[]

En sevdiğiniz veya tarifini deneyip de beğendiğiniz aperatif tarifler..

.. neler arkadaşlar? Bu cumartesi masamı donatmam da donatmam gerekiyor. Farklı tatlara her zaman açığım. Haydin!




 
aperatip olarak mercimek köftesi olsa da yesek.


  • fallthepieces  (30.10.14 15:09:49) 
foodgawker.com'da tarif bakinabilirsin


  • gerard  (30.10.14 15:11:01) 
herkes bilir ama nedense pek yapılmaz; yarım kerevizle bir yeşil elmayı rendeleyip mayonezli yoğurtla karıştırın. Tabii rendelere biraz limon suyu sıkın ki kararmasınlar. Ceviz de koyabilirsiniz, nefis olur.
Bir baget ekmek alın, ikiye bölün, bıçakla dilimlermiş gibi kesin ama ayırmadan. Yani dilimler gibi başlayıp durun. Yumuşamış bol tereyağına bol sarımsak ve biraz ince doğranmış maydonoz koyun, karıştırıp yarıklara bolca sürün. Alüminyum folyo kaplayıp 200 derecede 15 dakika fırına atın. İnanılmaz olacak.
Patates püresi yapın, tereyağı kaşar falan da koyun ama süt fazla koymayın, çok yumuşak olmasın. Küçük toplar halinde yuvarlayın biraz soğuyunca. Grup grup ince kıyılmış dereotunda, kırmızı pulbiberde, susamda, çörekotunda yuvarlayın. Renkli ve şık olurlar. Yuvarlayacağınız şeyleri değiştirebilirsiniz tabii, maksat renk olsun.
  • whoosie  (30.10.14 15:54:03 ~ 16:09:43) 
ana menude nelerin olduguna da biraz bagli. mesela ana yemek salcali domatesli bir sey ise meze olarak da benzerini koymamalisin veya hem meze hem yemek patlican agirlikli olursa yine hos olmaz. bu durumu dikkate alarak gavurdagi salatasi yapabilirsin. humus yapabilirsin. yogurtlu havuc yapabilirsin. bir de diyette olan var mi? herhangi bir yemek allerjisi olan ar mi? yine cok begenilmeyen bir sebze ile riske girmemek iyidir, fakat seveni icin zeytinyagli bamya evlenme sebebi olabilir.


  • mavicorap  (30.10.14 16:06:25) 
Aslında insanlar yemeklerini yiyip gelecekler. biz daha çok atıştırmalık böyle masada self service tarzında, akşam yemeği olayına girmeden gerçekleştirmek istiyoruz.


  • dessy  (30.10.14 16:09:23) 
bence o zaman bir adet yogurtlu meze, bir adet salcali yagli meze, bir humus, bir de taze yesillik tarzi birseyler iyi gider, mesela en basitinden limonlu bardaga ince ince kesilmis havuc salatalik dilimleri gibi bir taze yaklasim olabilir. salcali yagli olan icin ise ben saksuka oneririm. patlican ve patatesle yapabilirsiniz, hatta daha saglikli olsun diye kabak da karisitrabilirsiniz. yogurtlu olarak whoosie'nin kerevizli ezmesini yapabilirsiniz. bir ekmegi dilim dilim kesip firina atarsiniz isteyenler bu kucuk ekmek dilimlerinin ustune birsey surebilirler. bir de bu mezeleri tek bir buyu tabaga koymak yerine mumkunse iki kucuk tabaga bolusturun masanin iki ucunda da birer tabakcik olsun.


  • mavicorap  (30.10.14 18:08:29) 
festane şekeri. kurufasulyeden yapılıyor, kestane lezzetinde güzel ve yapımı kolay bir atıştırmalık.

meyve salatası,

kaymaklı ayva tatlısı

cips şeklinde doğranmış patates- dilimlenmiş sosis kürdana dizip kızartabilirsiniz.

ıspanakları doğramadan krep hamuruna bulayıp kızartabilrsiniz. birkaç dal ıspanağı bir arada tutun, hamura bulayıp kızartın. kuzu ıspanak olursa daha iyi olur.

mücver. içine birazcık jülyen doğranmış kırmızı biber ilave edin. lezzet olarak çok yakışıyor, sunumda da daha neşeli görünüyor.

kereviz salatası yazılmış zaten.
edit:
bir de deniz börülcesi salatası
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (30.10.14 18:23:34 ~ 18:28:37) 
  • baal  (30.10.14 18:31:33) 
kesinlikle kısır, semizotu salatası ya da havuç salatası, tatlı olarak da bisküviden yuvarlak hindistan cevizine bulanmış toplar.


  • kakao  (30.10.14 19:18:32) 
ablam çikolatalı şekerpare yapıyor fiuuuuuu canım ablam.

tavsiye ederim yani.
  • bluebey  (30.10.14 19:34:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.