[]

Ulkeye girmiycem, bir bakip cikicam..

O kadar sacma bir soru sorucam ki baslik bile bulamadim duzgun.

Simdi hani Ingiltere'ye, Avrupa'ya falan giderken daha havaalaninda bakiyorlar ya ucaga binmeden vizen var mi diye. yoksa bindirmezler mi ucaga? mesela ben sadece havaalanina gitmek istiyorum, pasaporttan gecis yapip ulkeye girmiycem? bunu diyerek binemez miyim ucaga vizem olmasa da? veya belki gittigimde siginma hakki istiycem yetkililerden?

bu isin kuralini bilen var mi?

 
çıkışta da bakıyorlar pasaporta uçak bilet alırken de.


  • norek  (28.10.14 17:52:34) 
vize isteyen bir ülkeye vizesiz gitmeye kalkarsan en başta türk gümrük polisinden geçemezsin. benim vizem ertesi gün başlıyordu mesela, uçak bileti bir gün önceye almışız. pegasus yetkilisi boşuna sıraya girme vizenin süresi başlamadığı için türkiye'den çıkış yapamazsın dedi, yüzlerce liralık uçak bileti yandı gitti öyle.


  • tolga asp  (28.10.14 17:55:49) 
binemezsin. çünkü vizesi pasaportu eksik yolculardan, gittiği ülkede havayolu sorumludur. misal bir ülkeye vizesiz gidiyosun ve kaynadın, o ülkenin pasaport kontrolünde kalırsan havayoluna ceza kesiliyor. sığınma hakkını muhtemelen gitmeden önce istemen lazım, kabul edilirse evraklarıyla falan gitmen lazım.


  • desdinova  (28.10.14 17:58:25 ~ 17:58:48) 
Yolcunun vizesinin olup olmadığını kontrol etmek ile yükümlü tek nokta boarding kapısı. Havalimanları arası anlaşmaya göre, vizesiz yolcuyu çıkaran havalimanı, vizesiz girilmeye çalışılan havalimanına bir ceza ödüyor (meblağı hatırlamıyorum şimdi). Bu yüzden salmazlar.

Eğer ikinci bir ülkeye bağlantı uçuşun varsa, bağlantı uçuşunun biletini ibraz ederek ancak kapıdan çıkış yapabilirsiniz. O zaman da senin dış hatlardan çıkmadan bir sonraki uçuşuna aktarma yapacağını düşünerek buradan salarlar.
  • hiko seijuro  (28.10.14 18:00:54) 
siginma talepleri de muhtemelen konsolosluktan yapiliyor sanirim. Turkiye'deki isvec konsolosluklari bu sene hep Suriyeli siginmacilarin islemleriyle mesgulduler.


  • sAINT  (28.10.14 18:08:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.