[]

askerlik hakkında sorular

şimdi ben askere gideceğim. şimdi dediğim 2. grup 357. kısa dönem. 17 aralık sevk başlangıç, 19 aralık sevk bitiş tarihi. acemilikte gideceğim yer 800km'nin üstünde. piyadeyim. sevk başvuruları 3 aralıkta başlıyor.

bu bilgiler ışığında birkaç sorum var;

1- 2 gün yol iznim olduğunu düşünürsek, 17 aralık sevk tarihi olsa, ne zaman acemi birliğine katılmam gerekir? 19'u mu, 20'si mi?

2- en erken 17'sinde, en geç 19'unda katılacağımı farzedersek, 17'sinde gidersem 2 gün önce mi biter askerliğim yoksa 19'unda gitsem de aynı zamanda mı? (bence aynı zamandadır ama...)

3- yemin töreni ne zaman olur? 21 gün sanırım acemilik ve yemin töreni cuma günleri yapılıyormuş araştırdığım kadarıyla. 9 ocak mı olur acaba?

4- acemilikten usta birliğine giderkenki yol izni acemi birliği ile usta birliği arasındaki mesafeye göre mi verilir? yoksa ikamet veya kütük ile olan mesafeler hesaplanır mı? 2 gün verirse 48 saat içinde gitmiş mi olmam lazım? (bu da acemi birliğinden usta birliğinedir sanırım ama...)

5- gökçeada 5. komando alayı hakkında bildikleriniz varsa anlatır mısınız? (usta birliğim bu. mesaj da atabilirsiniz.)

teşekkürler

 
sevk bitiş tarihin o yani 19 aralıkta gidip şubeden sevk yaptırabilirsin.(yeni şubeyi aradım aynen böyle dediler) acemilikte herkes yemin töreninden sonra çıkar geç gidenlere göre erken gidersen acemilikte daha çok ancak ustalıkta daha az zaman geçirmiş olursun.(bunu da giden arkadşlar söyledi) diğer sorular hakkında fikir sahibi değilim..


  • acukali ekmek  (30.10.14 18:46:48 ~ 18:47:28) 
1-) 19 akşam 5'e kadar teslim olman lazım (kağıt üzerinde)

bi kere teslim olma tarihi işi hikaye. istersen 10 gün sonra teslim ol. usta birliğinden 10 gün geç çıkarsın başka da bir şey olmaz.

2-) 17'sinde gidersen ne olur ben sana söyleyeyim, gittiğin yerdeki yemekhanede bulaşık yıkarsın, tuvalet temizlersin. askerde boş durmak gibi bir lüksün yok. özellikle acemi birliğinde.

3-) yemin töreni sınıfına göre değişir. jandarmada 21 gün. ama acemilik 38 gün.

4-) evet acemi birliği ile usta birliği arasındaki mesafeye göre verilir.

5-) mızmız bi tip değilsen komando alayında olmak iyidir.
  • bigl0rd  (30.10.14 18:58:38 ~ 18:58:53) 
@bigl0rd: sınıfım piyade, yazmıştım yukarıda da. komando alayında olmak neden iyidir?


  • lemmiwinks  (30.10.14 19:09:15) 
1. soru: askerliğin sevk tarihinden başlar. yani 17'sinde başlar. sülüste bir de teslim tarihin yazar, sende muhtemelen 19'u yazıyordur. o gün de teslim olacağın gündür. teslim tarihini geçirdiğin her gün askerliğine eklenir, ancak erken gittiğin hiçbir gün askerliğinden eksilmez.

2. bu soruya cevap vermiş oldum.

3. yemin töreni genelde ayın son cuması oluyordu ama tabi sizde durum öyle olamaz. tahmin ocak ayının ilk ya da ikinci cuma günü olur. (10'u civarı hangisine yakınsa)

4. yol iznin acemi ile usta birliği arasındaki mesafeye göre ayarlanır.

5. bilmiyorum :(
  • kamera motor  (30.10.14 19:20:44) 
öncelikle hayırlı olsun. 352'li bir deden ve yazıcı olaraktan:

1) 17 aralık sevk olursan, 20'sinde katılırsın. bence öğlen yemeğini yiyip katıl. işlemler falan oluyor, giysi alıyorsun vs. erkenden halletmekte fayda var. 17'yi beklemene de gerek yok.

2) sevk tarihin önemli. 17sinde sevk olursan, 6 ay sonra 17'sinde çıkarsın. 12 gün iznin de bu sürenin içinde.

3) acemilik süresine göre değişiyor. bişi diyemicem. ama son hafta cuma günü olur.

4) aradaki mesafe önemli. ancak 1 gün yol izni verdikleri zaman genellikle saat hesabı veriliyor. 24 saat veriliyor mesela yakınsa. öğlen 13'te çıktın, ertesi gün 13'ten önce katılman gerekiyor. bunda da yine çok geç gitmenin bi anlamı yok. yeni ortam, yeni şartlar. erken kalkan yol alır. ama eğer gün takarsan, askerden o kadar geç gün sonra çıkarsın. ayrıca tutanak tutulur, çarşın kitlenir. (izne gider gelirsen, yine takarsan, 2. sefer aynı şeyi yapacağın için mahkemeye verilme durumun olabilir. komutanın insiyatifine bağlı tabi bu da. ilk seferde öyle bişi yok. yedi günü geçirmezsen tabi // firar)

5) usta birliği orası çıkan bi tanıdığım daha var bu celpte. hadi tekrar hayırlı olsun.
  • she was my baby  (30.10.14 19:30:34) 
mantıklı sorular sorduğun için cevaplıyacağım hadi yine iyisin.dün bi elaman çarşı iznine çıkmazsak askerlik kısalır mı diye sorusu vardı.askerde sorsa bunu millet götüyle güler.

1-19 aralık günü birliğe katılacaksın zaten normalde askerliğin 17'de başlıyor 2 gün yol işte.erken falan sakın gitme almayabilirler bile seni birliğe saat 5'e kadar katılabilirsin kalabalık biyerse öğleden önce katıl işlerini rahat rahat hallet yoksa 3'e doğru da gidebilirsin ama bence erken git.
2-yukarıda cevapladım
3-19'undan itibaren 3 hafta ekle ondan sonraki cuma olur eğer cuma günüyse 3 hafta bitişi o gün olur.
4-aynen km hesabı var o işin ama bana sorarsan eğer acemi birliğinden bırakırılarsa seni(bizi çok pis kafalamışlardı uçakla götürmüşlerdi hepimizi) bas git evine pazar günü akşamı da usta birliğine katıl yol molu da takma kafana arada kaynayabilir 1 gün falan.benim mesela izin dönüşü uçağı kaçırmıştım 1 gün geç dönmüştüm kimse sallamadı.hem o evdeki 2 gece çok iyi gelir sana da.
5-hiç bi fikrim yok
  • high hopes of the sozluk  (30.10.14 19:34:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.