[]

win 7 istemeyen lenovo

duyurunun bill gatesleri (isteyen steve jobs da olabilir tabii),
elimizde bi adet win8.1 kurulu olarak alınma ahmaklığında bulunulmuş olan bir lenovo var (alan ahmak benim). satıcı olacak (bkz: vatan bilgisayar) sansür herifin "win 7 çalışır" demesine karşın alete kurulmuş olan orijinal win 7 hiç bir şekilde aktive edilemiyor (çalışılan kurumun ortak lisansı, tekli denenen lisans v.b. işe yaramdı. bios güncellendi hala aynı.

iş itibarıyla windows 7 orijinal kullanılması zorunlu. üstelik her ay format atmakta kabul edilebilir bir durum değil. bunu aktive etmeyi bilen varsa bir yanıt yazıp (isteyen de mesaj kutusunun yeşillendirebilir)hayır duası alabilir.

not: alet 19-10-2014 tarihinde vatan bilgisayardan alındı. satma konusunda hiçte olumsuz değilim (sebep vatan bilgisayar). 1750 tl karşılığı üzerinde win8.1 kurulu olarak isteyene teslim edilir.
model core i5 4.nesil cpu (haswell) 8 gb ram 1 tb hdd.

 
Daha önce özel bir programla bios'la ilgili bir işlem yaparak lisansı aktive etmeyi başarmıştım. Bios'taki Slic denen bir zımbırtıyı yeniden yazmak gerekiyor. SLIC bios şeklinde aratın google'da bunun için tool'lar mevcut.


  • creepy  (30.10.14 10:49:53) 
vatan bilgisayar demiştim değil mi. adamlar suratıma baka baka söylediğim sözleri ispat edemeyeceğim için tüketiciyi koruma kuruluna gitsem bile haksız çıkacağımı söylediler. sence bilgisayarı geri alırlar mı?


  • tururo  (30.10.14 11:02:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.