[]

Banka Hesap Bilgisini Gizleme

Ailemden biri bankacı ve ben de olmak üzere herkesin banka hesap bilgilerini takip edip, herkese söylüyor.
kaç parası var en son nereden alış veriş yapmış, hesaba bu ay ne kadar para yatmış vs vs .
böyle arkadaşlarına, ünlülere falan da bakıyor sapık gibi.

hesap bilgilerimi dışarıya -banka çalışanları da dahil- sızdırmamanın bir yolu var mı? hani telefon numaranızı dışarıya engelliyorsunuz 118 de çıkmıyor ya onun gibi.
nefret ettim ya :/ çok sinir bozucu? naapmalıyım.

peşin edit: çalıştığı bankada hesabım yok. ama arkadaşları falan aracılığıyla bi şekilde ulaşıyor.

 
şikayet ettiğin an arkadaşlarıyla beraber kovarlar. daha geçen hafta duyurudan birisi "birine baktım kovdular ühühü" diye ağlıyordu.


  • divit  (27.10.14 21:41:32) 
personel finansal bilgileri hariç genelde bankalarda müşteri bilgilerine yetkisi olan çalışanları tarafından ulaşılır, bunu engelleyemezsin. müşteri bilgilerin gelişigüzel paylaşılması yasal olarak suç. eninde sonunda çalıştığı bankada başı ağrır. şikayet olmadan da teftişe takılabilir.


  • surprise  (27.10.14 21:42:58 ~ 21:46:06) 
şikayet +10000
işten attırma.
artı üstüne temiz dayak.
  • mahone  (27.10.14 21:45:51) 
teşekkürler,
nereye nasıl şikayet etmeliyim?
ismini vermem gerekecek sanırım, peki şikayet eden kişi olarak benim de adımı sanımı istemeyecekler mi?

aileden olduğu için papaz olmak istemem.

bir de en önemlisi; dediğim gibi onun bankasını kullanmıyorum,"merhaba bankanızdan x'in milletin hesaplarına baktığını duydum. bir dost" mu demeliyim?

nası bi yol izliyim?
  • jimjim  (27.10.14 21:47:21) 
ya da benim kullandığım banka'dan (kim bakıyorsa artık) mı iletmeliyim şikayeti?

yani hesap bilgilerime bakıldığından şüpheleniyorum desem kimin baktığını bulabilirler mi ? çok saçma geliyor çünkü şu anda bana :/ nası bulacaklar?
  • jimjim  (27.10.14 21:49:17) 
bu yasadışı bir şey. insanların özeline burnunu sokup bunun havasını atmak biraz ahmakça kusura bakmayın. bölge müdürlüğüne felan gidin konuşun.


  • drystedb efficacious  (27.10.14 21:49:49 ~ 21:51:33) 
takım elbise giy kendin şubene git, şube müdürüyle görüşmek istiyorum de. otur anlat durumu


  • divit  (27.10.14 21:55:20) 
ya arkadaşlar, nereye nasıl şikayet etmeliyim diye soruyorum?

bu vatandaş başka bankada. bi şubede falan çalışmıyor, merkezde çalışıyor.

benim bankam da başka bir banka.
  • jimjim  (27.10.14 21:57:58) 
bankalar hesaplara hangi çalışanların göz attığını izleyebilirler. ancak it çalışanları banka çalışanlarına göre bir adım öndedir, ekranlar yerine doğrudan database'den sorgulama yapabilirler. yetkiler çoğunlukla kısıtlı olsa da iş gereği belli sorgular yapmaları da zaman zaman gerekir.

durum seni rahatsız ediyorsa o akrabana şikayet edeceğini söyleyip korkut bence. şöyle diyebilirsin "hesaplarıma bakıldığına dair senin de ismini vererek x bankasına şikayet edeceğim".

tırsar yapmaz bir daha, tırsmasa da en azından elalem ile paylaşmaz artık. birini işinden etmek çok da iyi hissettirmez herhalde.
  • iron  (27.10.14 22:11:20) 
Sen bir onu kendi bankasına şikayet et, öncelikli olarak müşteri hizmetleri kanallarından yürüyebilirsin, sorasında genel müdürlük iletişim kanallarından ilet şikayetini.
Kendi bankana da benim hesabım takip edilerek millete ne kadar param olduğu falan söyleniyor gibisinden şikayetini ilet, yüksek ihtimal onu da bulurlar.
Tabi kendi isminizi vermek zorundasınız kimlerin yaptığını öğrenmek için ama bence bu bilgileri paylaşmazlar çalışanla.
  • atom karincanin torunu  (27.10.14 22:14:18) 
tamam işte kendi şubene git diyoruz, sonra çarşı karışır zaten


  • divit  (27.10.14 22:16:20) 
kendi şubene git benim banka bilgilerimi şu şahısa birileri paylaşıyor rahatsız oluyorum de. senin hesap ekranına kim girmiş kim çıkmış görürler oradan.

senin hesabına bakanı anında uçururlar. diğer bankada tanıdıkları varsa ve ellerinde kanıt da varsa akraban da uçar. kafan rahatlar. yalnız bunu yaptıktan sonra bu adam bir daha bankada iş bulamaz muhtemelen. hayatını söndürmek istediğinden emin misin?
  • argent dawn  (28.10.14 08:22:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.