[]

Her ay 300 tl kenara koymak mı yoksa bireysel emeklilik mi?

bankacı abla bireysel emekliliği öve öve bitiremedi. (akbank)

bana da pek bi itici geliyor bu bireysel emeklilik. başka türlü para nasıl birikir?

şöyle bir şey mümkün mü: banka her ay maaşımdan bir miktar parayla otomatik döviz alacak ve bir başka hesabımda biriktirmeye başlayacak?

 
mümkün mü dediğinin cevabını bilmiyorum ama her ay 300 koymak çok daha zekice bence.


  • reavelyn  (30.10.14 18:17:15) 
her ay 300 tl koy ya da her ay bir yarım altın al daha mantıklı. bankaların altın hesabı var otomatik her ay da alabiliyorsun... bizim bir abimiz vardı emekli olana kadar her ay çeyrek altın aldım derdi. o çeyrekler sayesinde bir iki evi bir dükkanı oldu. bir de vakıf binası dikti.


  • inanmazsan inanma  (30.10.14 18:19:14) 
300 lira demek ortalama 3-3,5 gram altın demek. açın herhangi bir bankada hesap atın içine. türk lirasında kalmasın yatırımınız. ciddi acil ihtiyacınız olduğunda da kullanırsınız. bireysel emeklilik olursa, bozduramayacaksınız.


  • ykyt  (30.10.14 18:40:47) 
eğer dediğini yapabilirsen ve o paraya hiç dokunmazsan süper bişey. ama bireysel emekliliğe girdiğinde kesinlikle ve kesinlikle çok çok sıkışsan bile o paraya dokunamayacaksın 10 yıl içerisinde. o bakımdan ben bireysel emeklilik diyorum.


  • kakao  (30.10.14 19:21:15) 
  • [silinmiş]  (30.10.14 19:35:59) 
Bireysel emekliliğe girersen 56 yaşına kadar parayı çekemezsin. Çekersen de pek bi karın olmaz. Her ay altın almak en mantıklısı.


  • amarikanya fitbolcusu  (30.10.14 19:41:17) 
bireysel emeklilik +1


  • dessy  (31.10.14 08:03:59) 
Bireysel emeklilik. Devlet katkisi ve parayi istediğin an cekemiyor olmak isin artisi.

Yillardir bireysel emeklilik haricinde lazim olursa elimin altinda dursun diye para biriktirdim. Sonra ivir zivira harcandi gitti. Keşke onlari da bireysel emekliliğe gomseydim :/
  • balik kraker  (31.10.14 09:34:17) 
ben de bir soru sorsam hazır bankacılar buraya bakarken?

kenara para koyuyorum lakin vadesiz hesapta kalıyoruz, faiz almıyorum. bazı bankalardaki kar payı eklenmesi denen şey de benim gözümde faizle aynı.

peki altın hesabı nasıl bir şey? elimdeki parayla altın alıp bankada kasa açtırsam içine düzenli bu altınları koysam altın hesapla aynı şey mi olacak, o da faiz gibi artıyor mu kendiliğinden yoksa? (altının kendi değerinin artmasını demiyorum, banka üstüne yeni altın koyuyor mu yani)
  • emirkulu  (31.10.14 12:27:54) 
@emirkulu bankaların altın hesabına para yatırıyorsun. senden altın parası alıyor. sen sonraki günler çekerken istersen nakit olarak çekersin ama o günkü altının değeriyle... şubeden altın hesabı açtır. bildiğim kadarıyla gerçek altın alırsan kasa kira parası vermiş olacaksın...


  • inanmazsan inanma  (31.10.14 16:03:04) 
Teşekkürler. Ykyt da sağolsun özel mesajla anlattı. Fakat az önce öğrendim, elektronik veya kağıt ortamına ortada gerçek altın olmadan yapılan işlemlerle kazanılan miktarlar caiz değilmiş. Belki birine lazım olur diye buraya ekleyeyim dedim.


  • emirkulu  (31.10.14 19:13:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.