[]

köpekler kediler balıklar kaplumbağalar sevgili ve ben

İki tane sokak iti cinsi köpeğim, bir tane de kendini kontes zanneden sokak kedisi cinsi zilli bir kedim var. bir de akvaryum. balık sayısı veremiyorum, net bir sayısı yok zira, değişiyor sürekli. iki tane de kaplumbağa var evde. şimdi utanmadan sıkılmadan "papağan istiyorum ben" diye tutturan bir sevgili var. adam deli misin o papağan stresten ölür, kedi köpek beslenen evde papağan mı olur diyorum. o zaman tavşan alalım diyor sanki tavşanı kedi köpek rahat bırakırmış gibi. bıraksam ikisini birden alır. o yüzden ikisine de izin vermiyorum. hatta bıraksam evi Nuh'un gemisine çevirir. bir ara da iguana diye tutturmuştu, evde sürüngen istemiyorum diye kesip attım onu.

Sorunlar şunlar;

kedi sürekli köpekleri maymun ediyor, hayvanlar gelip bana ağlıyor sonra. uyurken gidip köpeklerin koynunda uyuyor ama uyanıkken hayatı dar ediyor. sokağa koyacam seni diye tehdit ediyorum, gidip kapının önünde miyavlıyor "yemedim blöfünü" dercesine. üstüne kuma kedi getirsem köpekleri rahat bırakır mı diye düşünüyorum ama bir yandan da evde bir hayvana daha tahammülüm kalmamış gibi hissediyorum.

köpeklerim babacı. sabahın kör ayazında gezmeye çıkaran benim, okuldan gelip dışarı çıkarıp saatlerce oynayan benim. gün boyu evde onlarla sevgi yumağı olan benim. akşam sevgilim gelince dötü başı ayrı oynuyor ikisinin de. çıldırıyorlar baba diye. bir de ben sevgilime sarılınca eşofmanımı falan çekiyorlar dişleriyle. nasıl kurtulacağım bunların kıskançlık krizlerinden?

tekrar kediye geçiyoruz; akvaryumdaki balıklara rahat vermiyor. akvaryumun kapağına kilit vurmak hariç her yolu denedim. sadece akvaryumun üzerine ağır madde koyma seçeneği yok, üstlerine düşer bir yerleri kırılırsa ona dayanamam. tamam avlamıyor ama napıp edip akvaryumun kapağını açıp patisini akvaryumun içine sokup oynuyor. bir gün iç güdülerine yenilip balıkları avlayacak diye korkuyorum. kediyi akvaryumdan uzak tutmanın bir yolu var mı? (çok ümitsizim bu soruyu sorarken.)

yine kedi; kaplumbağa yeni geldi sayılır. garibime bir rahat vermedi. sürekli patisiyle yan yan vuruyor, üzerine basıyor. ne yapayım da huzur yüzü görsün gariban kaplumbağalar?

sevgili; eskiciye versem alır mı bu adamı? deli ediyor beni.

 
kaplumbağalarla balıkları bir odaya koyup kapısını kapalı tutmaktan başka aklıma bir çözüm gelmedi.

bu arada eşim izin verse ben de aynen sevgiliniz gibi olurdum onu da belirteyim :)
  • physcos physcos  (28.10.14 15:20:15) 
iyi de kapalı kapıya hem kedinin hem köpeklerin tahammülü yok. o zaman ev iyice curcuna olur. o işe yaramaz yani. ben daha çok kediyi eğitme ütopyası üzerine yollar araştırıyorum. çaresizlik insanı hayalperest yapıyor.

bir de @physcos physcos yapmayın böyle şeyler, bakın sonra eskiciye vermeyi düşünüyoruz. :p
  • vesna  (28.10.14 15:25:58) 
allaah, ne güzel ev orası öyle. (: zor olsa gerek sorunlardan da anlaşıldığı üzere ama olsun, çözülemeyecek şeyler değil bunlar.

köpeklerin kıskançlık sorunu: öncelikle sevgilin eve geldiğinde bir rutininiz olsun. eve girdiğinde önce köpekleri sevmesin, size sarılıp öpsün; sonra köpekleri sevsin. bunu bir süre uygularsanız köpekler yavaş yavaş alışacaktır. bununla birlikte, siz birbirinizle ilgilendiğinizde yanınıza gelip salça olurlarsa, HER SEFERİNDE (bu gerçekten en önemlisi) onlara parmağınızı uzatıp oradan uzaklaşmalarını söyleyin. uzaklaşana kadar parmağınızı indirmeyin, gözlerine bakmaya devam edin. yeniden gelirlerse tekrarlayın. özellikle sevgilin için çıldırıyorlarsa onun da bu şekilde yapması önemli. her zaman böyle yaparsanız emin olun ki bir süre anlayacaklardır.

kedinin köpeklere yaptığı acayiplikler: belki köpekler çift oldukları için türdaşsız kalması sebebiyle yapıyor olabilir bu hareketleri. bir köpek bir kedi olsa olmayabilirdi belki, ama onları bir takım olarak görüp sataşıyor olabilir. gerçekten başka bir kedi sorunu çözebilir, ancak size fazla gelecekse ne diyebilirim bilemedim. (:

bu arada kediniz eve ne zaman geldi? yani kedi geldiğinde halihazırda köpekler var mıydı yoksa ilk o muydu bence bu da önemli olabilir. örneğin kaplumbağanın yeni gelmesi sebebiyle kıskançlık yapıyor olabilir..

