[]

motivasyan kazanma veya tembelliği atmam konusunda yardım

o kadar aşırı bir tembel insan değilim ama nedense yapmam gereken şeyleri yapmıyorum.yapamıyorum aslında.

öss'den de iyi bir puan da alamayınca artık kendime motivasyon sağlayacak ve tembelliği ortadan kaldırabilecek şeyler aramaya başladım.hiç çalışmadan 300 alabildiysem biraz daha gayret eder çok iyisini yaparım.

plan mı yapmalıyım her gün için kendime?veya ne yaparsam kendimi toparlarım?1 senedir bu haldeyim hatta sanıyorum ki anti-depresan kullandıktan sonra bu hale geldim.2-3 ay kullandım fazla değil.

boş boş oturuyorum.film izlemeyi de bıraktım,takip ettiğim diziler bitince onları da bıraktım.kitap okuma heveslisiyken artık 1 kitaba başlayıp bir daha açmyorum bile.en akıcı kitaptan bile sıkılıyorum.

çalışmıyorum.daha önce kısa dönem çalışmıştım ve çalıştığım zamanlarda işimi zevkle yapıyordum.şimdi bir işe gidip çalışmak dahi istemiyorum.

hayatımı çok kötü etkileyeceğinin farkındayım zaten şu anda yaşım genç.

amacım sadece öss değil,bu durumdan kurtulup hem bir işte çalışayım,hem yapmam gereken işleri yapayım hem de bir sonraki sınav için hazırlanayım diye düşünüyorum.pc başında aşırı derecede zaman kaybediyorum.

herşeyin farkındayım ama yapamıyorum işte.ne yapmalıyım?

 
Bir kere azmederseniz, gerisinin geleceğini düşünüyorum. O azme başlamak için, işin gerisinin kolaylaşacağını bilmek yeterli olacaktır zannedersem. Umarım başarırsınız, kolaylıklar dilerim.


  • farabi  (23.07.09 04:47:51) 
başlamak bitirmenin yarısıdır derler. yapacağım işin planını programını yapar, tamam başladım derim. sonra açarım sevdiğim gaz bir parça işe girişim. zaman geçer gider farkına varmam bile. bu arada işim bilgisayar üzerine.


  • phonex  (23.07.09 05:01:13) 
"çalışmıyorum.daha önce kısa dönem çalışmıştım ve çalıştığım zamanlarda işimi zevkle yapıyordum.şimdi bir işe gidip çalışmak dahi istemiyorum."
reçeteni kendin söylüyorsun. "hayatımı çok kötü etkileyeceğinin farkındayım zaten şu anda yaşım genç." yaşın genç olduğu için hayatını nasıl etkileyeceğine dair çok gerçekçi bir fikrin yok, durumu abartıyorsun. büyük ihtimalle bu da bir baskı oluşturuyor, eh, her çalıştığında bizzat bu baskıyla yüzleşiyorsun. şu durumda kim çalışmak ister ki?

çalışmak istemiyorsan çalışmayacaksın bu kadar basit. en azından bir süreliğine ara ver. ama bunu yaparken için rahat olacak. bak zevk aldığın şeyleri yapmadığını söylemişsin, sebebi budur, çalışman gerektiği gibi bir kanı en tepede sallandığı sürece zevk alamanı engelleyecek o suçluluk duygusu.
o yüzden bu duygulardan bir arın. bunun bir zorunluluk olduğundan falan. zihnini uzaklaştır ve rahatla. bunun için de dediğim gibi 0 çalışma olan bir ara verip, zevk alacağın şeylere konsantre ol.
çalışmamak belki bir isyan? en güzel yaşlarında zevk alacak şeyler yapmak yerine kıçını kırıp sabahtan akşama sıkıcı sıkıcı birşeyler çalışmana isyan? eh, hayatını zevksiz hale çevirince ne çalışacak enerjin kalıyor, ne de zevk almana izin veriyorsun, dediğim gibi yapmazsan bu döngüden çıkman zor gibi.
  • lhun  (23.07.09 07:56:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.