[]

ram yükseltme

bilgisayarımın ramini arttırmak istiyorum şöyle de bir ürün buldum www.vatanbilgisayar.com

şimdi benin anlamadığım noktalara gelelim:

1-bunlar 1 er gb lık üç ayrı ramden mi oluşuyor. yani bunları bilgisayarıma takmak için 3 ayrı slot mu olması lazım. benim zaten 1 gb eğer ayrı ayrı takılıyorsa 2gb lık bir ram alıp 3 gb yüklestebilir miyim. bu arada işletim sistemi vista 32 bit. dual core işlemci.

2- bilgisayarımda ya da bilgisayarlarda kaçar tane ram slotu oluyor bunun bir standardı var mı.

3- daha önce hiç bilgisayar parçası değiştirmedim. kendim ram değiştirme işini yapabilir miyim. bunu nasıl yapacağımı resimli olarak anlatan bir site var mıdır?

4- her rami her bilgisayara takabilir miyiz?

teşekkürler.

 
1- Aynen bahsettiğin gibi her şey.

2- Standart yok ama genelde 3 tane olur. Bir de anakartın destekleyebileceği maksimum bellek boyutu vardır. 3-4 sene önce alınan anakartlarda genelde 2 gb sınır vardır. Şimdikilerde 4 gb, iyi anakartlarda 8 gb sınır var. Yeni nesil anakartlar ddr ve ddr2 hatta ddr3 ram'leri desteklerler. Eskiler sd ve edo'ya kadar gidiyor. İşletim sistemin vista olduğu için yeni bir sistem sanıyorum. ddr2 destekler gibi; ama ddr3 için bir şey söyleyemeyeceğim. Anakartının üreticisinin sitesinden marka-modele göre desteklediği ramlere bakabilirsin. bakabilirsin.

3- Basit ram takmak. Kasayı açıp slota yerleştireceksin, bu kadar. Eski kasetli atarilere kaset yerleştirmek gibi.

4- bkz: 2.b
  • ataturkiye  (23.07.09 11:30:40 ~ 11:35:13) 
bellek(ram) alımını ana karta göre seçeceksin, ana kartın max hızı neyse belleği de max o kadar hızda olanı alabilirsin.

ana kartına göre kaç slot olduğu değişir. açıp bak.(ayrıca dikkat etmen gereken bilgisayarındaki 1 gb 512 x 2 olarak takılmış olabilir)

ram takmak basit bir şeydir. zaten yanlış takamazsın. anakart modelini nette arat, ona göre neyi destekletip desteklemediğine bak

ayrıca resimdekiler dediğin gibi. kit

anakart modelini nette aratıp neyi destekleyip desteklemediğine bak. ona göre parça al.
  • akilsiz basin cezasi  (23.07.09 11:51:29) 
sanıyorum hız 1600 Mhz 800 mhz değerleri. ben cpu z programı ile mainboardan bakıyorum anakarta ama hız bölümü nerde yazıyor bilemedim.


manufacturer yazan mı chipset yazan mı nereye bakacağım ana kartın hızını öğrenmek için cpu z programında.
  • sayha  (23.07.09 11:58:42) 
3. çok kolay parça değiştirmek. zaten ram'in üzerinde çentikler var. oturduğu slot üzerinde de çentikler var. zamanında ram'i ters takıp yakmış birisi olarak şu tavsiyeyi vereyim. kasayı önüne yatır çentiklere güzelce bak. ram tam oturmadan pc yi açma. ayrıca ram'e çıplak elle dokunmadan önce kasanın dışına bir dokun. bazen vücuttaki statik elektrik bu gibi parçalara zarar verebiliyor.


  • emrag  (23.07.09 12:20:09) 
3 tane rem takmak gerçekten saçma. 2 tane tak, ve taktıkların da aynı olsun. (2 ise 2, 1 ise 1 vs) en iyi performans öyle alınıyor.

rem değiştirmek en kolayıdır bu arada. google'a yazsan bile resimli açıklayan yerler bulabilirsin.
  • mortifera  (23.07.09 12:20:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.