[]

tıraş sabunu nasıl kullanılır?

gaza gelip nasıl kullanıldığını bilmediğim halde bir arko tıraş sabunu aldım.
şunu buldum (bkz: #25304828) doğru yöntem mi?



 
ben bunu bir kaba koyup bastırarak yerleştirdikten sonra, üzerine az bişey sıcak su koyup fırçayka köpürtüp yüze uyguluyorum, muhteşem hissediyorum.

berberlerden öğrendim.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (31.10.14 08:57:53) 
bak onun için en iyi yöntem şu: traş kabına (1 tl'cilerde satılır) bütün tıraş sabununu yatır. zaten biraz yumuşak bir sabun olduğundan baş parmaklarınla bastırarak kabın içine iyice yapıştır. kolayca kabın şeklini alacağını göreceksin. iyice bastırıp o sabunu kaba yaydıktan sonra, diğer bir tıraş kabında kaynamış suyun içinde tuttuğun tıraş fırçasını sabuna sürt baya bir. zaten köpürecektir çok geçmeden. sonra ıslattığın sakallarına da fırçayla sabunu yedir. bu...

yine hiç olmazsa 3-4 dakika sabunu yedir sakallarına ki iyice yumuşasın. kesimi daha bir kolay olsun.

hadi hayırlı tıraşlar...
  • mermize  (31.10.14 09:00:47) 
sözlükteki fikir iyi değil. en iyisi berberlerin yaptığı gibi bir kaba bastırmak. vincentin resmindeki gibi.

alternatif olarak şöyle de yapabilirsin
www.youtube.com
  • dafuq  (31.10.14 09:04:20) 
bi berbere git sakal tıraşı ol görerek öğren. traş fırçasıyla kullanılır. sabunu hiç ıslatmazsın, fırçanı sıcak suda ıslatır ve sabunun üstünde dündürerek köpürtürsün. fırçaya yeterince sabun aldığında fırçayı yüzünde köpürtmeyi de bilmen lazım.


  • ytse jam  (31.10.14 09:12:41) 
ha şunu da ekleyeyim yeni nesil traş köpükleri hem daha pratik kullanılıyor (temizliği yok), hem daha çabuk köpürüyor, hem elle tatbik edilebiliyor, hem daha çabuk yumuşatıyor sakalı, hem daha cilt dostu, kurutmuyor sabun gibi. yani traş sabunu artık nostaljik bir ayrıntı, keyfiyle uzun uzun traş olucam dersen eğlenebilirsin. traş keyfinden bahsediyorsak, (maliyetleri bir yana) berberde traş olmak en keyiflisidir. masaj da yapar böyle yumuşak yumuşak ooooh çay kahve muhabbet :)


  • ytse jam  (31.10.14 09:16:49) 
abi köpüktür, jeldir ben onların sabundan daha iyi olduğu fikrine katılmıyorum. hiçbiri sabun gibi köpürtmüyor ve yumuşatmıyor. yalnızca evet, sabun daha çok kurutuyordur ama bunun balsamı var, splash'i var, tıraş sonrası kremi var.

en etkili sonuç için en iyisi tıraş sabunudur diyorum. öyle olmasa berberler de köpük ya da jel kullanırdı. bunlar maliyetli olduğu için kullanmıyor da değiller üstelik köpüğü, jeli. eski usül hala en iyisi.
  • mermize  (31.10.14 09:25:51) 
arko fiyat/performans olarak dünya çapında kabul görmüş bir sabun. bu fiyata daha iyisi yok. amerikada 6 dolar civarında satılır. nemlendirici özelliği biraz zayıftır. kokusu tartışılır, ben pek sevemedim bir türlü.

kullanımına gelirsek, arkadaşların önerdiği üzere bir kaba basarak (parmaklar biraz ağırabilir) kullanmak bir yöntem. fırça ile sabundan yükleyip yüzde veya ayrı bir tasta (bunu da öneririm) köpürtmek ayrı bir yöntem. elinizdeki çatallanmamış domuz fırça ise, yüzde köpürtmek biraz batıcı olabilir. iyi bir porsuk veya çatallanmış domuz fırçanız var ise yüzde köpürtme iyi bir seçenek.

yeni nesil köpük ve jeller pratik olabilir ama o kadar. sabundan daha iyi sonuç verdiğini iyi bir ustura yahut yaprak jilet ile tıraş olmamış, ya da iyi bir tıraş sabunu denememiş kişilerden duymak mümkündür. çünkü kartuşlu makineler her halükarda bir standardı tuttururlar, doğru teknikle hazırlanmış iyi bir sabunun köpüğü ile kartuşlu makine kullanarak ya da köpük ile ustura kullanmayı deneyin, farkı göreceksiniz.

iyi marka sabunlar için benim tercihim ise geo f. trumper, pennhaligons, qed, mama bear.
yine iyi sonuç veren kremler musgo real, antiqua de barberia, prorasso (özellikle yazım mükemmel).

iyi bir deneyim için iyi ekipmanlar gerekir. fırçanızı doğru seçmeyi unutmayın.
  • ohtararan  (31.10.14 10:42:04 ~ 10:49:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.