[]

Paypal ve guvenlik

merhaba,

suana kadar internet uzerinden alisverise guvenmedigim ve 2 3 kere arkadaslarin kartlariyla (kendimi guvene almak icin) yaptigim alisveris disinda pek deneyimim bulunmadigindan huzurunuzda belki sizin dinozor bu diyeceginiz bir kac soruyu beyan etmek istiyorum;

yakin zamanda yapacagim bir alisveris icin satici paypal ile arkadasa para gonderme yoluyla odemeyi yapmami istedi (buyuk ihtimalle paypal komisyonunu ustlenmemek icin) bu etapta sorum, eger odeme bu sekilde olursa daha sonra urun elime gecmedigi taktirde herhangi bir yaptirim sahibi oluyor muyum pappal uzerinden itiraz seklinde? zira gonderen kisi guvenilir gozukuyor ancak bu konuyu bilmedigim icin danismak istedim.

bir diger soru ise paypal adresim disinda bir yere gondermesini istemem bir sorun olusturur mu? yani paypal hesabim istanbul'a kayitli diyelim, siparisi izmir'e gonderilmesini istemem sorun teskil eder mi?

simdiden tesekkur ederim. :)

 
İkinvi sorunu bilmiyorum ama birinci sorun hakkında satıcıların komisyon ödememek için arkadaşa göndermesinin söyle bir dezavantajı var, eğer ürün eline ulaşmazsa paypal hiç bir şey yapmıyor. Diğer türlü muhtemelen paranı geri alırsın dolandırılma durumlarında o yüzden tam olarak güvendiğin biri değilse arkadaşa gönderme seçeneği ile gönderme.


  • Haldamir  (29.10.14 00:32:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.