[]

kdv oranıyla ilgili bir soru

Efenim, benim bildiğim ve şurada da
www.alomaliye.com
gördüğüm kadarıyla hasta alt bezi dediğimiz mamulün kdv oranı 8'dir. Fakat perakende ve toptan satılan yerlere baktım, neredeyse tamamı 18 kdv uyguluyor. Acaba burada bir usülsüzlük var mı yoksa bu ürünleri başka kategoriye sokup kitabına mı uydurmuşlar? Ha bir de ben 18 kdv ile aldığım bu malı 18 ile devlete fatura etmeye kalksam iyi halt mı ederim?


 
internette bir kaç siteye baktığımda %8 den uygulandığını gördüm. şimdi burada sizin bahsettiğiniz yerler %8 den alıp %18 den satıyosa aslında zarar ediyor çünkü %8 den indirdiği kdv yi %18 den ödüyor. sürekli olarak hangi mantıkla yapıyorlar diye düşünüyorum :)

senin %18 le fatura etme olayın devletin hangi kurumuna fatura edeceğine bağlı olarak değişir. bi kere kafadan inceleme zincirini başlatırsın, 2.si fatura edeceğin kurum tevkifat kapsamındaysa durum daha farklı bir boyuta taşınır.
  • kurtcobainn  (22.07.09 20:11:59) 
evet 8den alıp 18den vermek saçma. muhtemelen onlar da 18den alıyorlardır. şimdi o zaman ben satıcıya arkadaş bunu 18den veremezsin diyebilir miyim? devlete verme olayı da sigorta bunu karşılıyor. kendi paranla alıp faturasını götürdüğünde parayı iade alıyorsun. of çok karıştı be :)


  • cubuk kraker  (22.07.09 20:38:13) 
evet diyebilirsin. dediğim gibi emsal siteler var internette. ya da başka eczacı ya da medikal malzeme satanlardan da emsal bulabilirsin. parayı alırken sıkıntı çıkarabilir devlet kurumu.


  • kurtcobainn  (22.07.09 20:56:59) 
uykulu

burada konu üretim yapan bir işletme değil; toptan ve perakende satışlar ve bunlardaki kdv oranları. ayrıca üretim yapan işletme tüm hammadde ve ara malzemelerini kayıtsız şartsız %1 den almaz.
  • kurtcobainn  (24.07.09 13:22:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.