[]

Katlanır -katlanabilir bisiklet ama hangisini alsam?

Merhaba.

İstanbul beylikdüzünden her gün Cevizlibağa gideceğim ve mümkünse geleceğim. 30 km aşağı yukarı bu yol. Gİderken yokuşlar fazla yok, inişler var. Gelirken yokuş çok var, o yüzden arada katlanır alabilirsem otobüse filan binebilirim.

Amacım şu, sabah 7de o metrobüse binmemek, o atmosferi solumamak. Psikoloji bozuyor gerçekten. O yüzden bisiklete yöneldim.

Ve mesela kafeye filan gidersem sinemaya, dışarda kilitlemek istemiyorum. Daha önce çalındı çünkü. Yanımda götürmek istiyorum. Özellikle gece saatlerinde.

O yüzden katlanılır olacak gibi ama hangi jant ve model olacağı kpnusunda günlerdir araştırıyorum ama kararsızım hala. NEt şeyler yok.

arkadaşım 16 jant brompton kullanıyor aynı yolda ve memnun. 20 km ortalama hızla gidiyor ve hızlanınca kontrol kaybetme gibi sorun olmuyor ve yokuş çıkabiliyor.

Bromptonlar pahalı, o kadar para veremem. Hem de buraLARDA fazla görmedim. Önce 400 lira bütçem vardı ama taksitle olursa 800 filan da olabilir. 1000 e kadar çıkarım sanırım. Güzel gözüksün, havalı olsun değil, istediklerimi vermesini istiyorum.

Pirifani 26 janta aklım takıldı. Hızlı gitmek istiyorum çünkü, her gün 50 60 km yol yapacağım. 26 jantla daha hızlı gidilir demiyorum ama hızlanınca kontrol kaybetme filan olmuyormuş söylediklerine göre ve 60 kmye çıkan varmış o bisikletle, kullananlarda söylüyor.

2. el ya da sıfır arasında kararsızım, çünkü 2. ellerin sıfırdan farkı yok fiyat olarak. Ve taksit seçeneği yok.

Salcano İzmir, dahonlar var genelde 2. el olarak gözüme ilişen. Decathlonda 450lilik bisiklet var ama önermiyorlar. Her gün 3-4 saat gideceğim, oturacağım üzerine. Buna dayanabilmeli ve rahat ettirmeli.

Boyum 177, kilom 71 civarı. Kondisyonum iyi.

Aklımda pirifani var, biraz büyüktoplu taşıma için ama bacak arama sığdıarbilirim diye ummaktayım.

1-2 aydır araştırıyrum. Kış yaklaşıyor ve kar tağmur başlamadan alayım, normalde havada ilk kullanışlarımı yapayım istiyorum ama yağmur başldı bugün.

Çabuk karar vermek de istemiyorum. Gerçekten kararsızım.

İStediklerimi özetlersem:

- 5-6 yıl gitmesi
- Her gün 3-4 saat kullanımı kaldırabilmesi
- 30 40 km ye çıkabilmek ve sorun yaşamamak
- Herhangi bir esneme sallanma vs olmaması

Alüminyum daha iyi gibi ama genelde pahalılar.

KUllandığınız bisikletler varsa yorum yaparsanız, görüş söylerseniz sevinirim.

 
hayır bunu yapma...
brompton değil uzay teknolojisi bi katlanır olsa dahi 20 km ortalama yapamazsın. bu ortalama hız bilgisini kim verdi?

400e katlanır olmaz. 800 makul bir bütçe.
haftada 150 kmyi geçene yarış bisikleti öneriyorlar, sen ufak teker yorucu ve vitesleri kısıtlı bir katlanırla o yolu gitmek istiyorsun. yapma bunu.
hadi yaptın, sakın kron katlanırlarını alma. kronun katlanırı daha tasarım aşamasındayken piyasaya sürülmüş gibi.

bir de anlamadım ben, avcılar hadımköy arası 21 km, ben burayı yarış bisikletimle (triban 3) en iyi derecemde 45 dk ile geçtim. 55 de ortalamamdı. bu zaten 23 km/saat gibi bir hız yapıyor.
bu hız katlanır bisiklet için hayal.
  • namus ninjası  (27.10.14 14:04:27) 
fiyatı biraz daha yüksek ama ben şunu aldım ve çok memnunum.
www.aydinmotobike.com
dayanır mı diyorsan babam da benimle birlikte kullanıyor. 1.82 boyunda, 91 kilo 7 aydır kullanıyoruz bana mısın demiyor.yağlama ve lastiğine hava basmak dışında hiçbir şey yapmadık .
  • çılgındünya  (27.10.14 14:05:58) 
Bisiklet forumlarında 60 km bile yapan görebilirsin. arkadaşım her gün gidiyor, haftada 200 km yapıyor 16 jant bromptonla.
ben de şehir bisikleti istiyordum ama üstte de belirttiğim sebeplerden mümkün görünmüyor ve yaşadığım yerin uzaklığı.
katlanır bisikletler o kadar da yavaş ve kullanışsız değil.
bianchi de aklımda var da jant konusunu daha ayarlayamadım. 20 olacak gibi ama.
  • Cursed Chico  (27.10.14 14:18:13) 
Şöyle,

Kesin katlanır alacaksan tabii ki Dahon öneririm. Sınıfının en iyisidir, ikinci elini bulabilirsin o fiyatlara zannediyorum.

Fakat artık bisikletlerle toplu ulaşım kullanmak serbest. O yüzden arabana değil de metroya, otobüse, metrobüse atmayı düşünüyorsan:

www.facebook.com
  • megafon  (27.10.14 14:23:47) 
Yoğun saatlerde şehir bisikletleri otobüs metrobüste serbest değil. 20.30a kadar. Ben o saatten önce binsem binerim, o yüzden de işime yaramıyor.

sabah metrobüsle giderken Beylikdüzü nden, ben bile zor biniyorum, sırt çantama bile laf edebiliyorlar.

dönüşte çok yokuş var, o yüzden metrobüse atlayabilirim diye düşünüyorum. ya da mesela taksim deyken eğlence mekanına gittiğimde dışarda kilitleyip çalınmaya davetiye çıkarmak istemiyorum.
  • Cursed Chico  (27.10.14 14:31:24) 
bisiklet forumlarında normal insan göremediğimden takip etmiyorum zaten o tür saçma ego tatmin mecralarını. herkes tour de france namzeti, koy peletona hiç sırıtmayacaklar. boş vakitlerinde testosteron alıyorlar damardan sanırım.

net olmaya çalışayım, kendi rotamda aynı yolun 1/5lik kısmında katlanırla gittiğimde geberiyorum. yol bisikletimle gittiğimde mantıklı bir ulaşım aracı haline geliyor anca.
+katlanır kilondan bağımsız olarak dağılacak ve esneyecektir.
ayrıca, e5 kavşaklarında çok ama çok zaman kaybedeceksin. zaten ortalama hızı düşüren baş etken bu. çok iyimser baktığına dair şüphelerim var.
  • namus ninjası  (27.10.14 14:31:50) 
Dahon jack 26, prinfarina 26 ya da Dahon VYBE C7A alacağım gibi de bulunmuyor 2. elleri. Tüm kullananlar memnun sanırım, satmıyorlar artık. Sıfırları da pahalı.
Normal şehir bisikleti almak isterdim de olmuyor işte. Uymuyor bana.

  • Cursed Chico  (31.10.14 11:22:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.