[]

Bulgaristanın ab üyesi olması

Bu ülke bile ab üyesi iken türkiyeyi neden almazlar ? Girer miyiz ?




 
giremeyiz. turkiye musluman bir ulke. durumu bulgaristan'dan iyi degil. hani bir fransa seviyesinde olsak belki musluman falan ama hadi alalim derler, o da yok. musluman ayrimciligi yapiyorlar anlaminda soylemiyorum fakat farkli dinlere mensup olmamiz kulturel olarak cok fark oldugu anlamina geliyor. bir onyargi var bu yuzden. zaten ab'nin kostugu sartlara uzaktan yakindan uymadigimiz da herkesin malumu..

ayrica bulgaristan ab'ye alindiginda daha baslarina ne tur felaketler geleceginin farkinda degillerdi, altin yillarini yasiyordu ab :) simdiki akillari olsa bulgaristan, yunanistan'i falan almazlardi, hatta italya'nin kurucu olmasina bile izin vermezlerdi :)
  • gerard  (28.10.14 16:24:59) 
ab ülkelerinin maddi ve manevi pkk yı desteklediğini biliyoruz niye sevmedikleri bir ülkeyi ab ye alsınlar. sevselerdi zaten alırlardı ki türkiye avantajlı bir ülke çünkü.


  • aat bh  (28.10.14 16:32:39) 
Ben olsam ben de almam turkiyeyi. Ortadoguyla sinir mi olacak ab dedigin orgut. Yaptiklari gayet mantikli ab lan adi ustunde ortadoguyla sinir olursa avrupaliligi mi kalir.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (28.10.14 16:47:29) 
AB halklari homojen bir topluluk degil. Her ülkede cok farkli görüsler var, mesela alman toplumunun yarisi türkiyenin AB ye üye olmasini istemiyor, diger yarisi ise bir fikir sahibi degil, ya da Türkiyenin üyeligi icin pek caba sarfetmez. Bu fransa icin de benzer. Yani kisaca AB icinde güclü bir cogunluk türkiye karsiti iken (yaklasik yariya yakini), diger yarisi ise türkiye girse de olur girmese de olur diye düsünüyor. Bu da partilerin ve politikacilarin Türkiye söylemlerini büyük ölcüde etkiliyor.

Peki bu Türkiye karsitligi neden? "Türkiyenin cogunlugu müslüman da ondan" demek kolaya kacmak. Elbette AB icinde böyle düsününen bircok insan var, ve islamafobi nedeniyle giderek artiyor. Ama bunun yaninda kültürel farkliliklar da türkiyeyi AB istememe fikrine büyük bir etken. Biz AB nin kendisi icin ideal gördügü AB vatandasi tiplemesine cok uzagiz, onlardan cok farkliyiz, özellike bizi AB de temsil eden gurbetci vatandaslarimizi baz aldiklarinda. Bunun disinda ekonomik nedenler de cok etken, gelir dagiliminda adalet saglayamadik. Fakirimiz cok fakir, zenginimiz cok zengin. Bir diger etken de nüfus, bizi AB ye almak Bulgaristani, Romanyayi, ya da Macaristani almaya benzemez 70 milyon nüfus ve eger AB girmis olsaydik topluluk icinde Almanyadan sonra en kalabalik nüfus olacaktik. Bu da Avrupa parlemantosunun icinde yüksek temsiliyet demek. Yani kisaca Almanya ve Türkiye kafa kafaya verirse istedigi gibi at oynatir demek, bu da Fransayi korkutuyor, cünkü simdi en etkin ikinci isimken konumunu kaybetmis olacak. Son olarak da sinir güvenligimiz yok, Kibis Rum kesimi ile problemlerimiz cözülmüs degil, fransadaki ermeni diasporasi, hukuk sistemimiz kevgire dönmüs bir cemaatin bir hükümetin elinde, gücler ayriligi ortadan kalkmis, tek adamciyiz, gümrük birligi ile zaten AB bizden alacagini almis. daha ne olsun, AB bizi niye alsin ki?

Zaten Yunanistan krizi ve bunun yaninda Bulgaristan,Macaristan ve Romanyanin is gücü ve ekonomik olarak AB nin hicbir derdine merhem olmadigi düsünülürse AB eski AB degil ve Türkiyenin üyeligi icin yogurdu üfleyerek yerler. Türkiye de artik eskisi gibi AB üyeligi konusunda eski iradeyi sergilemiyor, önceden AB devlet politikasiydi, simdi hükümet politikasi bile degil. Bundan sonra AB cok zor gözüküyor
  • emrahday  (28.10.14 16:50:21 ~ 16:55:46) 
zor. çünkü nüfus çok fazla. ab şu anda almanya-fransa arasıdaki dengeyle devam ediyor. türkiye girdiği anda parlamentoda almanyaya yakın sayıda vekil gönderecek. yani mesele kontrolün kimde olacağı meselesi.


