[]

Erkek kedimi kısırlaştırmadan sakinleştirmek istiyorum

kolumun arka tarafını daha çekici hale getirmek için ne yapabilirim? evet elimin üstünü ısırıp, koluma halleniyor şu sıralar. ve acı acı miyavlıyor. 10 aylık olduğu için kısırlaştırmak istemiyorum. duydum ki 18 aylık olmadan kısırlaştırılan kedilerin daha ileriki zamanlarında böbrek sorunları oluyormuş.

peki sakinleştirmek için ne yapmak lazım? sakinleştirici iğneler ne kadar etkili bir de kaç liraya yapılıyor ortalama?


 
10 aylık erkek kedi kısırlaştırmak için yeterince büyüktür. hayvana eziyet etmeyin bir an önce kısırlaştırın


  • sta  (31.10.14 14:57:27) 
6 aydan sonrası ideal kısırlaştırmak için.


  • matematik koyu  (31.10.14 15:00:27) 
Yanlış duymuşsun, 10 aylıksa tamamdır o süper kısırlaşır.


  • buff  (31.10.14 15:01:48) 
bir an önce kısırlaştır çünkü bu tarz davranışlar yerleşince kısırlaştırsan bile düzelmeyebiliyor.


  • lily briscoe  (31.10.14 15:10:05) 
erkek kedi için 1 yaşını doldurmadan kısırlaştırmayın diyorlar ama "18 aylık olmadan" diye bir şey hiç duymadım. 18 ay çok geç.

10 ay ile 12 ay arasında zaten çok fark yok. kısırlaştırılabiliyor olması lazım. veterinere gidiyorsundur, konuş bu konuyu.

iğne kızgınlığa girmeden önce, kızgınlığa girişi gecikmek için yapılıyor diye biliyorum. seninki girmiş gibi görünüyor.
  • m e l t e m  (31.10.14 15:15:12) 
genel kanıya bakınca kısırlaştırmam gerektiğini anladım. peki erkek kedinin kısırlaştırılması sonrası nasıl bakım yapmak lazım? nasıl işliyor iyileşme süreci?


  • Gururbey  (31.10.14 15:23:27) 
hiçbir bakım gerekmiyor. ponponlarının bir kısmını alıyorlar sadece. dişininki gibi zor değil erkeğinki. kafalık bile takılmıyor.


  • m e l t e m  (31.10.14 15:28:32) 
erkek kedilerin kısırlştırılması çok basit bir operasyon, sadece narkoz verilecek olması bir risk onun için de yeterli ekipmana ve tecrübeye sahip bir yerde yaptırmanız yeterli.
kediyi bırakıyor, 2-3 saat sonra yarı uykulu geri alıyorsunuz, ilk 4 saat falan, tam ayılmadan kafesten çıkarmayın ki o kafayla sağa sola düşüp kendini yaralamasın, yine aynı şekilde ameliyattan sonra 6-8 saat mama su vermeyin de kusmasın. kafesten çıkınca narkozda tutamayıp altına kaçırmış olabilir, o yüzden zaten kafesine su geçirmez bebek bezi tarzı branda seriyor veteriner. kafesten çıkarınca ıslak alkolsüz mendille(bebek popo mendili) bir siliverirsiniz.
1 günlük bi iş yani, sabahında canavar gibi uyanıp hayatına kaldığı yerden devam ediyor, dişiler gibi yandan açmadıkları için popo, taşak bölgesinde antibakteriyel boyası oluyor, mavi popolu maymun gibi geziyor bir süre, ordaki tüyler tekrar uzayana kadar.
  • alice practice  (31.10.14 15:29:34) 
Erkek kedimi seneler önce kısırlaştırdım, kısırlaştırmasam evde sağa sola işemeye devam edecekti, geceleri dışarı çıkmak için böğürecekti, bize saldırıp kollarımıza hallenecekti.

