[]

Yurtdışına kaçmak, yeni bir düzen kurmak.

Memleketin başına gelecek en kötü senaryoyu düşünüp yurt dışına gitmeliyim dediğimiz anda nasıl bir yol yordam izlenmeli? mesleğimi kullanıp yurtdışında bir iş bulduktan sonra hadi eyvallah deyip gidebilir miyim, nasıl bir süreç mevcut?




 
eğer iş bulup kabul edilirseniz evet.(gerçi bunun da bazı şartları var, örneğin almanya için öncelik; sizin işinizle aynı işi yapabilecek, o şehirde iş bulma kurumuna başvurmuş kişiler önceliklidir. öyle birisi bulunamazsa siz alınırsınız ama çok da işleyebilecek bir kural değil tabi)

evlenebilirsiniz.

veye okul sebebiyle gidebilirsiniz.(yükseklisans gibi)
  • c1b2k3  (27.10.14 12:13:35) 
en kolayı aile birleşimi. yani evlilik. ama en sıkıntılı konu kimin ile? formalite olacaksa, bu büyük sorun. yoksa evlen kap oturum iznini. yok master mış yok iş arama prosedürleriymiş uğraşma.


  • ykyt  (27.10.14 12:29:41) 
eğer yeterince nitelikli olduğunu düşünüyorsan ülkeler nitelikli insanlara uzun vadeli vizeler verebiliyor bunları araştırabilirsin


  • joy stick  (27.10.14 13:58:14) 
Öncelikle bir iş bulacaksın. Sonra belirteceksin çalışma vizem yok, zarf atacaksın. Onlar halleder mi sen mi halledicen gibisinden. Eğer über bir elemansan ve büyük bir firmaysa onlar zaten aman efendim siz yorulmayın derler. Bir forsun yoksa ve çalışmak istediğin kurum orta/küçük ölçekliyse çalışma vizeni alacaksın. Sonra direkt gidicen.

Ya da okul sebebiyle gidicen çünkü daha kolay gidiliyor. yüksek lisans olur, doktora olur falan filan. gittiğinde orada iş bulmaya çalışacaksın. oradayken haliyle daha kolay bulursun.

ya da evlilik yaparsınız. 3-4 yıl falan parayla yapılıyor ama bu kişilere nasıl ulaşılıyor bilmiyorum. sonra zaten vatandaşlık için başvuruyorsun.
  • secilmis uye  (27.10.14 15:17:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.