[]

aöf'ye yeni açılan bölümler

selam kamboçyalılar.kardeşimize öss tercihi yaptırırken kafama yer etti.yahu bu açıköğretime yeni bölümler falan açılmış.aralarında yeni bölümler dikkatimi çekti. felsefe,uluslararası ilişkiler gibi bölümler.iyi'de bunların açılma amacı ne ola ki.memelekette millet işsizlikten okeye dönerken bunları açıp diplomalı işşiz yapamak mı?.şimdi diyelim adam felsefe bölümünü bitirdi.öğretmen olmak istedi.oldu'da ne kadar faydalı olacak.belki de hiç.neyse cemaatı-müslümin.şimdi yakınmalardan soruya dönelim bu açılan yeni aöf bölümlerinin sebebi hikmeti ne?




 
her felsefe mezunu öğretmen olabiliyor muymuş ki?
okumaktan zarar gelmez.
hem her okuyan da iş bulamıyor, bir sürü lise ve hatta ilkokul mezunu adam süper işlerde çalışıyor ama üniversite mezunları işsiz. bunun alakası tamamen okulla ilgili değil yetenek ve karakterle de alakası var biraz.
hem herkes demiyor muydu "eğitimsiz insanlar akp'ye oy veriyor bla bla.." diye? daha ne istiyorsunuz :)
örgün öğretimle üniversiteye gitmenin anlamı kalmayabilir belki böylece ve bunun da zararı yok. iş bulmak için üniversite okumak pek de iyi bir durum değildi zaten.
bence herkes istediğini okuyabilsin. okumayan insan kalmasın. doğudaki insanlar da sosyoloji ve felsefe okuyabilsinler. oraya öğretmen bile zor gidiyor (hala) ve sonra da başarısız oluyorlar mecbur. iyi olmuş bence. belki milletçek bir adım daha aydınlık bir ileriye gider fikrimiz ve zikrimiz.
edit: bu arada aöf'ün diploması, türkiye'deki diğer bir çok üniversite diplomasından daha fazla sayıdaki yurt dışı ülke ve üniversitesinde geçerli.
  • aithra  (23.07.09 10:23:56 ~ 10:26:06) 
yeni açılan bölümler genelde kişisel gelişime çok katkı sağlayabilecek bölümler. önemli olan da bu kanımca. iş bulma imkanı da önemli tabii ama doğru dürüst takip edildiğinde bu tarz bölümler kişiye çok şey katabilir.


  • exexex  (23.07.09 13:19:41) 
insanlar ikinci üniversite olarak genelde açıköğretim tercih ediyor. mesela ben bir mühendisin aynı zamanda felsefe, sosyoloji okumasını yararlı buluyorum. bunun için yapılmış olabilir. keza, çalışıp da örgün öğretime devam edemeyecek olanlar da bu bölümleri tercih eder bence.


  • zipirinsan  (23.07.09 13:44:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.