[]

Türkiyede daire evlerin çok pahalı olması ?

Avrupada da böyle site tarzı tokileşme tarzı yapılaşma var mı ?
Neden istanbulda lüks bi semtte 3+1 ev 1 milyon dolar olur anlamıyorum .



 
E kendin diyorsun, istanbul diyorsun, luks bir semt diyorsun, a bir de mustakil, bahceli diyorsun, e daha ne istiyorsun?


  • balpolen  (28.10.14 18:00:37) 
www.blocket.se
Göteborg'da merkeze yakin 3 oda 121m² daire 2.5milyon TL. Stockholm'den bahsetmiyorum bile.

  • sAINT  (28.10.14 18:14:58) 
avrupa'da da gayet ucuk abicim. ben strasbourg'ta okudum ben yurtta kalıyordum ama arkadaşım bir adamın evinde kirada oturuyordu ev 450 bin euro'ydu ki strasbourg'un peripherie yani dış kısmındaydı yani öyle süper bir bölge değildi. lan ev fiyatlarını geçtim kira olayları bile türkiye'den beter. türkiye yine iyi bence. allahın 22 metrekarelik yurt odasına 550 euro veriyordum. kardeşim 20 metrelik daireye 770 euro veriyor Nice'te.


  • fransızkalanadam  (28.10.14 18:25:06 ~ 18:26:37) 
colun ortasinda 50 m2 1+0 eve 1100 dolar kira istiyolar. turkiye o konuda iyi diyebilirim.


  • brkylmz  (28.10.14 18:36:29) 
Bağcılar'a pardon Londra'ya git


  • speedy  (28.10.14 18:56:03) 
1-) Avrupa'da da ABD'de de TOKİ tarzı daha doğrusu TOKİ'nin olması gereken tarz yapılaşma var. Bunlara "social housing" deniyor. Maddi durumu iyi olmayan mavi yakalı ya da işsiz gruplara barınma sağlanan yerler. Türkiye'de TOKİ bunlardan baya farklı işliyor ama olması gereken bu.

2-) İstanbul'da lüks semt denilen yerler yüzyıllardır aslında İstanbul denilince akla gelen yerler. Şehrin merkezi yerleri. Bundan 500 yıl sonra hatta 1000 yıl sonra bile eğer İstanbul diye bir yer olursa yine şehrin merkezi olacak yerler. Dolayısıyla, o fiyatlar normal. Sonradan emsal artışıyla ya da nüfus artışıyla gelişen yerler değil. Ben asıl, hiçbir yere yakın olmayan, sosyal hayatın olmadığı, otoyol kenarı proje evlerine "markalı konut" ayağına milyon dolarlar verenleri anlamıyorum. Asıl pahalılık orda bence. Hapishane manzaralı yere 1 milyon isteniyor yav. :)
  • maxim gorki  (28.10.14 20:28:38 ~ 20:31:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.