[]

İşyerindeki Sorunum

Selamlar.

Temmuz ayı gibi bizim departmanın müdürü değişti. İşte yeni müdür geldiği sırada da, departmanda halledilmesi gereken bir iş vardı. Bu iş de benim uzmanlık alanımdan çok uzak, hem ilgimin hem de bilgimin olmadığı bir mesele. Benim departmanda yaptığım iş belli yani, o tip işleri başka birileri yapıyor genelde, o tip işlerden daha iyi anlayan kişiler. Her neyse. Müdür geldi, daha departmandaki insanları doğru dürüst tanımıyor tabii, bu işi bana verdi. Başta o kadar da büyük bir iş gibi görünmüyordu, yine de söyledim ben müdüre, dedim böyle böyle, bu iş benim pek anladığım bir konu değil haberiniz olsun falan. Tamam dedi o da, bu seferlik yap bu işi, sonra bu tip işleri sana vermeyiz dedi. Neyse bu iş benim sandığımdan çok daha zor ve kapsamlı bir şey çıktı, anlamıyorum da zaten, götümü yırta yırta bitirdim 2-3 haftada, mesailere falan kala kala. Ama bu iş orda bitmedi, temmuzdan beri paso hortluyor amk şeyi, dallanıyor budaklanıyor, doğru dürüst bilmeden yaptığım için sürekli hata çıkıyor, silip silip baştan yapıyoruz bir yerlerini. E işi başta ben yaptığım için sorun çıkınca falan da bana geliyorlar hemen. Artık öyle bir hal aldı ki, bu işte sorun çıktığı zaman müdür bile offlayıp pufluyor "yine mi bu iş" falan diye, tamamen bıktık yani. Ben öyle bir raddeye geldim ki, bu işle ilgili bir şey karşıma çıktığı zaman böyle bir yakınım ölmüş gibi içime bir acı oturuyor resmen. Müdür beni çağırdığı zaman "nolur o işle ilgili olmasın" diye kendi kendime söylene söylene gidiyorum. Bugün iş çıkışı yine hortladı iş, bir yeri yanlış olmuş yine, orayı da baştan yapmamız gerekiyormuş. Müdür de direktörden fırça yemiş falan. Şu an resmen yarın işe gidip o işle uğraşacak olmak o kadar fena halde canımı sıkıyor ki uyku tutmuyor ya. Çok fena gına geldi. Müdüre bi şey de diyemiyorum şimdi, iş zorlaşınca kaçıp başkasına kilitlemeye çalışıyor gibi olucam çünkü. Ne yapayım ya? Siz olsanız naparsınız? Hayattan soğudum resmen şu iş yüzünden, normalde sevdiğim işime küfür ede ede, istemeye istemeye gidiyorum.


 
gaç kendini kurtar. bilen yapsın.


  • anonymice  (30.10.14 22:31:07) 
iyi de nasıl kurtulcaz yani?


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (30.10.14 22:38:32) 
Tekrar tekrar hata çıkan işi, ısrarla yine sana düzelttirdiği için müdürün fırça yemekte haklı.

Oysa işi anlayan birine tekrar yaptırsa veya düzelttirse sorun ortadan kalkacak. Olmadı kendisinin el atıp bizzat yapması veya bizzat kontrol etmeden tekrar yayımlattırmaması gerekiyor.

Böyle hem seni sıkıyor, hem ekibini verimli kullanmıyor, hem de hata üretmeye devam ediyor. İşe kendinin el atıp, farklı bir karar vermesi ya da kendinden bir şey katarak sorunu çözmesi lazım.

