[]

köpeğe mama eğitimi

dün bir duyuruda "eğitimli köpekler sahibinden başkasının verdiği yemeği yemez." dendi. zehirleme olaylarına karşı önlem olarak öyle eğitiliyormuş. araştırdım biraz, yemiyorlarmış evet. benim arsızlar eve gelen kim ne verse yiyor. kendi evlerinde olduklarından mı acaba?

iki tane köpeğimiz var, kardeşler, barınaktan beraber çıkardık ikisini de. ilk köpeklerimiz, yaklaşık 4 senedir bizimleler. açıkçası iki bebek köpekle boğuşurken, kemirilen mobilyaların sağlam yerinde oturmaya çalışırken bunları araştırma fırsatımız olmadı zamanında, sonra da ihtiyaç duymadık kitapla köpek yetiştirmeye, bir şekilde su aktı yolunu buldu.

hiç öyle eğitim falan vermedik biz, evde çocuk büyütür gibi yetiştirdik. bir de erkek arkadaşım sağ olsun sosyallikten ölecek, eve giren çıkanın haddi hesabı yok. annesine gittiği zamanlar sadece sakin kalabiliyor ev mesela. böyle olunca köpeklerimiz de insan canlısı oldu hep. gözümüzün önünden ayırmadığımız için kötü bir şey yaşamadık, gezmeye çıktığımızda falan da verdiğimiz uzun uğraşlar sonucunda sokak köpeklerine bırakılan mamaları yemiyorlar ama tedirgin oldum yine de. 4 yaşındalar. bu yaştan sonra kazanabilirler mi o eğitimi? yoksa sokak köpeklerine bırakılan mamalara dokunmamalarını referans alarak sorun yok diyebilir miyiz?

 
eğer eve gelen insanların köpeklerinizi zehirleyeceklerinden endişe ediyorsanız tabi ki eğitime gönderebilirsiniz.
sokakta da başıboş bırakmıyorsunuzdur diye tahmin ediyorum.
Benim köpeğim de herkesin verdiği mamayı yer çünkü yememesi gerektiğini söyleme gereği duymadım.
açıkçası sizin dediğiniz daha çok köşklerin villaların bekçi köpekleri için geçerli, yani hırsızık durumlarında önce köpeği zehirlerlermiş ki eve girebilsinler. o yüzden de hayvanları eğitiyorlar güvenlik açısından.
  • innerbliss  (29.10.14 11:14:26) 
yine bir gün sokağınızın bir yerine ufak bir kemik bırakın. sonrasında alın köpeklerinizi gezintiye çıkartıp bu kemiğin yanında geçin. tepkisi ne olacak görün.

sokak köpekleri için bırakılan mamayı burada baz almak doğru olmaz sanırım. çünkü bizim köpek başka mamayı hemen kabullenmez.

kemiği yedi mi? başka bir zaman yine ufak bir kemiğe acı sosu sürüp yine bir yere bırakın. (aynı yer olmadın).

bir de böyle deneyin.
  • teknikekip  (29.10.14 11:17:54) 
acı sosu anlamadım @teknikekip, ne için acı sos? hem acı zarar vermez mi midesine? normal bizim yediğimiz yemeklerden vermedik hiç, baharat falan bilmezler yani, hiç girmedi midelerine.


  • vesna  (29.10.14 11:27:18) 
bir kere yerse yine başka yere acı soslu kemik bırakın. bir daha dışarıda bir şey yememesi için yapıyorsunuz bunu. zehir yemesinden iyi değil mi sizce?


  • teknikekip  (29.10.14 11:28:53) 
ha anladım, kemiği yerse yapacağız. ben yemezse de koyacağız zannettim, ondan sormuştum. teşekkürler.

edit: gerçi kemiği yedi mi? yazmışsınız, ben onu gözden kaçırmışım.
  • vesna  (29.10.14 11:31:29 ~ 11:32:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.