son olarak akvaryumu yüksek bir yere konuşlandırsanız zıp zıp zıplar mı acaba, bir kaç gün deneseniz?
  • treamorg  (28.10.14 15:49:10) 
kedi daha sonra geldi. sokakta yağmurun altında çamur pislik içinde bulduk. ölmesin diye aldık, içinden kontes çıktı. @treamorg

türlerin yalnız olmaması görüşüne katılıyorum, bu nedenle köpek iki tane. kediyi ise iyileşsin de sahiplendirelim diye almıştık, başıma kaldı sıpa. şimdi bir kedi daha alsam benim sinirlerim kaldırır mı emin değilim. çünkü yeni gelen de akvaryuma kaplumbağalara sataşacak. şimdi en azından ya sadece akvaryuma ya da sadece kaplumbağaya bulaşabiliyor, ben de takip edebiliyorum. iki tane olduklarında kontrol etmek de güçleşecek.

kedimiz tavanla arasında 20 cm boşluk olan gardrobun tepesine zıplayıp tırmanabilen(gardrobun kapaklarında tırnak izleri var hep) , kapıların üstlerinde gezen, kapı üstünde gezebiliyorsam tv'nin üstünde de gezebilirim deyip, led tv'yi yere deviren cinsten. akıllandık, duvara sabitledik tv'yi, hala üstünde gezmeye çalışıyor ama artık deviremiyor. akvaryumu yükseğe koymak sökmez o serseriye tüm bu sebeplerden.

kurşun falan döktüreyim bari balıklarla kaplumbağalara zeval gelmesin diye. :)
  • vesna  (28.10.14 16:01:03) 
kediniz evdeki ilk hayvan olmuş olsaydı belki bir iki kelam ederdim de, bir de sonradan gelmiş neden böyle yapıyor bilemedim /: harbiden kontes çıkmış içinden..

ben şu ana kadar yalnızca köpek beslediğimden kedilerin nasıl eğitilebileceğini bilmiyorum. ama aslında eğitilemeyeceğini duyup durdum besleyenlerden, ne yazık ki.

hayvanlar arasında ayrım yapılmaz ama bu kadar hayvanın içinde denklemi bozan sadece kedinizse (ki öyle gözüküyor) ve onu geçici ev sahipliği yapma, iyileştirme amacı ile almışsanız, iyi tanıdığınız, bildiğiniz bir arkadaşınıza/tanıdığa falan veremez misiniz acaba.. evdeki tek hayvan olsa buna rağmen "bakamıyorum" deseniz neyse de, bu kalabalıklıkta çok başınız ağrıyorsa üzülerek de olsa bu yolu düşünebilirsiniz.. iki taraf için de daha iyi olabilir. /:
  • treamorg  (28.10.14 16:18:12) 
kediyi göndermeyi ben de düşündüm de, eve ilk geldiğinde "köpeklere hastalık bulaştırırsa sorarım ben sana, kliniğe bıraksan olmuyor muydu, ne işi var pislik içinde vs vs" kediye dünyanın lafını eden ve tam bir köpek adamı olan sevgilim şimdi kediye "aşkım kızım" diyor. teklif etsem beni gönderebilir yani evden, zira bana en son ne zaman aşkım dediğini hatırlamıyorum :d evet evet kedi kalsın, adamı eskiciye vereyim. düşündükçe daha da bileniyorum.

yok mu benim gibi nuhun gemisinden düşen koca duyuruda? tecrübelerinizi paylaşın da, çözüm bulamasak da en azından yalnız değilim diye teselli bulayım:)

yazık bana ya.
  • vesna  (28.10.14 16:26:44) 
4 kus,2 kaplumbaga ve sayisiz balik.Allah tan bizimkiler zararsiz :)
Yani ortada dolanan yok o da benim korkum yuzunden yoksa sizin evi aratmazdi bizim evde.

Bir sey sormak istiyorum.
Bizim kaplumbagalar cok koku yapiyor neden olabilir yada sizde boyle bir durum yasandimi?
  • brnbrs  (28.10.14 17:32:17) 
@brnbrs kaplumbağa daha 10 gündür var. en tecrübesiz olduğum konu kaplumbağa bu yüzden. bizde henüz koku yok. kare şeklinde geniş cam bir akvaryumu var. içinde bir tarafında kum yığılı, sonra ahşap bir aksesuar var. güneşlenmeleri için cam basamak var suyun yüksekliğinin üzerinde kalan. ama kum yüzünden akvaryum güzel temizlenmeyecek, koku yapacak gibi geliyor bana da. sanırım içindeki kumu boşaltacağım. akvaryum.com var, oradan araştırıyorum ben de kaplumbağa beslemenin inceliklerini.


  • vesna  (28.10.14 19:21:35 ~ 19:22:31) 
hiç kimse yok mu duyuruda ben de benzer durumdayım, biz şunları yaptık falan diyebilecek?


  • vesna  (28.10.14 20:11:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.