Bunu üslubunca müdürüne anlatmaya çalış.
  • hiko seijuro  (30.10.14 22:38:35) 
Yazilim mi? Aynisi benim basimda vardii ben dedim sure verin duzelteyim tamam dediler 12 gun verdiler. Sonra ertrsi gun bitti mi dediler. Bende istifa ettim


  • divit  (30.10.14 22:42:10) 
siz kilitlemiş olmayacaksınız ki, zaten size kitlemişler. aklıma gelen sorular:

"o tip işlerden daha iyi anlayan birileri" nerede? ayrılmışlar mı? ayrılmamışlarsa neden onlar yapmıyor? ayrılmışlarsa neden hala yerleri doldurulmuyor?

ek: her halükarda sizden değil organizasyondan kaynaklanan bir durum var ve sorumlusu da müdür efendi.
  • tedirginlik hucresi  (30.10.14 22:42:11 ~ 22:43:30) 
infinite deadline loop bu olsa gerek:/

mesela front endciye back end işi verirsen olmaz o, bir yerden patlar, sen uyarını yapmışsın abi, en son pek etik ve profesyonelce olmasa da "ama ben sizi uyarmıştım zamanında" dersin.
  • devorgilla the gunslinger  (30.10.14 22:50:37) 
sen zaten işin senin uzmanlık alanın olmadığını en başında belirtmişsin. bu kadar uzadıysa ve hala senin üzerinden devam etmeye çalışıyosa o müdür, direktörü hemen işine son versin bence. olayın senin beceriksizliğinle hiç bi alakası yok.


  • spirit crusher  (30.10.14 23:17:16) 
direktörü de cc ye koy ve müdüre mail at. kibarca bu işin senin uzmanlık alanı içinde olmadığını, iyi niyetle verilen görevi yapmaya çalıştığını ancak daha fazlasının elinden gelmediğini, işin ve işyerinin selameti açısından konuya hakim birilerine delege edilmesinin daha faydalı olduğunu düşündüğünü söyle. ama sonuna şunun gibi bir şeyi de ekle mutlaka "ancak yönetim tarafından işi benim devam ettirmem uygun görülürse de, elimden geleni yapmaya devam ederim".


  • fengari  (30.10.14 23:32:56) 
Direktöre eposta göndermek gibi bir öküzlük yapma. Burada verilen her tavsiyeye de kulak asma. Sorunu direkt olarak müdürün ile üsluplu bir yoldan iletişim kurarak çözmeye çalış, aranızda anlaşın.


  • hiko seijuro  (30.10.14 23:42:53) 
@hiko seijuro: böyle dış kulvardan yarışmaya katılanlara bayılıyorum. arkadaş adam temmuzdan beri müdürle çözemiyorum sorunu diyor, bir sen biliyorsun direktöre mail atmamak gerektiğini çünkü?

adam siz olsanız ne yapardınız diye sormuş, ona göre de cevap verilmiş. müdürle çözebilecek durum olsa, heralde aklına gelirdi bu.
  • fengari  (30.10.14 23:54:22) 
direktöre mail atma kesinlikle, müdürle konuşmalısın.


  • src  (31.10.14 00:12:38) 
Bence iyi ki fırça yemis. Sana vermemesi gerektiğini hala ogrenememis mi? O zaman müstahak. Yine yap elinden geleni hata cikarsa ciksin napalım yani. Rahat ol niye kasiliyosun ki. Adam gibi yönetici olsa zaten çoktan işten anlayan biriyle olayi bitirirdi. Yok belli ki surusunsun istiyor. Bu müdürün haksiz tarafı.
Gelelim sana. İş dediğin sey bazen cerceveden cikar bence. Bellidir yapacagin is ama bazen senin olmayan islere de yardim bi şey gerekebilir yani. Yani her gün her gün yapilan bi seyse çıkar tabi boynuzlarini da...bence biraz da yardımcı olmaya çalış derim ben. Her şey güllük gulistanlik olsaydı çalışmak eğlenceli bi şey olurdu zaten. Ama ne yazık ki değil. Arada böyle sorunlar olur yani yapamayabilirsin azar işitebilirsin yani bi ayricaligin yok ki. Biraz da strese gir yani nolur.

  • odetojoy  (31.10.14 06:26:23) 
Bitti mi o iş, noldu bi haber var mı? :)


  • erty_ksk  (19.11.14 07:25:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.