[]

Whatsapp konusu: Rezil oldum mu?

Whatsapp yüklemeyi yüzyıllardır reddediyordum ancak en sonunda gelen baskılardan yılarak yükledim. Yükledim ama 150 kişilik listemde yaklaşık 15 kişi dışında herkesi engelledim.

Engellediğim zaman zannediyodum ki kimse beni görmeyecek. Bi de "listemde olmayan kişiler son görülme zamanımı ve fotoğrafımı görmesin" diye bir seçenek vardı, onu da yaptım ooh kafam rahat.

Meğer öyle değilmiş sanırım değil mi? Çünkü beni gayet görebiliyolar, hatta mesaj da atıyolar ama bana iletilmiyo ve böylece engellendiklerini mi anlıyorlar?? Hani gözükmeyecektim ben onlara? Onun bi yolu yok mu? Sıçtım yani açayım mı herkesin engelini?

 
Sana mesaj attıklarında tek tık görecekleri için engellediğini farkedecekler, evet.


  • arnold schwarzeneger  (31.10.14 09:14:31) 
Ya artık whatsapp'e girmeyi bırakmışsam da o yüzden mesajlarını almamışsam mesela?


  • pandispanya  (31.10.14 09:15:50) 
whatsapp + (plus) yükle. böyle dertleri yok. her torrent sitesinde bile bulabilirsin aratırsan.


  • mermize  (31.10.14 09:15:54) 
ahahaha.
135 kişiye laf anlatmaya çalışırken iyi çalışmalar=D

  • efrasiyab87  (31.10.14 09:16:42) 
türk'ün teknoloji ile imtihanı.

seni listelerinde görecekler. girip bakacaklar fotoğrafın yok. son görülme tarihin yazmıyor. oldu da mesaj attılar diyelim, o zaman da mesaj serverlara iletilecek ancak senin telefonuna iletilmeyecek. tek tık görecekler yani. ben bu durumda heralde son görüşme tarihini gizlemiş ve whatsapp'a da girmiyor diye düşünürüm. yoksa daha yeni whatsapp'a katılmış bir arkadaşım beni engelledi diye düşünmem sanırım. öyle bir arkadaşım yok sanırım.

edit: whatsapp'ı kurdun diyelim, programı açtın. sonra bir daha hiç girmedin o zaman listede yine gözükürsün yani programı kurduğunda artık listedesin demektir.
  • fallthepieces  (31.10.14 09:19:44 ~ 09:22:38) 
şimdi baktım da ne fotoğrafın ne statusun görünüyor ama whatsapp listemde varsın. yani burdan whatsapp kullandığını ama senin listende ekli olmadığımı ya da beni blockladığınj anlayabiliyorum asdfdss.
artık whatsappa girmiyorumu da kimse yemez o zaman whatsapp listemde gözükmezsin zaten.

  • sta  (31.10.14 09:20:39) 
Evet geçenlerde engellediğim birisi "haa dur şunu sana whatsappten göndereyim" dedi. Ben de "eheh ben whatsapp kullanmıyorum yeaa" derken bi baktım kabak gibi gözüküyorum onun listesinde :D Sonra beni bulup fotoğrafı gönderirken "ya şey benim internetim bozuk, ordan atarsan gelmez" filan diye uydurup saçmalayıp yerin dibine girdim iyice akljsjhdakjhsa :D Of yaa lanet olsun aşırı teknolojiye. :p


  • pandispanya  (31.10.14 09:21:18) 
@sta alskdjakj aahahahahhahaha yakalandık :p yok canım sen benim listemde yoksun :D ama şimdi kimseyi de inandıramam artık dimi ahahaha :D numaranı gönder de ekleyeyim :D:D


  • pandispanya  (31.10.14 09:22:09) 
yok artık gerek yok abahshsjs
şaka şaka :)
bi dahaki buluşmada şey ederiz shshsjs
  • sta  (31.10.14 09:23:46) 
Kaldir herkesin engelini olsun bitsin. Ortaligi karistirmissin:) Kendini begenmis pandispanya diyorlardir sana ileti yazanlar.


  • delifaruk  (31.10.14 09:30:24 ~ 09:31:09) 
Haydaa. Kendini beğenmişlikle alakası yok yahu :) Ben sevmiyorum öyle vıcık vıcık. Ayrıca rehberimde sadece çok süper yakın arkadaşlarım yok. İş için eklediğim insan neden benim fotoğrafımı, gece kaçta girdiğimi filan görsün? İnsanları kendi listemden komple silmem dışında bi yöntem yok diyosunuz yani. Ne boktanmış.


