[]

Yağ oranı

Yağ oranınız kaç? Ölçtürdünüz mü hiç? Cinsiyet ve yaşla birlikte olursa sevinirim. Bir de bu konudan az çok anlıyorsanız yağ oranı ideali nedir sizce?




 
Kadinlarda %20 civari
Erkeklerde %12 civari (ama %10 alti cok sukela gözükür)

Erkek, %11
  • VIPCH  (28.10.14 12:43:17) 
%8.4

İdeal yağ oranı: Erkekler için %10 ve altı; kadınlar için %19 ve altı. Tabii ideal kas oranıyla birlikte.
  • angelus  (28.10.14 12:47:34) 
21 e 7%
ideal 6-8 derim ben erkekte...

  • ucan spagetticanavari  (28.10.14 12:49:31) 
K 34 %16.7


  • vesna  (28.10.14 12:57:26) 
hiç ölçtürtmedim ama tahminen söyleyebilirim.

bildiğim kadarıyla %10 ve altında karın kasları gözükmeye başlıyor. bende durum bunun gibi bir şey. o yüzden %11-13 civarı diyebilirim.

e-23 bu arada
  • c1b2k3  (28.10.14 13:02:21 ~ 13:07:32) 
spora başlarken ölçtüler %7.2 çıkmıştı trunk denilen kollar ve bacaklar hariç vücut bölümünde ise %5 karın kası sevenlere selam çakalım buradan :P neyse simdi 3 aydır ölçtürmedim daha da azaldığını düşünüyorum. idealini bilmem pek ama kendi vücuduna bakıp da beğeniyorsan sıkıntı yok bence. e 23


  • joy stick  (28.10.14 14:00:39) 
%9 falandır herhalde şu ara. E-33.


  • arnold schwarzeneger  (28.10.14 19:22:00) 
Normal insan yok mu burda la. Herkes badici. Yazmaya utanıyorum.


  • emirkulu  (28.10.14 19:25:23) 
geçen günlerde görüp boş zamanımda iki laf yazmayı istediğim başlıklardandı bu soru.

@emirkulu arkadaşımız her normal vatandaş gibi bir tepki vermiş. badiciden ziyade cevap veren arkadaşlar idealin (idealden kastım fit gibi muğlak bir kavram oluyor burada) bir tık üstü atlet kategorisine giriyor.

duyuruda arama yapmadım ama yağ oranı ölçümü ile zamanında bilgi alışverişi yapıldığını düşünüyorum. Yağ oranını veren arkadaşların çoğu zannımca biyoimpedans yöntemi denilen ve her orta-üst spor merkezlerinin diyetisyen bölümünde bulunan aletlerle ölçüm yaptırmıştır (bu konuda çok hassas ve meraklı arkadaşlardan kaliper yöntemini kullanan da olabilir bilemiyorum). Son yıllarda popüler olan elektronik tartıların yağ ölçümü ile ilgili çok çeşitli bilgiler bulunmakta, şahsen kullanmadım hiç, ama bu yöntemi kullananların yukarıda bahsettiğim diğer iki yönteme göre daha az belirleyici olduğu yönünde bilgiler mevcut. Daha tutarlı biyoimpedans ve kaliper yöntemlerinde de dikkat edilmesi gereken zebil gibi husus var aslında, daha doğrusu kriterler. Aşağıda vereceğim yağ oranıyla ilgili bir linkte bu konuyla ilgili ek bilgiye de bakabilirsiniz.

Vücutta bulunan kas-kemik ve diğer küçük unsurları bir tarafa bırakıp sadece vücut yağına odaklandığımızda şu tablo kadın/erkek ve yaş aralıkları bakımından güzel bir ideal yağ oranını ortaya koymakta www.accufitness.com

Şahsen linkteki tablonun ortalama değerlerine çıkmamak kaydıyla -six pack gibi hedefleriniz yoksa, hayatınızı spordan falan kazanmıyorsanız- ideal aralık, yağsız diye kategroize edilen lean bölümünün üstünde yer alıyor ve cevap veren çoğu duyurucu arkadaşların belirgin adeleli oranlarından eccük yukarıda:)
  • candanag  (29.10.14 22:05:18 ~ 22:10:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.