[]

fasulye ayiklamak

taze fasulye ayiklamak iskence gibi resmen, 1 kilo fasulyeyi 2 saatte ayikliyorum ben. ellerim aciyor artik, annem 15 dakikada hepsini ayikliyor, bana da anlattigi sekilde yapiyorum ama olmuyor. bugun yine fasulye yapacagim ama nasil ayiklasam diye dusunuyorum. bunlari ayiklamanin basit bir yolu yok mu? yoksa el aliskanligiyla mi ilgili?

tesekkur ederim simdiden herkese.


 
bir bıçakla fasulyelerin uçlarını kes. fasulyenin uzunluğuna göre ikiye veya üçe böl. veya dondurulmuş veya konserve fasulye al.


  • inheritance  (27.10.14 13:29:22) 
her fasulyede kilcik cikmiyor mu ki zaten?


  • fraise  (27.10.14 13:29:47) 
ben kılçıkları linkteki gibi bir soyma aletiyle alıyorum. çok pratik oluyor.

www.indirdik.com
  • inawen  (27.10.14 13:34:31) 
şunla;
www.dekoreko.com
veya şunla;
alisveriskulupleri.com
kenarlarını bıydan alıp tepelerini kes. oldu bitti. oyle 2ye 3e de kırma yazık. hani çalı olsa boydan incelt tamam da ayşeyi bütün koy bence.
bu arada ilk linkteki aleti kullanırsan bıcağa gerek kalmadan tepelerini de aletin kenarıyla pıt pıt uçurursun. elin alıştıkça da hızlanırsın.
  • nwnd  (27.10.14 13:37:07) 
güzel taze fasulyede kılçık olmaz. temizlemeye gelince de ben önce hepsinin uçlarını koparıyorum hızlı hızlı. en son da ortalarından kırıyorum herhalde el alışkanlığı. fazla önemsemeden hızlıca yapın gitsin


  • hayir bu koyden olsam nolcak  (27.10.14 13:39:55) 
aaa bu aletler cok supermis, hic aklima gelmemisti. boyle yapayim simdi.

edit: bu zamana kadar nasıl keşfetmemişim bilemiyorum, soyma aletiyle 15 dakikada ayıkladım hepsini. çok teşekkür ederim herkese.
  • fraise  (27.10.14 13:40:51 ~ 16:27:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.