[]

Ay dışında uzayda nerelere ayak bastı insanlık?

Akıl tutulması yaşıyorum. Ay dışında gidilen yer yok mu ya? Hep var sanıyormuşum sanırım şu an fark ettim. Ya da var da ben düzgün anahtar kelimeleri yazamadım mı Google'a?

Edit: Hep var sanıyordum derken, yok olduğunun farkında değilmişim sanırım. Kafamda ayak basılan gezegen = 404 not found
başka hiçbir gezegene gidilmemiş olması = 404 not found Bu konuda bir bilgi bulunamadı!

 
yanlışım yoksa gidilen başka bir yer yok diye biliyorum. sadece uzay araçlarının gittiği yerler var.


  • razvan rat  (29.10.14 23:17:18) 
başka yere ayak basılmadı. uzay istasyonları var bi de tabii.

aya bile basıldığı tartışmalı hala.
  • ermanen  (29.10.14 23:18:58 ~ 23:19:21) 
uzay istasyonunda yaşayanlar var. robotları saymıyorsunuz sanırım. onları da merak ediyorsanız mars'ta discovery var.
insanlı nasa görevleri de şunlar.

en.wikipedia.org
  • sparkle kiddle  (29.10.14 23:19:01) 
sadece ay.

ay tartışmalı değil. japonların çektiği ay fotoğraflarında adamların ayak izleri duruyor.
  • namus ninjası  (29.10.14 23:21:52 ~ 23:22:39) 
ayak basma degil ama yoharda yasayan abiler ablalar mevcut. chris hadfield mesela twit mwit atiyodu uzaydan. bence onumuzdeki 10-15 senede baska bi gezegene ayak basamayiz. masrafli olmasinin yaninda cok da uzun suruyor. hele antares de patladiktan sonra bu uzay seysilerinin isi iyice zorlasir diye tahmin ediyorum. savas cikmadigi surece uzay teknolojisi daha hizli gelismez gibi. su anki hizini korur yani, ivme kazanmaz demek istiyorum.

mars one diye bi proje vardi ama bence keriz silkme isi o, jet fadil gibi olacagini dusunuyorum
  • pescador  (29.10.14 23:27:27) 
belki bizim diğer aya gitmek lazım bi de. şu peşimizde dolanan cruithne'ye mesela.


  • namus ninjası  (29.10.14 23:34:43) 
ay a bile boşuna gidildiği fark edildi sonradan. şimdilerde ay a gitmek öyle matah bi şey değil, istasyon falan kuruyorlar daha çok.


  • icim urperiyor  (30.10.14 00:59:02) 
darknum, robotlar daha üstün değil. birkaç lab kimyasalı ve spektrofotometreyle marsa yollayacağın bir insan seferde robotlardan kat kat fazla veri toplayıp dönebilir, çünkü yollanma amacına uygun olarak çok basit setlerle daha değişik analizlere girişebilir.sürpriz gelişmelerde robotun programlanmadığı işleri yapabilir.ve gitmeli dönmeli, artık birilerini yollayıp geri getirmeli lan insanlık.

www.meh.ro
  • namus ninjası  (30.10.14 21:28:35) 
icim urperiyor, aya gitmek rusların sputnikine ve gagarinde cevaptı. abd yolladı abd indirdi. egolarını tatmin ettiler. böyle milyon tane gereksiz harcama yapıldı soğuk savaşta. sadece psikolojik savaş manevraları bile saymakla bitmez.


  • namus ninjası  (30.10.14 21:30:14) 
Gezegenlerin bir kısmı çok uzak, gitmeye insan ömrü yetmez; bir kısmının yapısı gaz, o yüzden ayak basma gibi bir şey teknik olarak mümkün değil; kalanlar da ya çok soğuk ya çok sıcak, o şartlara uygun teknoloji yok gibi. Yani diğer gezegenlere ayak basmak günümüz şartlarıyla imkansız.


  • angelus  (30.10.14 21:34:03) 
enerji mühim. marsta güneş yeterli. astronotlar kendi dışkılarındaki suyu kullanıyor yörüngede. marsta su bulunursa daha düşeş.
ama şu var, yani bi sondanın bi roveri var ve onun belli aletleri var. bunların değişme şansı yok. ama bana birkaç çözelti versen bir de spektrofotometre, ki aslında ufaklar, bunları seferden önce hiç akla gelmeyen işler için kullabilirim.

ama bir rover bu şansa sahip değil.
bir mikroskobun bir insanl buluşması daha da hızlandırabilir işleri. sondalar şu an mecbur olunan bir yöntem.
  • namus ninjası  (30.10.14 23:46:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.