  • pandispanya  (31.10.14 09:33:41) 
bu gizlilik sevdasına da hayranım :) bir senedir whatsapp kullanıyorum, çok yakın arkadaşlarım dışında kimse zırt pırt yazmaz, çünkü herkes aynı amaçla kullanıyor bu mereti. görsünler kaçta girdiğimi de çok önemli bir konu değil, ondan gizlilik olmaz.


  • pokerface  (31.10.14 09:42:16) 
çalıştığım yerde patron whatsapp'ı keşfettiğinden beri işler whatsapp üzerinden yürüyor. eğer çalışıyorsan whatsapp kullanmak istemediğini, sadece iş ile ilgili konularda kullanmak amaçlı açtığını, bunun dışında herkesi engelleyerek kullanmadığını söyleyebilirsin.
çalışmıyorsan da bir proje için, dernek için, topluluk için, vs açtığını söyleyebilirsin.
ya da kıskanç bir sevgilin olduğunu, bu konuda sorun yaşadığınızı söyleyebilirsin...
  • cliquot  (31.10.14 09:49:18) 
Whatsapp'ın rehberdeki kişileri gruplandırıp, o gruplara göre gizlilik ayarı yapılmasına izin vermesi lazım. Mesela iş, arkadaş, yakın arkadaş gibi gruplar yapacaksın, iş arkadaşlarına son görülme vesaire kapatılabilecek, sadece yakın arkadaşlara açılabilecek falan. Seni böyle bir şey kurtarır ama böyle bir özellik te şu anda yok. Whatsapp'ın orjinal olmayan sürümleri var, böyle ek özellikler ekleyerek kullanıma sunanlar var, onları incelemekte fayda var.

Bu arada milletin Whatsapp'ında hiç görünmemek ise hiç mümkün değil. Adamlar mümkün olduğunca insanları birbiriyle eşleştirme, iletiştirme amacı güdüyorlar. Facebook'da aynı şekilde sürekli milleti birbirine gösterme merakında.
  • osurdum  (31.10.14 10:03:21 ~ 10:04:47) 
@pokerface çalışıyor musun, bir iş hayatın var mı? Neden benim sadece alo alo diyip iş halletmek için rehberime eklediğim alakasız bir adam ya da servis şoförüm ya da okulumdaki bilmem ne görevlisi bana istediği her an ulaşabilme ya da hayatımı takip edebilme özgürlüğüne sahip olsun? Bana göre bunlar ince hususlar, bu konuda taviz vermek istemiyorum. Hakkaten bu baya bariz bir açıkmış; bence gelecek zamanlarda düzelecektir zaten.


  • pandispanya  (31.10.14 10:04:49) 
@osurdum, evet peşpeşe yazmışız sanırım. tam olarak bahsettiğin tarz bir yöntemden bahsediyordum. neyse bulacağım artık bir çaresini, teşekkürler herkese :)


  • pandispanya  (31.10.14 10:06:03) 
'Ben sevmiyorum öyle vıcık vıcık'tan kastın birinin senin whatsapp'in olup olmadığını görebilmesi mi? Ahahhahahah. Lan çeşit çeşit insan var ya. Samimiyet anlayışına bak, çay demle.


  • roket adam  (31.10.14 10:22:46) 
Roket adam, çevremdeki çoğu insan zort zort elli çeşit grubun içinde 7/24 öterek, velhasıl mecburiyetten ya da isteyerek devamlı cırt cırt her birini cevaplayarak, ya da her muhabbetini yazışarak yaşamaya alışmış. Çok geniş ailemde 70 yaşındaki akrabalarıma kadar whatsapp kullanıyorlar :) Ben sırf 5 kişiye daha rahat fotoğraf göndereyim diye yüklediğim birşeyle birlikte tüm bu insanların muhabbetlerine de katılmak zorunda mıyım? Sizin çevreniz bu şekilde değilse ya da siz insanlarla sıkı fıkı iletişim halinde olmayı çok seviyorsanız ya da o insanlar size zaten hiç bulaşmıyorsa ne mutlu size. Ama benim çevrem bu şekilde değil. Ve ben cevap vermek istemediğim birisine cevap vermediğim zaman "aaa bana neden yazmadın:(" tribini yemekten hoşlanmıyorum ya da samimi olmadığım densiz insanların iş saatlerim dışında bana yazabilmesini, ulaşabilmesini istemiyorum.

