[]

Fotoğraf Makinesi Çekim hızı

1/1600 f/2.6 mı daha hızlı çekim yapar 1/2000 f/3.0 mı yapar?




 
1/2000 shutter'in kapanma hizi, diger yazdigin diyafram. yani saniyenin 2000'de birinde calistigi icin ikincisi.


  • ben de  (29.10.14 18:28:27) 
Diyaframın geniş olduğunda ışığı daha cabuk aldığı için hızı artırdığına dair bir şey okudum. Diyaframın hıza etkisi yok mu o zaman?


  • PoscheN  (29.10.14 18:30:21) 
o hizi belirleyen 1/2000 zaten, diyafram isigin girdigi acikligi belirtir.

diyaframi daha fazla acamadigin durumlarda enstantaneyi yükseltirsin.

saaton.com

yani f1,4 ve 1/2000 cekmek istiyorsan ama objektifinin diyafram degeri yetersizse f2 1/1000 ayariyla cekersin ayni isigi yakalamak icin.

diyafram genisligi enstantanenin hizini etkilemez, isigin girdigi aciklik büyük oldugu icin enstantane hizini düsürebilirsin anlamina gelir.


sallamasyon sayilarla yaziyorum bi de. eger 100 birim aydinlik gerekliyse ya kücük delikten 5 saniye boyunca isigin girmesi lazim, ya da büyük delikten 2 saniye, gibi.
  • ben de  (29.10.14 18:36:32 ~ 18:39:33) 
açık diyaframlı lenslere hızlı lens denir. aynı koşullarda diğer lenslere oranla diyaframı daha da açıp daha yüksek enstantanelere çıkabileceğin için. onunla karıştırıyorsun sanırım.


  • argent dawn  (29.10.14 19:16:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.