihtimal dışı olsaydı edirne de yaşardım. antalya yı geçiyorum, bilmediğim bir yer.

izmir ise benim evim. yaptığım işlerden dolayı her yerini karış karış gezdim, öğrendim. büyük şehirler içinde yaşamak isteyeceğim tek yer burası. muhtemelen bir gün dönebilirim izmir e. fakat izmir'de yaşamam için gelirimin yükselmesi lazım. izmirde ancak geçinecek bir gelir ile yaşamak istemem. zira izmirin keyfi biraz paran olduktan sonra çıkmaya başlıyor. çok basit bir örnek; yazın her haftasonu kaçacak bir yazlığın olmalı. eş dost gidilir, 2 gün kafa dinlenir, eğlenilir vs. izmirde yaşanır, ancak paran olmalı.

çanakkale ise fiyat perrformans kralıdır. ucuzdur, güzeldir ve kolaydır. doğa falan harika burda zaten. istediğin an, istediğin yerde yalnız kalabileceğin bir deniz kenarı var burada. eskişehir'de o yoktu mesela. evin dışında yalnız kalabileceğin bir yer yok şehir merkezinde. neyse, çanakkaleye dönelim. sakinlik değil de bana eğlence, sosyal, kültürel aktivite lazım dersen o da var burada. izmir, eskişehir ile falan kıyaslama ama iyidir burası da. gittiğin yerlerin olur, tanırsın onları falan. yani küçük şehir diye aklına kütahya gibi bir yer gelmesin. buralarda kızlı erkekli takılıyor insanlar ve kimse kimseye karışmıyor. şehir oldukça güvenli.

şehir ucuz ve sağlıklı. yediğin sebze meyve resmen fantastik. ucuz ve lezzetli. boğaza sıfır 50 kuruşa çay içebiliyorsun hala. (orası istisna gerçi, 1 lira normal fiyat :) içmesi, dağıtması da ucuz. kültürel aktiviteler falan da fena değil. sanat merkezimiz falan var. bienal vardı 1 aydır, yeni bitiyor. konserler falan hep olur. bir de şöyle bir avantajı vardır; 80km çevrende assos, bozcaada, küçükkuyu, gökçeada gibi yerler var. yazın gayet güzel oluyor.

biraz dağınık yazdım ama spesifik sorular sorarsan daha düzgün cevaplarım. üniversite okumaya mı gidiyorsun, çalışmaya mı gidiyorsun, nasıl bir insansın, ne arıyorsun bilmiyorum. ama benim tercihim çanakkale ya da izmir olurdu gelir durumuma göre.

soracağın soru varsa çekinme sor.
  • jaaaccckkk  (01.11.14 10:23:40) 
Çanakkale. Üniversiteyi orada okudum , mükemmel bir yer.


  • verbanadüşlerimi  (01.11.14 11:23:50) 
Hepsi Türkiye ortalamasinin üzerinde yerler yasanabilirlik acisindan ama çanakkale diğerlerinden önde bana göre. Dogasi, tarihi, insanlari, sebze, meyvesi, sardalyasi, peynir helvasi vs.cazip faktörler. İzmir ve antalyaya göre etrafındaki tatil yerleri daha sakin ve bozulmadan kalabilmiş. Eskisehir kadar olmasa da kendi çapında öğrenci ortami var.


  • piszenci  (01.11.14 13:15:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.