[]

Tacizci Bankaya Ne yapılır?

Olay şu, bankanın birisine babam çok uzun zaman önce benim kullandığım telefonu vermiş. Bu banka kafasına göre babama kart gönderiyor, babam kartı kabul etmiyor. buraya kadar herşey normal. normal olmayan durum ise bu adamlar beni 2 yıldan fazla süredir haftada 20-30 kere arayıp karta pin oluşturmamı istiyolar. telefon sapığı olsa bu kadar aramaz. kendilerini aradım, durumu anlattım, aramamalarını, aradıkları kişi olmadığımı söyledim, babamın telefonunu verdim, telesekreterden y kişi değilseniz x e basınız anonsuna kaç kere bastım ama bu heriflerin kafasına girmiyor bi türlü. pin oluşturmak da istemiyorum elimizde olmayan bi kart için.

arama engelleme ayarlamadan telefonumu kullanamaz oldum artık. bugün denemek için kapattım engellemeyi 10 dakika içinde 2 kere aradılar. kim bilir normalde nası arayıp rahatsız edecekler.

Sizce bu artık düpedüz taciz değil mi? Bu konuda ne yapılabilir? Mahkemeye filan versem, neyi delil veya sebep gösterebilirim? Böyle bir konudan mahkemeye gitmek bana ne kadara patlar?

ayrıca, bu nası bi arama sistemi lan? bi insanı 3 gün 5 gün ararsın. aradın kapattı, ertesi gün ararsın. çağrı geliyo meşgule basıyorum, anında tekrar arıyo. sizce de garip bi durum yok mu ortada? kafayı yedirdi artık bana.

 
bi şey takılı kalmış gibi. dangalak bi yazılım geliştiricinin dandik programı sende patlamış olabilir. eğer her şey otomatikse, ya da arayan operatörler sürekli değişiyorsa.


  • namus ninjası  (28.10.14 00:51:22) 
mahkemeye gerek yok, tüketici hakem heyetine gidin. yalnız gitmeden önce engellemeyi bir süre kaldırın ve o bankadan gelen çağrıların ekran görüntüsünü alın, dilekçeye onu ekleyin. hakem heyetine bir taleple gitmeniz lazım tabi, 500 TL gibi sembolik bir tazminat talep edin.


  • fengari  (28.10.14 01:54:23) 
bir arkadasiniz acsin
falanca bey/hanim vefat etti desin

  • superb  (28.10.14 08:46:26) 
"Olay şu, bankanın birisine babam çok uzun zaman önce benim kullandığım telefonu vermiş. Bu banka kafasına göre babama kart gönderiyor, babam kartı kabul etmiyor. buraya kadar herşey normal."

işte bütün sorun burada. buraya kadar hiç bir şey normal değil!

Babanız banka ile ilişkisini bir sözleşme çerçevesinde kurar. Bilgilerini güncelleyeceğini taahhüt eder. Banka ile iş ilişkisini bitirmek istiyorsa, tripcan sevgili gibi aramalarına cevap vermemek yerine, şubeye başvurup iptal taleplerini iletmeli.

Babanız şubeye gidecek. Bilgilerini güncelleyecek. Bu şart bir kere. yasal zorunluluk. Bunun dışında kullanmadığı kartların iptalini isteyecek. Yapmıyorlar gibi bir durum yok. Paşa paşa yaptıracak.

Sonra eğer o banka ile çalışmak istemiyorsa müşteri numarasını sildirecek. Toplamda yarım saatini alır ancak bunu yapmak zorunda...

Bu durum taciz değil. Hepsinin yasal temeli var. Sen en başta bilgi güncellemeyerek o yasal temeli sarsmışsın.

Senin babanın telefonunu vermiş olman, bankacıların babanın bilgilerini güncellemelerini sağlayamaz. Baban gidip imzası ile değişikliği bildirecek!

@subepb önerin eskiden geçerli olabilirdi ancak mernis sistemi sayesinde kim ölmüş kim kalmış anında görebiliyorlar...
  • cliquot  (28.10.14 09:06:04) 
komada desinler o zaman :D


  • superb  (28.10.14 09:25:43) 
@cliquot, yalnız banka babamdan herhangi bir onay almadan ve karta dair bir imza almadan kartı bastırıp gönderiyor. sizce bu bir sorun değil mi? istemediği bir kartı bankanın kendi kafasına göre çıkartması yüzünden neden işini bırakıp bankaya gidip iptal ettirmeye çalışsın. hepsini geçtim, bu kişi babam değil de hiç tanımadığım bir kişi olsaydı ne olacaktı? ki böyle bir örnek de var başımda (ttnet), kendilerini 20 kere filan uyardım hala arayıp mesaj atıyorlar, tanımadığım biri hat açtırırken benim telefonumu vermiş, bi türlü sildiremedim. ama bunlar haftada 1-2 kez taciz ettiklerinden çok sallamıyorum.


  • cal suna bi duduk  (02.11.14 11:25:03) 
"karta dair bir imza almadan kartı bastırıp gönderiyor."
teknik olarak mümkün değil. diğer türlü cezası büyük. o imza bir şekilde alınmıştır.

"bu kişi babam değil de hiç tanımadığım bir kişi olsaydı ne olacaktı?"
mümkündür. telefonu ilk kaydeden kişinin bankaya gidip bilgilerini güncellememesi sebebiyle, telefon numarasını kullanmaya başlayan yeni şahsın kayıtı banka tarafından alınamaz. bankacı telefon numarasının eski sahibini bilgi güncelleme için bankaya davet eder.
*numaranın eski sahibi bilgiyi güncelleyene kadar,
*numaranın yeni sahibi, numaraya sahip olduğunu resmi belgelerle beyan edene kadar
güncelleme yapılamaz!

TTNET'e numaranın sahibinin siz olduğunu kanıtlayacak fatura, sözleşme vb bir belge eklenmiş resmi bir dilekçe yazarak durumu çözebilirsiniz. müşteri temsilcileri sizi bu konuda doğru yönlendirmiyorsa, dilekçeyi TTNET'in adresine iadeli taahhütlü olarak gönderin...

kısacası bilgi güncelleme önemlidir.
  • cliquot  (03.11.14 12:05:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.