[]

bir adet vitamin ve çay sorusu

1) berbat beslendiğim ve uyuduğum için sanırım vücudun ihtiyaç duyduğu her şeyde eksiğim var. kolay yoldan çeşitli vitaminleri nasıl alabilirim? yani hap olur, meyve olur ne bileyim beynim ve sinir sistemim çökmek üzere artık hissediyorum, bunu nasıl toparlayabilirim? beslenmeyi düzene sokmaya çalışıyorum ama kısa vadede de bünyeyi coşturacak bir şey lazım yine de. çok eksiğin var diyorlar. özellikle sürekli yorgunluk, zihin bulanıklığı, olduğu yerde mal gibi kalma şeklinde semptomlar nedeniyle ciddi miktarda B vitamini eksikliği var diye düşündüm, bilmiyorum katılacak mısın kaan.

2) yine saydığım sebeplerden ötürü benim sindirim sistemim, bağırsaklarım falan da bozuk. internette "peppermint tea"nin sindirim ve gaz konusunda vücuda çok iyi geldiğini okudum. koştum şu doğadan'ın naneli-ıhlamurlu sallama çaylarından aldım. her akşam şekersiz bir tane yuvarlasam bundan uzun vadede iyi gelir mi? yoksa zararlı mı bu çaylar? fabrikasyon ürün sonuçta, bilmiyorum gerçekten bitkisel mi faydalı mı yoksa uzun vadede kanser mi yapıyo.

allah aşkına aktara git demeyin, raftaki çayı zor buluyom aktardan nane falan alamam hiç :(

 
ben de 1deki semptomlar var öncelikle gidip mideye baktırcam çünkü mide ağrısı çekmesek de h.pylori olabiliyormuş ve bu da b12 emilimini vs etkiliyor.

öncelikle doktora git yani, vitamin alsan da boşa içiyor olmazsın en azından.
  • neferkitty  (31.10.14 14:13:30 ~ 14:15:44) 
hatta bence sende olma ihtimali çok yüksek, sindirim problemi çekmen onun habercisi olabilir.


  • neferkitty  (31.10.14 14:15:17 ~ 14:15:27) 
@neferkitty, doğrudur ama her şeyin emilimini mi etkiliyor o lanet h.pylori? benim şu an hayatta olmam dahi mucize sanırım. sana şöyle söyleyeyim, 3 gün 8-12 arası yaşayıp 12-8 arası uyusam, kola veya şeker tüketmeyip düzgün beslensem, kahvaltı falan etsem çok daha farklı hissediyorum.

yani vücudu doğru çalıştırdığım zaman pek sıkıntı yok aslında. ama korkunç. son 3 yılda yediğim sebze, meyve sayısı bir elin parmaklarını geçmez. maddeler yüzünden şeklim şemalim kaydı neferkitty. istiyorum ben bu vitaminleri.

bende zaten peptik ülser var. teşhisi koyulabilen hastalıklarımdan birisidir, kendisiyle gurur duyuyorum. bu dediğini de not ettim.

ulan millet ölmeden önce yapılacak 100 şey diye şekil şükül kovalar biz dahiliyeye gitmek için 99 sebep çıkarıyoruz pf
  • pescador  (31.10.14 14:16:13 ~ 14:17:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.