[]

her gün 2 litre su içmek zorunda mıyım? içemiyom?

son 2-3 yıldır hem şekerli beslendiğim hem de su ihtiyacımı meşrubattan karşıladığım, eh hareketsiz de olduğum için berbat bir döngüye girdim. her yaptığım daha çok su ihtiyacına neden olsa da, su ihtiyacımı bile şekerle karşıladığım için haftada 1-2 bardak su içer oldum.

son kan testinde kreatinin ve ürik asit seviyesi bayağı yüksek çıktı. ya da düşük. emin değilim. hangisi kötüyse, susuzluktan kaynaklanıyorsa.

şimdi ben diyorum ki her gün 2 litre su içeyim, hiç değilse vücut su almış olsun. onu halledelim bari. ama içemiyorum. en fazla yarım litre. gerisi gelmiyor. midem falan bulanıyor.

napıcaz bu işi? yürüsem koşsam terlesem güzel susarım ama onu da ayağım sakat diye yapamıyorum işte. şınav çektim demin bissürü yok amk, mıy mıy küçük çocuk gibi iki yudum içebiliyorum anca.

bunu içmesek olmuyo mu şimdi? nasıl içebilirim ben her gün koskoca 2 litre su? olm çok saçma ya. ayda 60 litre su mu içilir, 7 milyar insan var?

 
ben normal bir gunde 4, spor yaptigim gunlerde 6 litreye kadar su iciyorum. ama hep boyle degildim. eskiden ben de gunde 2 bardak su icerdim. sonra surekli masamda 2 litrelik bi su sisesi bulundurmaya basladim. ders calisirken falan sikildikca elim siseye gitmeye basladi. bu yuzden su tuketimim yavas yavas artti simdi boyle cilgin gibi su iciyorum. he bu kadar cok icmek de iyi degil sanirim ama iciyorum iste.

demem o ki yudum yudum icerek de 2 litre bitirebilirsin, ben 4 bitiriyorum :) hep masanda dursun o sise, aklina geldikce 1 yudum al yeter zorlama kendini. bu sekilde artar yavas yavas su tuketimin.
  • gerard  (29.10.14 09:56:49) 
Ekstra su atmadığında içmen gereken miktar 1,5 2 arası zaten. Koşsan terlesen daha fazla içmen gerekiyor. Al eline şişeyi yudum yudum iç. Bir dikişte yarım litre su içmeyi bekleme.

ek: ben içine bazen tarçın çubuğu bazen limon dilimi bazen her bi' türlü meyve atıp içiyorum. Aromalı oluyor. Dene istersen. Diffused water diyor ecnebiler.
  • ay nov kung fu  (29.10.14 09:59:57 ~ 10:01:13) 
içme :)


  • mea maxima culpa  (29.10.14 10:00:16) 
@piotrsuss, meşrubatı tümden kesemedim ama dönem dönem ara veriyorum. bu ara mesela hiç içmiyorum. dediğin gibi yemeklerle su içmeye gayret ediyorum. ama yok yani taş çatlasın yarım litre. gerisi gitmiyor. öğüre öğüre belki bir litreye tamamlarım. yeme bozukluğu veya ona benzer bir şeyim de yok. çok sinir oluyorum. suya o konuda ben de kırgınım.

@mea, ahaha ya içmem lazım ama. keşke içmeden olsa. beynim çalışmıyo artık.
  • pescador  (29.10.14 10:01:25 ~ 10:02:01) 
limon sık
çubuk tarçın beklet
ılık iç
şişe taşı
gözünün önünde büyük bardak suyun olsun devamlı
yudum yudum iç +1
alışana kadar saatli iç yani yarım saatte bir iç o 2 yudumu mesela.
  • icemint  (29.10.14 10:03:57) 
Mecbursun içeceksin, vücudun suya ihtiyacı var. Vücut suyla çalışıyor, vücudun tüm fonksiyonları suyla çalışıyor. Arabaya 20 liralık benzin koyarsan İstanbul'dan Ankara'ya gidebilir misin? Gidemezsin. Sen de susuz gidemezsin. Su içmeyince organların çalışmıyor zira; kandaki oksijen taşınmıyor, böbreklerin filtreleme yapamıyor, su-elektrolit dengen bozuluyor, şişmanlıyorsun. Dahası dehidrasyona giriyorsun ölüyorsun. Olmuyor yani öyle. Yanında su bulundur gördükçe iç. Alışırsın.