Bu sorum da bir yorum sorusu değil, bilgi sorusuydu. Bu sebeple samimiyetimi sorgulayabileceğin bir cevap geçerli değil. Sanki samimi miyim diye sordum amk işe bak. Ne enteresan insanlarsınız gerçekten.
  • pandispanya  (31.10.14 10:32:20) 
135 kişiyi niye engelledin madem engellenecek kadar sevmiyorsun iletişimin neden devam ediyor?

tabi bunlar senin kişiselin özelindir vardır bi bildiğin mutlaka bana değişik geldi sadece.

neyse soranlara da whatsup arada sırada kullanıyorum genelde kapalı, bildirimleri kapatıyorum diyebilirsin.
  • basond  (31.10.14 10:33:35) 
Tamam iste, kendini begenmislikle alakasi yok ama oyle dusunurler:)


  • delifaruk  (31.10.14 10:36:46) 
basond: whatsapp bence 'iletişim'den fazlası. Devamlı online olunan bir msn gibi. Ne yazık ki insanların çoğu da kalmaları gereken sınırı kendileri belirleyebilme başarısını da gösteremiyorlar. İletişimin "o denli yakın olanını" kurmak istemediğim insanları hayatımdan çıkarmam gerekmez; orada açık olmak istemiyorum sadece. Nasıl böyle abartıldı anlamadım :)


  • pandispanya  (31.10.14 10:37:06) 
sil kurtul canım. whatsappı fazla ciddiye almışsın gibi geldi bana. altı üstü mesaj, duyan da çıplak fotoğrafını yükledin zanneder.


  • yogapants  (31.10.14 10:44:07 ~ 10:44:30) 
evet çalışıyorum, hatta bazı işlerim sadece telefon üzerinden yürüyor ve şu bir senede hiçbir sorun da yaşamadım. yani ben seni tanıyor olsaydım uzaktan da olsa, işyerinde arkadaşım olsaydın ve seninle whatsapp üzerinden bir iletişimim olmamasına rağmen beni engelleseydin 1. kırılırdım, 2. sana olan düşünce ve doğal olarak tavırlarım değişirdi.

patronum, müdürüm, iş arkadaşlarım, depo çalışanları bile şu anda whatsapp'ımda ekli, bir kez bile konuşmadık. nasıl rahatsız olunabilir kısmı saçma geliyor kısacası bana.

whatsapp'tan rahatsız oluyorsan bu kadar, farklı ve daha az kullanılan mesajlaşma programlarını kullanabilir, yakın olan arkadaşlarına da bana buradan ulaşabilirsiniz diyebilirsin.
  • pokerface  (31.10.14 10:48:49) 
sözüm sana değil genele yazıyorum; bu kadar endişeye gerek yok sabah akşam kimse kimseyi takip etmez, önemsemeyin bu kadar kendinizi


  • mirty  (31.10.14 11:15:49) 
Ben de baktim simdi, bende de gozukuyorsun ama son gorulme tarihin ve profil resmin yok. Kardesimde bir program vardi yanlis hatirlamiyorsam bu derdine care oluyordu. Ona sorayim varsa ismini ogrenip sana soylerim :)


  • fraise  (31.10.14 11:27:32) 
Pandispanya dediklerinde haklısın özel/mahremiyet konuları vb.

Fakat son tahlilde pokerface'in yazdıklarıda doğru, yani insan niye engelliyor ki, sapık mıyım ben yahu şeklinde hissedebilir.

Bence profil resmi koyma, görülme ayarlarından onu da kapat kimse göremez. stalk eden olursada engellersin
  • efrasiyab87  (31.10.14 20:07:27) 
biraz abartıyorsun gibi.


  • [silinmiş]  (31.10.14 20:18:59) 
Sen bu kadar garipseyenlere bakma. kendileri yapamasa da burada çoğu insan 'sevgilisinin' senin kadar ince düşünebilmesini isterdi. düşündüğün ve istediğin şeyde sonuna kadar haklısın. bunu eleştirmek de kimsenin haddi değil. engellenen insanlar senin en son ne zaman girdiğini görmez. fotoğraf da görmüyorlar.


  • deadline  (31.10.14 20:38:31) 
bi dakka yav! senin ''15 kişi dışında başka kimseyle WhatsApp'tan görüşmek istememe'' özgürlüğün olamaz mı? hayat senin, zaman senin, karar senin. Sen WhatsApp'ta belirli kişilerle görüşmek istiyorsun. Diğerleriyle görüşmek istemiyosun. Bitti. Bu kadar. Trip mrip atan olursa da, 'Bizde böyle şekerim!' diyeceksin. Başka da bi açıklama yapmayacaksın.


  • compadrito  (01.11.14 04:19:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.