[]

epidural anestezi ve baş ağrısı

Merhaba. pazartesi günü kıl dönmesi ameliyatı oldum. nedense genel yerine epidural anestezi olmamı önerdiler. bu arada yanlış bir tanım yapmamak adına, sedyede oturtup belime iğne yaparak yaptıkları anesteziydi sanırım ismi bu.

ameliyat sonrası bol kahve, kola su tüketmemi söylediler baş ağrısı için. ancak ameliyattan sonra işler ters gitti. çişimi yapamadığım için sonda taktılar. bir süre kafein için bol bol kahve kola tükettim ama sonda çıkartılınca tuvalet korkusundan çok içemedim ilk iki gün.

şu an felaket bir baş ağrısı var. sürekli kahve içmeme rağmen hala geçmiyor. sizce ne gibi ilaçlar almalıyım ya da nasıl bir yol izlemeleiyim.

 
ameliyatini nerde oldun?

eger enfeksiyon kaptiysan veya omuriliginin etrafindaki tabakayi yanlislikla deldilerse cok ciddi bas agrisi yapabilir. bence gidip bir gorun ve mutlaka bazi testler yapip kontrol etmelerini iste. ben epidural aneljezik almam gerektigi zaman yaptigim arastirmadan hatirliyorum bunu, birazdan doktor arkadaslar daha detayli bilgi verir zaten heralde.
  • gerard  (30.10.14 15:16:46) 
bol kahve tüketilmesi olayını ilk kez duyuyorum. bi tanıdık epiduralle doğum yaptı. ona bol kahve için denmedi. belki farklı bir uygulama olduğu için olabilir bilemedim. neyse şey dicektim. çok kahve içmekte baş ağrısı yapar.

özel hastanede olduysanız doktoru arayıp sorun. belki bi ilaç tavsiye eder ya da bi kontrole gidin.
  • nick konusunda kararsizim  (30.10.14 15:31:11 ~ 15:32:21) 
bu arada spinal anestezi de olabilir yapılan. ikisi arasındaki fark tam nedir bilmiyorum "omuriliğe yakın yerden yapılan iğne" olarak bilgi sahiibi olmuştum


  • Gururbey  (30.10.14 15:34:43) 
bende de olmuştu . anam ağladı 3gün kafein komasına girdim geçmedi kafamı kaldıramadım . oradaki sıvının sızıntı yapması sounucu oluşuyormuş . 3. gün epidural yamam denen bi işlem var onu yaptılar tak diye geçti . oraya kanla yama yaptılar acayip bi işlemdi ama beş dakika sürüyo . git konul bu geçmiyo de yamam yapsınlar sana . ingilizcesi epidural blood patch diye geçiyo yabancı dilin varsa türkçe de epidural kan yaması


  • waterhardeningsteel  (30.10.14 15:51:22) 
epidural anestezi doğumlarda kullanılan bir yöntem. sanırım sadece ağırıyı kesiyor, geri kalanı hissediyorsunuz, ıkınabiliyorsunuz.

spinal anestezide alt taraf taş kesiyor, yok gibi.

siz spinal anestezi olmuşsunuzdur. baş ağrısı da en bilinen yan etkisi. enfeksiyoni omuriliği delme falan gibi şeyler olacağını zannetmiyorum.

yatarak değil de, sırtı dik şekilde, hafif oturur gibi uyumayı önerirler.
  • kibritsuyu  (30.10.14 15:56:08) 
@waterhard @kibritsuyu nun dediği gibi epidural değil spinal anestezi olmuşum ben. (öğrendim) bu omuriliğe yapılan kan pıhtısı yamasını gördüm ben de nette. @kibritsuyu sence böyle bir şey için tekrar hastaneye gitmeli miyim? önümüzdeki günlerde geçer mi


  • Gururbey  (30.10.14 16:02:46) 
doktor değilim. babam fıtık ameliyatı olacağı sıra araştırmıştım. benim de pek bilgim yok.

ama çok kıvrandıırmıyorsa tekrar gitmeyi gerektireceğini zannetmiyorum. bana olağan ve beklenen sonuçlarından biri gibi geldi.
  • kibritsuyu  (30.10.14 16:04:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.