[]

KYK Geri Ödemem Fazla görünüyor Nereye Gitmeliyim?_CAPSLİ

Merhaba,
bu ay sonunda geri ödemem başlıyor,
kyk sorgu sayfasında gelmiş geçmiş tüm ödemeler görünüyor; fakat alttaki toplam tutara bursları da dahil etmişler.

1.ödeme planıma bursları dahil etmediklerini nasıl anlamalıyım?bunu nereye gidip düzeltireceğim?
2.ödeme planını kafasına göre çıkartmış bana bu ay 240 lira öde diyor. kaç ay sürecek o bile belli değil, nereden öğrenebilirim?
3.ben ilk sene (ocak 2006'dan itibaren) burs aldım. derslerden kalınca burs krediye döndü. e mantıken kredi ocak 2007'den itibaren başlamış olmayacak mıydı? bunlar ekim 2007'de aldığımı da kredi olarak göstermişler.

**ekte fotoğraf var, tamamı çıkmadı ama altta da görebilceğiniz gibi bursları da toplama eklemiş.

 
Belli bir not ortalamasının altına düşünce aldığın burs iptal edilip almış ve alacak olduklarının hepsi krediye dönüştürülmüş anladığım kadarıyla. Okulla veya KYK ile imzalamış olduğun sözleşmeye vs. bakman gerek. Bursun iptal olduğu andan itibaren geri ödemeye dahil olabileceği gibi, burs herhangi bir zamanda iptal edilirse tutarın tamamı istenebilir de. Onu öğrenmenin en iyi yolu da yukarıda söylediğim gibi karşılıklı imzaladığınız sözleşme...


  • sku  (28.10.14 08:23:33) 
Bende kredi almıştım bu ay benimde ödemem başladı. En net bilgiyi hangi ay ne kadar ödeyeceğini e devletin sayfasından bakabılırsın. Şifren varsa sisteme gir, e devlet hizmetlerinden kyk geri ödeme sayfasına git. Orada sayfayı açtığında hangi ay ne kadar yatıracağın, me kadar süreyle devam edeceği ve total borcun yazıyor.


  • ondkz  (28.10.14 08:26:22) 
@sku haklısın da hiç öyle bi dünya olduğunu sanmıyorum. çünkü şöyle bir olay vardı; benim durumumdaki pek çok arkadaşım da uyguladı. krediye dönünce isterseniz hiç almayın. şimdiye kadar aldığınız burslar kar kalsın yanınıza demişlerdi. gayet net hatırlıyorum.


  • jimjim  (28.10.14 08:27:36) 
@jimjim,

Söz uçar, yazı kalır... Öyle söylemiş olabilirler, ama bunu söyleyen o konuda bilgisiz birisi de olabilir. Olayda haklı iseniz, haklılığınızı ispat edebilmek için somut bir dayanağa ihtiyacınız var.

Bu arada maalesef öyle bir dünya var. Sizin durumunuzda sizi haklı çıkaran emsaller olabilir ancak devlet bursuyla yurtdışında bir projede görevlendirilmiş bir tanıdığım var ve ona sunulan şartlarda proje zamanında tamamlanırsa geri ödeme yok ancak gerekli yeterlilikler sağlanamayıp proje zamanında tamamlanamazsa verilen bütün burs geri alınır şeklindeydi. Bir de bu yönden bakmak lazım olaya...
  • sku  (28.10.14 08:52:24) 
444 19 61
arayınız...

  • cliquot  (28.10.14 08:56:01) 
çağrı merkezinde sadece robotla konuşuyorsunuz.
bir kaç seçenek dışında başka konulara soru cevap yapılamıyor.

  • jimjim  (28.10.14 08:58:23) 
görseldeki sayfa borç miktarını değil size yapılan toplam ödemeyi gösteriyor diye biliyorum. bu miktarın burs olarak geçen kısmının geri ödemede olmaması lazım. ayrıca okul başarı durumunu kyk'ya bildirdiği anda burs kesilir, ocaktan itibaren gibi bir durum yok yani..


  • calzoncillos  (28.10.14 09:10:00 ~ 09:15:54) 
çağrı merkezini daha önce arayıp kanlı canlı kadınla çözdüm problemimi. acaba bugün yarım günde bunlar işten mi kaytarıyorlar :)


  • cliquot  (28.10.14 09:22:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.