[]

elektrik elektronik mühendislere, yazılımcılara mühim soru

selamlar duyurunun güzel insanları,

bizim bir projemiz var. duyma engelliler için. mesela kapının yanına sensör koyuyoruz. bileğimize saat gibi bir alet takıyoruz. kapı zili çalıyor, sensör algılıyor, bileğimizdeki ekranda da kapı ikonu gözüküyor ve titreşiyor. bu bayaa proje. tübitak desteği için iş raporu yazıyoruz. fakat teknik konularda sıkıntımız var. neyin ne olduğunu kabaca biliyoruz fakat aşama aşama bu teknik konuların nasıl yapılacağı konusunda çok bilgisiziz. bizi aydınlatmak ister misiniz?


 
Smart Home projelerini internetten incelediniz mi? Turkcell şu anda geliştiriyor, yakında piyasaya çıkartacak ve saydığınız özellikleri de kapsayacak.


  • hiko seijuro  (28.10.14 20:42:26) 
bluetooth 4.0(low energy)' i inceleyin derim.


  • sterimar  (28.10.14 20:56:19 ~ 20:57:21) 
Buna benzer birsey yaptim oradan uyarlanabilir. Dealextreme de kapı alarmları var, evin kosesine koydugun sensor biri girip algilandiginda belirttigin numaraya mesaj atiyor, o alıci devreyi sokecegiz, algilama sensorune role ile kapi zilini baglayacagiz ve cep telefonuna kapi caliyor diye mesaj gonderecek. Bu basit. Bunun disinda arduino ile yapilabilir ama internet baglantisi gerekiyor ne kadar saglikli olur onu dusunuyorum. Kapi caldiginda servera zil bilgisi gonderecegiz, bilekteki de internetten serverı surekli kontrol edip orada zil bilgisini gordugunde displaye kapi isaretini yazdirir. Ama isin icine internet girdiginden sikinti cikabilir mi denemeden bilemiyorum. Local olarak wifi uzerinden de yapilabilecegine eminim ama arastirmak lazim.


  • pinman  (28.10.14 20:59:35) 
Yahu pardon da sizde sadece fikir var belli ki. Teknik tarafta bilgisizseniz hangi konuda bilgilisiniz tam olarak? Ciddi ciddi bir de teşvik almayı bekliyorsunuz anladığım kadarıyla? Siz olsanız size teşvik verir miydiniz fikir dışında hiç bir şeyi olmayan bir ekibe?

Yaptığınız proje oldukça basit bir proje. Elektronik bölümünde 3. sınıf projesi falan olur çok rahat yapılır. RFID üzerinden yapmanızı öneririm, BT LE veya Wifi ile uğraşmayın derim.
  • roket adam  (28.10.14 21:16:37) 
sevgili roket adam, bu bir endüstri ürünleri mezuniyet projesi. bilgimiz tasarım-product konusunda. teknik yönde değil. görsel paftalarımız var ama malum paylaşmak da istemiyorum ulu orta. yolla yardımcı diyen olursa olabilir.


  • aelfinn  (28.10.14 21:19:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.