[]

mantarlı yemek

dün köri soslu tavuk yapmak için malzeme alırken mantarda aldım migrostan. kampanya varmış bir pakette hediye ettiler. dolayısıyla mantar bolluğu oldu. elimde 1,5 paket mantar var. birinin 3 birinin 4 kasım son tüketim tarihleri.

ben bu mantarlarla pratik ve az malzemeli ne yapabilirim? mutfak becerimin pek olmadığını ve öğrenci olduğumu varsayarsak.


 
Sogan ve biberle mantar sote yap gitsin. Guzel oluyor. Bi kismini da sonraya omlet icin ayirabilirsin.


  • ay nov kung fu  (31.10.14 18:07:03) 
mantarlı et sote yapabilirsin- soğan, biber, domates vs. ile.

makarnaya sos yapabilirsin. krema ve biraz kaşar katarak.

bir de direkt mantarları fırına verip tam pişmeye yakın üstlerine rendelenmiş kaşar dökebilirsin. kolay ve lezzetli oluyor.
  • gene mi gene  (31.10.14 18:08:20) 
bi de ben bunu dolabın dondurucu kısmına atsam son kullanma tarihinden sonra da tüketme şansım olur mu bozulur mu yoksa?


  • tuborg yesili  (31.10.14 18:08:23) 
mantarın buzluğa atıldığını ne gördüm ne duydum. bence hepsini yap gitsin zaten o koca paket mantar pişince azıcık bir şey oluyor.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (31.10.14 18:09:50) 
mantarlı ton balıklı yumurta. ben yaptım bi kere çok güzel oldu :)


  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (31.10.14 18:11:56) 
aaa bi de mantarların saplarını çıkarıp tepe kısımlarının içine kaşar peynir koyun. üstüne de tereyağı koyun azıcık. verin fırına. çok leziz oluyor


  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (31.10.14 18:13:25) 
birazıyla da kremalı mantarlı makarna sosu yapılır mmmm


  • lily briscoe  (31.10.14 18:15:36) 
en basitinden mantarlı yumurta :)
@lily briscoe kremalı mantar sosu sütle mi yapılıyor ?

  • cunupkral  (31.10.14 18:40:58) 
mantar ve yumurta bana hiç yakışmayacak şeyler gibi geliyor, emin misiniz :)


  • tuborg yesili  (31.10.14 18:42:39) 
mantarın en sevdiğim hali omlettir. pişman olmazsın. karabiber koy ama mantarlar pişerken.

çorba ya da sote yapsan yarısı biter zaten. kalanı da omlet. ama saplarını yemeğe şapkasını omlete koy.
  • seksen9  (31.10.14 18:57:18) 
şu güzelim yağmurlu kış aylarında bir mantar çorbası iyi gider, yapımı zor değil, malzeme çok kapsamlı değil www.portakalagaci.com


  • candanag  (31.10.14 18:59:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.