Ama ben gene de çok pişmanım, keşke bebeklerini görebilseydim.

Denediklerimi söylüyorum :

1) Dişi kedi buldum değişen bir şey olmadı.

2) Aynı cins (ankara kedisi) dişi buldum çiftleşme girişimleri oldu ama gene de huylarından vazgeçmedi.

3) sağa sola işmesini engelleyen spreylerden denedim, işe yaramadı.

4) işediğinde iki tane patlattım poposuna işe yaramadı

sakinleştirici hap/iğne ile ne kadar idare edeceksin ? en fazla günü kurtarır, hayvanı keş mi yapacaksın ? Evde erkek kedi besleyeceksen ne yazık ki kısırlaştırmak kaçınılmaz. Ben 2-2.5 sene sabrettim.

1 yaşını doldurmadan ve bir dişiyle çiftleştirmeden kısırlaştırma sakın. Sonrasında beslenmesine de çok dikkat et. Erkek kedim 10 kilo !
  • kimlanbu  (31.10.14 15:31:05) 
@alice ve meltem çok teşekkürler. ikinizin de testislere isim verişini çok beğendim. taşak ve ponpon :D

kimlanbu. 10kg ne arkadaşım panter mi besliyorsun evde. o kısırlaştırmadan evvel çiftleşme ile ilgili çok klişeleşmiş tartışmalar var. neticede bir kediyle çiftleşmesi zor hem sokak kedisi cins değil hem de sokak kedisine veya ev kedisinden bir sürü bakılamayacak çocuğu olacak. olmaz.

peki son soru kısırlaştırma ücretleri erkek için ortalama ne kadar?
  • Gururbey  (31.10.14 15:43:50) 
150-200 normal.
bir de elbette bir kez olsun çiftleşmek iyidir de, çiftleşme kediler için baya tehlikeli hele dişiler erkekleri parçalıyorlar naz niyaz adına, her kedi de sosyal olamıyor, kimisi başka kedilerden korkuyor, kimi dayak yiyor. bir de cins değilse doğan her yavru, sokaktan sahiplenebilinecek yavruların ekmeğine ortak oluyor bir nevi.

  • alice practice  (31.10.14 15:46:48) 
Çiftleştikten sonra kısırlaştırılan erkek kedilerde etrafa işeyemeye devam etme gibi davranış bozukluklarının ortaya çıkma ihtimali daha yüksek. Ayrıca eve gelen herhangi bir kedinin tepesinden inmeyebiliyorlar aynı zamanda. 2 kedimde yaşadım. Çiftleştirmeden kızgınlık belirtisi geçince kısırlaştırabilirsiniz. Fiyatlar İstanbul'da iseniz biraz yüksek.


  • purusha  (31.10.14 17:04:40) 
erkek kediler için 7-8 ay yeterli.

bir an önce kısırlaştırmakta fayda var. neden? çünkü kızgınlık esnasında bazı istenmeyen davranışları "öğreniyor"lar ve öğrenilen davranışları bırakmak zor, bazen imkansız. yazan olmuş oraya buraya çiş yapma alışkanlığını bırakamayabilir mesela. yazık değil mi?
  • mea maxima culpa  (31.10.14 19:33:16 ~ 19:46:21) 
ah be

''başlığı erkek kardeşimi kısırlaştırmadan sakinleştirmek istiyorum'' diye okuyup da gelmiştim. büyük hayal kırıklığı yaşadım şu anda.

10 yetirince büyük. kısırlaştır :/
  • air  (31.10.14 19:44:54) 
Yazılmış ama bi de ben yazayım. 6 aylık olması kısırlaştırma için yeterli. Sen de bi an önce kısırlaştır.
Bir de kim dedi o 18 ay olayını ya? Mümkünse birden fazla görüş alın kedinizle ilgili konularda. Saçma sapan şeyler söyleyenler olabiliyor.

  • mutlusismankedi2015  (31.10.14 21:14:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.