[]

Mezun olur olmaz askerlik?

Selam,

Bu yil 4 yillik bir bolumden mezun olacagim insallah. Okuldakilere baktigimda hicbirinin askere gitme gibi bir niyeti yok:) Ust donemlerden de giden birini tanimiyorum. Yuksek lisans filan derken oteleyebildikleri kadar oteleyip sonrasinda da bedelli filan dusunuyorlar.

Ben ise soyle dusunuyorum, askerligi ne kadar otelersem gitmesi o kadar zor olacak. Birkac yil icinde kurulu duzenim olduktan sonra askere gitmek cok zor olur. 30 yasinda askere gitmek kolay degildir diye dusunuyorum. Kisa donem yaparsam 5 ay 20gun yapacagim zaten, kasimda gitsem nisan gibi evdeyim yani. Sonrasinda calisma hayatina - yuksek lisansa filan atilirim diyorum.

Ben mi yanlis dusunuyorum onlar mi?


NOT: daha mezun olmadim, bu yaz mezun olacagim

 
O mallığı yapmış biri olarak diyorum ki hiç bekleme git aradan çıkart. Ben de olabildiğince öteleyeyim dedim ama bir yerden sonra öeh diyor insan. Her şeye engel oluyor. Şu anki kafam olsa mezun olur olmaz giderdim.


  • adam doven adam  (29.10.14 18:45:04) 
git, hayatı öğrenirsin.


  • fallthepieces  (29.10.14 18:45:53) 
En erken Şubat'ta gidebilirsin.


  • hicunutmam  (29.10.14 18:47:06) 
Hangi bölüm bilmiyorum ama kurumsal şirketlerin birçoğu kafadan askerlik yapmamış erkek adaylara cüzzamlı gibi bakıyorlar çok çok yetenekli veya iş anlamında etkileyici değilse.

O yüzden direkt askere gitmek bence oldukça iyi bir avantaj ve ben şahsen Kasım döneminde gitmediğim için pişmanım, Şubat'ta gitmeyi düşünüyorum o yüzden.
  • an engineer  (29.10.14 18:47:20) 
Şimdiki aklım olsa mezun olur olmaz giderdim.


  • stanbul  (29.10.14 18:47:21) 
ben gidiyorum aralıkta, herkes iyi yapıyorsun diyor, ben de öyle düşünüyorum. nasılsa gideceksin, işin gücün yokken git gel, hem iş bulmada da önünü açar.
şubatta gidebilirsin en erken, en kısa zaman askerlik şubesine git ama, kaçırma şubatı da

  • anil  (29.10.14 18:48:38) 
Şimdiki aklım olsa bende mezun olur olmaz giderdim. Uzattın mı uzuyor çünkü.


  • faith no more  (29.10.14 18:50:50) 
sen doğru düşünüyorsun.


  • sanal uyku  (29.10.14 19:20:02) 
doğru düşünüyosun..bir an önce gidip kurtul şu dertten.
zaten askere ilk gittiğinde acemilikte evini işini kurmuş 30 yaşını aşmış adamların halini görünce anlacaksın..
askerlik bir yandan iyidir hayatı ve türkiye gerçeklerini çok yakından gözlemleyebiliyosun.

tavsiyem mezun olduktan sonra askere gidene kadar bir uğraş bul kendine yoksa zaman geçmiyo o 3-4 ay..part time çalışabilirsin ya da gönüllü projelerde..Biraz paran varsa avrupayı gez trenle filan. Yapabilirsen evs tarzı şeylere giriş.
  • gibicibicis  (29.10.14 19:39:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.