  • angelus  (29.10.14 10:05:39) 
@angelus, peki canım istemese de içmek zorunda mıyım? yani ben gün içinde hiç hareket etmedim diyelim, canım da hiiiiç su içmek istemiyor. yarım litre içsem olmaz mı? illa 1.5 litre şart mı en azından? madem öyle, vücut neden su istemiyor? acıkınca yemek istiyoruz mesela. su ihtiyacı olduğunda neden "su ver" demiyor? demiyorsa, neden lazım? çok karışık işler.


  • pescador  (29.10.14 10:07:30) 
su ver diyor da sen vücudunun isteklerini dinlemeyi, anlamayı bilmediğin için farkında değilsin.


  • icemint  (29.10.14 10:10:41) 
Ürik asit seviyen zirve yapmış, nasıl istemiyor vücudun.


  • angelus  (29.10.14 10:11:04) 
@angelus, yok istemiyor derken şey yani, benim canım su içmek istemiyor. koşunca mesela susarsın. ya da saatlerce su içmediğin zaman "dur lan su içeyim" dersin. bir şekilde kendini hissettirir yani. bende o hiç yok. en son ne zaman susadım hatırlamıyorum bile. hiç aklıma gelmiyor. vücut susuzluktan kırılıyor ama "su ver" demiyor. bunu anlamıyorum.

@icemint, yav her yerim bozuk ben nasıl anlayayım şimdi neyin ne istediğini? en son beynime oksijen gitmiyor diye sigarayı da bıraktım işte. yav kardeşim bu pescador size ne etti diye diye dolanıyom ortalıkta.
  • pescador  (29.10.14 10:12:49) 
ya hacı 2 litre suyu bi anda dikmek zorunda da değilsin ki. nasıl miden bulanıyo anlamadım. günde takribi 16 saat uyanık oluyorsun. birer saat arayla bi çay bardağı içsen bile 1.5 litre eder. ufak ufak iç işte. saatte bir bi çay bardağı su içemiyorum da deme yani?


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (29.10.14 10:14:31) 
CO2 salınımı hakkı her ülke için belirlidir. Türkiye sanayileşmiş bir ülke olmadığı için payına düşen CO2 salınımından azını yapar. Bu farkı satabiliyorsun, Almanya bizden CO2 salınımı hakkı satın alır mesela. Suda da böyle olsa, senin hakkını da satın alırdım, içmeyenin suyunu içerler kanka.


  • [silinmiş]  (29.10.14 10:15:24) 
evet bak cevaplari okuyunca aklima geldi. benim kiz kardesim suyun tadini sevmiyorum der hep (ne demekse artik). o su icebilmek icin sabah kalkinca koca bir surahi suyun icine salatalik ve nane yapragi atardi, butun gun kamisla surahinden icerdi. bunun yerine limon atabilirsin, meyve atabilirsin. sonra butun gun bu suyu icersin, tadi belki daha cok hosuna gider.

yemeklerle de mesrubat yerine soda icmeyi dene su icemiyorsan. sekerli mesrubattan iyidir.
  • gerard  (29.10.14 10:17:26) 
2-3 hafta zorlanacaksın, sonra alışkanlıkların değişecek. bunlar normal gelmeye başlayacak.

2 litreyi bir anda içmen gerekmiyor. uyanık kaldığın zamanları hesapla, saatte bir bardak iç işte. abartma sen de.

1 bardak su içebilirsin herhalde.
  • mea maxima culpa  (29.10.14 10:54:07) 
kelimesi kelimesine katılıyorum sana ben de aynı senin gibiyim. gerçi sen haftada yarım litre demişsin. ben günde yarım litreden fazla içemiyorum. ancak spor yaparken sınırlarımı zorlayacağım da bir litreye çıkacak o miktar.

şimdi sorunu arkadaşıma da okudum, aynı anda da mıy mıy su içmeye çalışıyorum. o da bana şarkı söylüyor:

"zorlama güzelim zorlama. kendiliğinden olmalı"

valla çözüm şu: zoorlaya zorlaya içeceksin. bazen nefesimi tutup falan içiyorum hemen bitsin diye.

@douche, ben su hakkımı bedava veririm sana. zaten sevmiyorum..
  • kırmızıkaşekaban  (29.10.14 11:50:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.