[]

evde halı kullanmamak

evin salonundaki halıları toplamıştım, şimdi bu kullanım hoşuma gitti. diğer halıları da toplamayı düşünüyorum. bir zararı olur mu? örneğin evin ısınmasını veya komşulara ses gitmesini etkiler mi?




 
evin isinmasini etkiler, parkeler filan soguk olacagi icin kisin yalinayak dolasmaniz zor olur evde. ses de daha cok gider, cunku halilar sogurur evdeki sesi.

biz yazin halisiz kullaniyorduk evi, iyiydi. kisin gerekli bence hali. hem isinma hem de ses acisindan.


bir zarari olmaz, hatta elektrik yuklenmemyeceginiz icin faydasi olur :)
  • fakyoras  (29.10.14 08:20:21 ~ 08:21:10) 
halı nedir bilmeyiz. evde köpek var halı kullanmadık hiç. üstümüz altımız daireler boş, geceleri götümüz donuyor ama böyle mutluyuz be panpa.


  • teknikekip  (29.10.14 08:21:48) 
Halı bence gereksiz. Üstünde bi sürü pislik topluyor


  • grid  (29.10.14 08:27:19) 
Daha soğuk olur, aşağıya ses gider, döşeme (parke, taş, ahşap...) zarar görür.


  • grgn  (29.10.14 08:32:44) 
halı bence de gereksiz, taş evet soğuk olur ama parke öyle soğuk olmaz. sehpaların sandalyelerin ayaklarına keçe yaparsanız da parkeye zarar vermezsiniz. zaten ev içinde kullanılan terliklerin tabanları da parkeye zarar verecek sertlikte olmuyor. pek pek ayakkabı ile girilmesi gereken durumlarda (misafir vs) zarar görme ihtimali var. ki zaten halı varken ayakkabı olayı daha kötü.
evde bir salonda ufak bir halı var o da halısız çıplak durduğundan, diğer hiç bir odada halı kullanmıyoruz, mis.
ufak ince kilim kullanılabilir makineye atılıp yıkanıyor da onlar. görüntü olarak da temizlik olarak da bana daha mantıklı geliyor kilim.
  • nwnd  (29.10.14 10:52:49) 
halısız yaşamaktayız, mutluyuz. altı çok sert terliklerle takada tukada yürümezseniz sorun yok bence gürültü konusunda o kadar, evde bağırış çağırış yaşayan insanlar değilseniz tabi.

halı toz topluyor alerji yapıyor çok hızlı falan, ben o yüzden yok etmiştim zamanla.

bu arada kilim+1, çok halısız kalmak istemeyince daha sağlıklı bir alternatif cidden.
  • nimberjack  (29.10.14 10:53:36 ~ 11:03:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.