[]

Günde 3 yumurtayla aynı kalsiyum ve proteini almak

haşlanmış yumurtayı yerken öğüren biri olarak günde 3 yumurta yemem gerekiyor. Bu yumurtadan alabileceğim protein ve kalsiyumu başka nasıl alabilirim? protein tozu hariç bir yolu var mıdır?




 
Yumurtayı bir şeylere katıp tüketin? Öyle de mi yiyemiyorsunuz?


  • ay nov kung fu  (28.10.14 21:41:19) 
@ay nov kung fu haşlanmış yumurtayı hiçbir şekilde yiyemiyorum. yiyorum ama kusmamak için zor dayanıyorum. yumurtalı ekmek, omlet falan tabii ki severek yerim ama besinlerinin yapısı değişiyordur yağda kızartılınca.


  • neil manke  (28.10.14 21:48:42 ~ 21:49:10) 
O konuda bir bilgim yok ama haşlanmış yumurta yemek zorunda değilsiniz. Omlet olarak da tüketebilirsiniz yumurtayı, yani ben öyle yapıyorum. Bu konuda da hiçbir şey okumadım. Yıllardır vücut geliştirme yapan dana arkadaşlarımın da 2 sarı 5 beyaz şeklinde omlet yediklerine şahit oldum. Öyle olsa onlar da sadece haşlama yerdi heralde.


  • ay nov kung fu  (28.10.14 21:52:11) 
3 yumurta ile yaklaşık 130 mg kalsiyum ve 18 gram proteinden bahsediyorsun, baya baya düşük değerler yani, internette ufak bir araştırma ile çeşitli et-sebze-bakliyatlar içerisinden bu miktarları fazlasıyla karşılayabileceğini göreceksin. bünyeni sarsmayanı seçersin artık.
NOT: biyoyararlılık farklılıkları sebebiyle yumurta gibi muhteşem bir protein kaynağını es geçmekle diğer protein kaynaklarını görece fazla alman gerekebilir, aklında bulunsun.

  • candanag  (28.10.14 21:54:29 ~ 22:00:09) 
Aynı kalitede olmaz ama lor peyniri ihtiyacını görür.

Bu arada tereyağı ile yaparsanız yumurtayı yapısında bir değişiklik olmaz, bilakis yumurtada bulunan ve sadece doymuş yağ ile etkileşime girince sentezlenen vitaminlerin kanda çözülmesini sağlarsınız. Onu da not olarak belirtmek isterim.
  • angelus  (28.10.14 22:23:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.