  • tururo  (28.10.14 17:23:25) 
kesinlikle giremeyiz. nüfus fazla, müslümanız vs. çok etken var. herşeyi geçtim 1.5 milyon suriyeli var yahu.


  • delidir yakalayin  (28.10.14 17:30:39) 
ortadogu cukuruna komsu bir ulkenin ab'ye girmesi cok zor cook/


  • jedilance  (28.10.14 17:38:12) 
Bulgaristan kontrol edilmesi çok zor olmayan bir ülke zaten rüşvet toplumun herkesiminde normal hale gelmiş birde nüfusu bizden az.Bugün sınırı açsan ülkenin %10 u avrupaya geçse çalışma,okuma vs. avrupa bunu kaldıramaz hali hazırda almanya,ingiltere ve fransada hatrı sayılır bir türk nüfusu var.


  • allstar  (28.10.14 17:41:30) 
1- Nüfus çok fazla: kırsal kesimde yaşayan adam İstanbul'a göç ediyor. AB üye olursak bu adamlar free movement, settlement ayağına Londra'yı, Münih'i, Roma'yı bildiğin istila ederler. Bingöl'de, Artvin'de, Kocaeli'nde yaşayan adam asgari ücrete Türkiye'de sürüneceğime basarım Avrupa'ya en azından Londra'da sürünürüm der. Kaliteli, eğitimli adamı zaten bağlasan tutamazsın. Barzosu, fakiri, zengini, eğitimlisi hepsi AB'ye akar. Bulgaristan ve Romanya'nın bu senenin başında çalışma izni sınırlaması kalkmıştı, kopan yaygarayı Avrupa medyasını takip eden herkes bilir. Adamlar gelecek küsüratı bile hesaplayıp tedirgin oluyordu, kitlesel göç gelirse naparız, sağlık, eğitim sistemi çöker vs. diye. Bir de bu adamlar mülteciden zaten bıkmışlar. İtalya, Fransa, Yunanistan Afrikalı mültecilerle başa çıkamıyor. Her taraf afrikalı, işsiz güçsüz suça eğilimli adam kaynıyor oralarda, afrikadan bota atlayıp ne pahasına olursa olsun ab'ye girmeye çalışıyor.

2- İnsan kalitemiz çok düşük: Nüfusumuz problem fakat en büyük problem insanımız. Cahilimiz, abazanımız, aşırı dincimiz, hırsızımız, suçlumuz çok fazla. Yoksa hiç bir ülke eğitimli, kaliteli göçmene hayır demez. Hatta vasıfsız göçmene bile hayır demez; şayet göçmen uyumlu, çalışkan ve entegrasyonu sağlayabilecekse. Adamların zaten gurbetçilerden ağzı yanmış. Ab ülkesine göç eden türk topluma entegre olup dil öğrenecek, topluma entegre mi olacak tabii ki hayır. Gidecek gene türk mahallesine türkle yaşayacak. Maximum kebapçılık, dönercilik, bakkallık yapacak. sosyal yardımlar, işsizlik yardımı alacak, karısını, kızını eve kapayıp, avrupalının karısını kızını rahatsız edecek.

3- Ortadoğu belası. Sınırlarımız zaten tam geçirgen. Giren çıkan belli değil. AB'ye girince kimlikle seyahat ediliyor. Herhalde tüm Ortadoğu bizim sınırlara hücum eder, 20-30 milyon kişi girer artık, Türkiye=Avrupa demek olunca. Atıyorum Işid dur lan ses getirecek eylem yapayım der: girer bizim ülkeye. sahte kimlik falan ayarlar, diğer ab ülkelerine akarlar direk. Londra'da, Berlin'de intihar eylemcilerinin önünü alamazlar

Bulgaristan falan küçük ülke. Bunlar bize işgücü sağlasın, Rusya'nın yanına kaymasınlar, kendilerini Avrupalı hissetsinler diye alınan ülkeler. Mesela South stream enerji hattı yapımı var. AB, Bulgaristan'a diyor ki AB'nin enerji politikasına aykırı bu anlaşma falan diye Bulgaristan'a müdahale edebiliyor. Gazprom, AB, Bulgaristan kaç aydır müzakerede bulunuyor. Bulgaristan'ı AB'ye almasalardı, tamamen Rusya'nın güdümüne girecekti mesela.
  • speedy  (28.10.14 18:27:21 ~ 18:50:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.