[]

iphone 6 mı 6 plus mı almalıyım?

Telefonun her özelliğini çok aktif kullanan biri olarak önceliğim kesinlikle pil ömrüdür. Özellikle kullanan arkadaşların tavsiyelerine ihtiycım var.




 
her ozelliği çok aktif kullanıyorsan hiç bir telefonun bataryası yetmez neredeyse... epılların imkanı yok. taşınabilir ek şarj aletlerinden alabilirsin... ikisi arasında plus... buyuk ekran iyidir.


  • ucan spagetticanavari  (30.10.14 08:46:47) 
pil ömrü denilen şey iphone için yalan bence. aktif kullanımda bir süre sonra illa ki günde iki üç kere şarj etmen gerekiyor. iphone için yalan, diğer telefonlar süper demiyorum tabii. uzun zamandır iphone kullandığımdan başka bir telefonu test etmediğim için böyle dedim.


  • jack of hearts  (30.10.14 09:30:15) 
@bsh büyük ekrana 1 haftada alışamamandandır... alıştığında bağımlılık oluyor rahatlığı. note3 bile gözüme küçük geliyor artık... 5" lumia 930'u aldım elime bir eksik geldi... şimdiki 6" lumia 1520'm iphone 6+dan buyuk ve sıkıntı olmuyor boyutu...


  • ucan spagetticanavari  (30.10.14 09:47:38) 
pil ömrü önemli bir kriterse ve gerçekten özellikleri/uygulamaları kullanıyorsan, iphone kullanan ve telekom sektöründe çalışan biri olarak note al derim.


  • ethros  (30.10.14 10:49:45 ~ 10:50:47) 
bence 7 cikacak onu bekleyin derim.

(bkz: klise bakanligi sundu)
  • apiko  (30.10.14 10:59:22) 
6'nın pil performansı yeterli değil yoğun kullanım için, 6 plus tercih etmelisin. ayrıca kamera kalitesi de bariz yüksek.


  • baba jo  (30.10.14 11:06:10) 
@zikardo lumia 1520 daha büyük, ben bu telefon cebimdeyken bisiklet dahi sürebiliyorum, biraz rahatsız ediyor tabi bisiklette... ama yürürken herhangi bir engelleme yapmıyor, gayet sorunsuz sığıyor...
kılıf kullanmıyorum.

  • ucan spagetticanavari  (30.10.14 16:08:15 ~ 16:08:31) 
@zikardo
7 kere düşürdüm ama kullanırken değil hiç biri.. ya 3,5mm ses kablosu ya da micro usb kablosuna takılmam sonucu hep. sert zemine 1,5 metreden düşüşler. ekran üstüne de düştü yan olarak da... sorun yok telefonda.

kullanımda ise gayet rahat, sık kullandığım şeyleri sağ ve orta kısma yerleştirdim, bir tek sağ elde geri tuşuna basmak zorluyor... onun için de direkt telefonu elimde çevirip tersten basıyorum. istediğim gibi evirip çeviriyorum tek elle, gayet dengeli. kaymıyor da. sorun yok.
sadece tek elle yazmak mümkün değil...
  • ucan spagetticanavari  (30.10.14 16:26:36) 
Ben iPhone 6 aldım. 15 gündür kullanıyorum. Gerçekten çok memnunum. Plus'ı da denedim ama bana çok büyük geldi.


  • bedbed  (30.10.14 16:28:22 ~ 16:28:47) 
@zikardo
i.imgur.com
aksine ellerim bayağı küçük, ama parmaklar ele göre biraz uzun kalıyor sanırım, belki kavramamın daha iyi olmasını sağlıyordur. dolma gibi parmaklar da olmayınca :)
el küçük olduğundan zaten geri tuşuna sağ tek elle kullanırken ulaşamıyorum, telefonu çeviriyorum işte... polikarbon kasa sanırım siyah olanların mat olmasının da etkisiyle öyle kaygan bir yapıya sahip değil. telefonun ağırlığı da bir bölgeye toplanmamış, her noktasına düzgünce dağılmış. dengesizlik olmadığından ve kaymadığından da kullanımı rahat.
  • ucan spagetticanavari  (31.10.14 10:35:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.