[]

sosis salam sagliga zararli mi

herkes diyor ki "sosis salam yenmez, yapilisini gorsen kusarsin" filan.
tamam icine hayvanin farkli yerleri giriyor belki ama sagliga zararli mi?neticede hayvansal bir besin. islenmis et oldugu icin mi sagliga zararli deniyor?



 
raf ömrü uzasın diye içine neler katıyorlar biliyor musun? ve evet, işlenmiş ürün, ülkedeki gıda etiği de yerin dibinde zaten, yenmemeli.

(arada salam yediğim doğrudur)
  • devorgilla the gunslinger  (31.10.14 07:22:37) 
bi dönem bunun yapıldığı fabrikaların birinde çalıştım, sosisin yani, midem ağzıma geldi o kadar diyim sana


  • mirty  (31.10.14 07:30:51) 
et değil, sırf yağ içindekiler. o pembe pembe görünen de sırf boya. boyanmış yağ yani.

kaynak: benim de gıdacı arkadaşlarım var
  • emirkulu  (31.10.14 07:31:55) 
Pakete girmiş hiçbir ürün için yüzde yüz sağlıklı diyemeyiz ki bu tür et ürünleri muhtemelen en kötülerinden.


  • arnold schwarzeneger  (31.10.14 07:43:44) 
et olmadigi icin zararli deniyor.


  • goldentitan  (31.10.14 07:44:51) 
  • kobretti  (31.10.14 07:46:45) 
İnegin satilamayan siki tasagi kulagi neyi varsa ogutup sosis salam yapiliyor iste. Vahsi hayvana verince yemiyormus diye okumustum, ev kedisi yiyor ama.


  • divit  (31.10.14 08:01:04) 
Pink slime ı googleda bir arat. Benim baktıkça aklıma geliyor. Yiyemiyorum.


  • afush  (31.10.14 08:09:42) 
sucuğun olayı farklı ya


  • emirkulu  (31.10.14 08:29:50) 
piyasadaki şarküteri ürünlerinin çoğunluğu zararlı. ancak sizin bahsettiğiniz sebeplerden değil. keşke sizin söylediğiniz gibi olsaydı.

sosislerin içi sakatat değil, kimyasal dolu. ve de nişasta. bu da uzun vadede sağlıksız beslenme demek, kanserojen etki demek.

eğer yemek istiyorsanız ayda 1 sefer kaliteli bir marketten bizzat kendiniz alıp pişirerek yiyin. kesinlikle kantinlerden, büfelerden, ucuz yerlerden yemeyin.
  • mea maxima culpa  (31.10.14 08:48:07) 
sosis, salam gibi ürünlerin içinde sadece et yok. nişasta, koruyucu maddeler vb var. yeni gıda güvenliği yasalarıyla içeriğini daha kolay tespit etme şansın var. bilinmiş markaları al, içeriklerini oku. arıca besin değerlerinde protein miktarlarını kontrol et. düz mantık. kafana hangisi yatıyorsa alıp yiyebilirsin. diğer yandan fazla yememen sağlığın için faydalı. kararında tüket.

sucuğun olayı @emirkulu'nun dediği gibi oldukça farklı. piyasadakilere güvenmiyoruz mesela biz. bunun yerine mahalle kasabımız var. et geldiğinde babamla etin sucuk için uygun olduğuna karar verirlerse, babam çarşıya çıkıp bağırsağı, istediği baharatları alıp kasaba gidiyor. gözünün önünde sucuğu hazırlattırıyor. sanıldığı kadar da pahalıya gelmiyor. oldukça leziz oluyor. hiç bir katkı maddesi yok içinde... ve yine kararında yemek gerekiyor...
  • cliquot  (31.10.14 08:49:50) 
Bildiğim kadarıyla kafamda sınıflandırdım zararları:

1- Ortamlar leş. Et zaten bakteri üremesine çok uygundur.
2- Katkı maddeleri, özellikle konserve gıdalarda da bulunan ve kanser yapıcı etkisi bilinen maddeler fena halde katılıyor bunlara.
3- İçine konulan et her zaman et değil. Yap ve kemiğin haricinde yemek istemediğin hayvanların da etlerini koyabiliyorlar.
4- Fena halde yağ içeriyor. Bildiğim kadarıyla insan az yağlı protein, yağsız protein, lifi yüksek karbonhidrat ve az zeytinyağı ile beslenebiliyor. Hayatından ekstra yağ ve tuz ile meyveler haricinde aldığın tüm şekeri çıkarmak akıllıca uzun vadede.
  • twelfth  (31.10.14 08:52:40) 
sağlığa faydası yok çünkü içinde besin değeri yok yani mineral-vitamin vs., faydası olmayan ve metabolizmana aldığın herşey zararlıdır. sadece karnını tok tutmanı sağlıyorlar. içlerindeki yağ olabilecek en kötü kalite hayvansal yağ. hayvansal yağlar zaten çok faydalı değiller ve minimumda tüketilmeliler. ayrıca içlerinde koruyucu vs zararlı maddeler ve bol miktarda tuz da var.


  • ytse jam  (31.10.14 09:36:28 ~ 09:37:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.