[]

st. john's wort

Merhaba, bu aralar bazi sikintilarim var ve ilac kullaniminda kara cahil olabildigim icin bir arkadasimin st. John's wort tablet onermesi uzerine simdi gidip almayi dusunuyorum. Bir sure kullansam kafama gore baslayip biraksam sorun olur mu ki? Bir de d.kontrol hapiyla beraber kullanilabilir mi? Tesekkur ederim.




 
sarı kantaron degil mi bu?
yani tabletinden ziyade gidip cayını falan alıp icseniz baslangıc olarak?

  • vazovski  (30.10.14 12:24:01) 
Kafana göre başlayıp bırakabilirsin herhangi bir sorun olmaz. Çay olarak da kullanabilirsin hatta melisa+kantaron ikilisinin çayı bence daha güzel ve etkili.


  • youshookmeallnightlong  (30.10.14 12:24:39) 
sari kantaron'un gavurcasi o. antidepresan ilaclari ile ve tansiyon hastalari tarafindan alinmasi oneilmez. kontraseptifleri bilemedim, goole'a sor istersen.


  • no avalon  (30.10.14 12:24:43) 
Sari kantaronmus evet. Bir de su yaziyor. Benimkisi Yazz acaba ilk kisimdakilerden mi. Bir de anlamadim ikinci kisimdakilerle kullaniminda sorun olmuyor mu. Neyse vazgeceyim bari Birth control pills (Contraceptive drugs)Some birth control pills contain estrogen. The body breaks down the estrogen in birth control pills to get rid of it. St. John's wort might increase the breakdown of estrogen. Taking St. John's wort along with birth control pills might decrease the effectiveness of birth control pills. If you take birth control pills along with St. John's wort, use an additional form of birth control such as a condom. Some birth control pills include ethinyl estradiol and levonorgestrel (Triphasil), ethinyl estradiol and norethindrone (Ortho-Novum 1/35, Ortho-Novum 7/7/7), and others.


  • i-pek  (30.10.14 12:30:30) 
nasıl rahat başlayıp bırakabilirsiniz denilmiş hayretler içerisinde kaldım

bakın, vücutta metabolizma denen bir şey vardır. bir şeyi metabolize etmek için çeşitli enzimler kullanılır. sarı kantaron da pek çok ilacın kullandığı bir enzim üzerinden metabolize olur. sizin sarı kantaronu almanız demek, diğer ilacın yeterince metabolize edilememesi anlamına gelir. etkileri azalır ya da yan etkileri çok artar. kafanıza göre çayını dahi içmeyin
  • la noix  (30.10.14 12:41:14) 
sarı kantaron etkileri tam bilinmeyen bi antidepresan beklenmedik şeyler çıkabilir. içmeyin içirmeyin. probleminiz varsa doktora görürünün en azından yan etkisi kontrollü bilinen birşey kullanırsınız


  • ceycey e  (30.10.14 15:07:14) 
Yeterince korktum, artık herhangi bir çay bile içmeyeceğim. Teşekkürler.


  • i-pek  (30.10.14 19:40:56) 
ben kullandim, öluyordum .


  • melancholia  (30.10.14 19:44:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.