[]

Bağcılık ile ilgili bilgi kaynağı

Selamlar,

küçük bir bağ kurmak istiyorum, trakya tarafında biraz arazimiz var. Hali hazırda konvansiyonel tarımla ilgilenen yakınlar da var, işte oraya ticari amaçla değil de, hobi amaçlı şarap denemeleri yapmak için.

Şimdi bağcılık ve şarap yapımıyla ilgili bilgilerim yaptığım bağ ve şarap gezilerinden. O yüzden de bilgimi arttıracak güzel kaynaklar arıyorum.

İnternette online bir kaynak olur, bir kitap olur (Türkçe, İngilizce veya Almanca olabilir). Hedef bağcılık ve şarap yapımı.

Şimdiden teşekkür ederim.

 
Belki buradan birinin incelemiş ve beğenmiş oduğu br kaynak vardır diye sormak istemiştim aslında.

Bir de bilinen yerli bir kaynak varsa iklim/oprak yapısından dolayı daha yardımcı olabilir.

(edit: önceki cevap silinmiş)
  • burfak  (30.10.14 12:09:00 ~ 12:22:58) 
Gunes ruzgar ve toprak yapisi cok onemli trakyanin nersinde topraginiz?


  • thracian  (30.10.14 13:07:03) 
Lüleburgaz'da. Yakınlarda bağ evleri var şarapçılık yapan, bizim olduğumuz yerde neden olmasın diye denemek istiyorum.

Ticari bir beklentim yok, yani satma amaçlı yapmayacağım. Hobi bahçesi gibi düşünebilirsiniz.
  • burfak  (30.10.14 13:17:55) 
breeding wine grapes filetype:pdf

gugıla aynen kopi peyst

çıkan sonuçlara en az 20 sayfa süreyle tek tek bakın, mutlaka işinize yarayacak bişey bulursunuz.

(sildiğim cevap buydu)

sildiğim cevapta bulunmayan da şu:

şaraplık üzüm filetype:pdf

bunu da gugıla kopi peyst.
  • compadrito  (31.10.14 03:43:29 ~ 03:45:16) 
arazinizin bağlı bulunduğu yerin tarim müdürlüğüne de gidin mutaka. toprak analizi, hangi türün verimli olacağı, hastalık ve zararlı mücadelesi gibi konularda yardım alır bilgilenirsiniz.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (31.10.14 06:57:09) 
Burgazda olabilir bak :) guneybati-batiya dogru hafif egimli bir arazi ise tadindan yenmez daha iyi gunes alir. Sarap konusunda bir iki tanidigim var pomaklardan kendileri yapiyor onlara bir danisirim


  • thracian  (31.10.14 09:46:02) 
agaclar.net forumları sonsuz bilgi kaynağı


  • spankenstein  (31.10.14 10:38:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.