[]

Dikkat dağınıklığını nasıl giderebilirim?

Çok dalgınım, son zamanlarda iyice azıtmaya başladı. Baştan belirteyim sanırım ağır bir depresyon içindeyim... Özellikle kitap okuyamıyorum, içimden geliyor ama olmuyor. Okumaya başladığımda aa şunu yapıcaktım, aa gitarda şunu çalayım, aa facebook'a bakayım derken kalıyor. Örneğin bir soruyu çözüyorum gidiyorum yanlış şıkkı işaretliyorum, oyun oynuyorum oyun içinde bir şey aramam gerekiyor öylece dolandıktan sonra napıyordum lan ben diyorum...

Buna ek olarak unutkanlıkta var...


 
Bende de var. Bazen eve geliyorum, kapinin one gelince cebimden istanbul karti cikiyorum. Ondan sonra birkac saniye durakliyorum, cunku karti basacak yer yok. Sonra anliyorum anahtar kullanmam gerektigini. Bu sadece 1 ornek.


  • delifaruk  (28.10.14 23:25:32) 
Sık sık odanı temizle, düzenle. Düzenli bir ortamda bulunmak depresyonuna iyi gelir, zaman alacak uğraşlara daha kafan toplanmış şekilde başlayabilirsin.

ps: Kendimde işe yaradığı için önerdim.

Ha bu arada daha makro hale getirirsek genel anlamda düzenli olmak olunamıyorsa da zaman zaman ortalığı toplamak (her anlamda) bu saydığın problemlere iyi gelir.
  • iron  (28.10.14 23:28:52 ~ 23:29:58) 
b12 vitaminin eksik olabilir.


  • fallthepieces  (28.10.14 23:32:14) 
Mutsuzluk baska sey, depresyon baska sey, agir depresyon bambaska sey. Psikiyatrik gorusme yapmadan tani koymak dogru olmaz ama agir depresyonu birak depresyonda dahi olmadigini dusunuyorum. Dikkat eksikligi ise var gibi gorunuyor evet, o konuda da psikiyatriye gitmeni tavsiye ederim.


  • gibicibicis  (28.10.14 23:34:10) 
kendimi okuyor gibi hissettim, çoğu bende de var çünkü.. demir ve b12 eksikliği çıktı bende. tabi bunlar hepsinin değil ama bazılarının sebebi olabilir sizde de..


  • miklegarth  (28.10.14 23:41:17) 
aynı şeyleri yaşamış biri olarak söyleyebilirim ki, kafandaki soruları çözmeden dikkat dağınıklığını gideremezsin.
yani belli ki kafana başka yerde ve öncelikle bu konuyu çözmen lazım.
yoksa vitamin takviyesi, ilaç vs ile düzelmez.
  • innerbliss  (29.10.14 16:54:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.