[]

tıp okumak ve dul yetim maaşı

arkadaşın kafasında bi soru var onun adına konuşuyorum. 21 yaşında tıpa başlayadı ve dul yetim maaşı alıyor. öğrenci olduğu sürece emekli sandığından gelen o maaşı almaya devam edecek. ama 25 yaşından sonra dul yetim maaşı kesiliyormuş galiba. durumu falan da o kadar iyi değil. ailenin gelir kaynağı yok ve bu paranın kesilmesini sitemiyor. durumu bildiren dilekçe atarsa emekli sandığına 25 yaşını geçmesine rağmen almaya devam edebilir mi? yani duruma göre insiyatif gösterir mi emekli sandığı?




 
dul maaşı başka yetim maaşı başka. öncelikle hangisini sorduğunuzdan bir emin olmak lazım. herhalde yetim maaşını soruyorsunuz, 21 yaşındaki arkadaşınız evlenip de eşini kaybetmedi (eşi ölmedi) diye düşünüyorum.

arkadaşınız devlet memurluğu yapmadığı sürece ve evlenene kadar yetim maaşı almaya devam edebilir. bu kriterleri sağladığı sürece dilekçeye filan gerek yok. öte yandan, insiyatif kullanılması gibi bir durum da zaten söz konusu değil.

edit: arkadaşınız erkek ise 25 yaşından sonra alamaz maalesef. 25 yaşına kadar da alamıyor üniversite okumayanlar. kız-erkek çocuk arasında ayrım yapılıyor maalesef.

@ok by'ın dediği gibi, anneye devrolur onun payı da.
  • m e l t e m  (30.10.14 21:29:09 ~ 21:40:44) 
dört yıl sonranın kaygısını şimdiden yaşamak niye? daha çok zaman var güzel güzel harcasın parasını.


  • derz dolgusu  (30.10.14 21:52:58) 
Aynen yetim maaşı ve erkek. şöyle bir sorun var annesi başkasıyla evlendiği için maaş almıyormuş. ailesiyle uzun zamandır görüşmüyor. yani kendi kendini okutuyor.(burs + yetim maaşı) 25'i geçtikten sonra kesilince devredilecek kimse yok yani ortada.


  • memories  (30.10.14 21:57:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.