[]

Öğle yemeğini snickers ile geçiştirmek

Gün içinde uzun bir boş vaktim yoksa öğle yemeğini Snickers ile geçiştiriyorum. Hem enerji veriyor, hem pratik. Genelde sabah 7 gibi kahvaltı ederim akşam 7 gibi akşam yemeği yeriz. Mesela bu sabah bir poğaça yedim ve akşam 9'a kadar akşam yemeği yiyemeyeceğim. Belki böyle günlerde adam gibi bir yemek yiyorum ders arasında yeteri kadar süre varsa ama o da nadiren.

Yanlış mı yapıyorum?


 
sabah puaça, öğlen snickers yemek akşam 9'da.

çok sağlıksız bunlar. elbette ki yanlış yapıyorsun.
  • mea maxima culpa  (27.10.14 12:03:27) 
snickers ın kalorisi neredeyse bir öğle öğünü kadar fakat içeriği sağlıksız, daha kısa sürede acıktırır.

reklamlardaki sloganlara inanma :)

sabah poğaça direkt margarin hiç bir faydası yok
  • freebird5406_2  (27.10.14 12:03:34 ~ 12:04:08) 
poğaça da keşke margarin olsa. tanımlanamayan cisimlerden yapıyorlar o tip şeyleri.


  • mea maxima culpa  (27.10.14 12:09:41) 
şeker önce kan şekerini yükseltir ama bu kısa sürelidir. aç kaldığını fark etmezsin düşer bayılırsın bir yerde :)


  • c1b2k3  (27.10.14 12:15:12) 
abi "yanlis mi yapiyorum" derken ciddi misin gercekten? birilerinin cikip "yo yo gayet saglikli bu, tebrikler" demesini bekledin mi?


  • hjarteblod  (27.10.14 12:15:34) 
Her şey hatalı!
Sinckers'ı hiç bir zaman yememelisin! Bomba o bildiğin!!!

  • cliquot  (27.10.14 12:17:12) 
@hjarteblod Yani en sağlıklı şeyi yapmadığımın farkındayım. Gün içinde pek acıkmıyorum. "Snickers yiyeceğine git bir tost ye, hem daha pratik hem daha sağlıklı" ile "Snickers enerji verir, kendini zinde hissedersin boşu boşuna tost falan yemek" gibi cevaplar bekliyordum. Yani belki çok kötü değildir diye ümit etmiştim.


  • aguilas negras  (27.10.14 12:19:32) 
Ne kadar şeker tüketirsen, o kadar acıkırsın; ne kadar acıkırsan, o kadar şeker tüketirsin. Konu fazla şeker tüketiminin sonuçları olmadığı için o topa girmiyorum ama şeker tüketimi bahsettiğim döngüye neden oluyor. Ayrıca o enerji yüklemesi yükselen şeker nedeniyle oluyor, ki anlık bir şeydir. İnsülin nedeniyle aynı hızda tekrar düşecektir kan şekeri ve bu da hipoglisemiye neden olacaktır. Hipogliseminin etkileri yorgunluk bıkkınlık allah canımı alsa da kurtulsam türü şeylerdir. Yani özünde enerjik falan olmuyorsunuz. En iyisi bu tür şeyleri yemeyin, kötü sonuçları oluyor. Ben ekmek ve benzeri şeyleri de tüketmiyorum ama çikolata yemektense tam tahıllı ekmekle yapılmış küçük bir sandviç yemen çikolata yemenden daha iyi olabilir.


  • angelus  (27.10.14 12:28:11) 
vücudumuza gerekli besinler var. protein (et-balık-yumurta), süt ürünleri (süt, peynir, yoğurt), sebze-meyveler ve az da olsa baklagiller ve kuruyemişler var. bunları birbirine karıştırarak binbir çeşit lezzetli ve sağlıklı yemek yapılabilir.

iş yerinde yapamıyorsan dışarıdan alabilirsin, evde yapıp yanında götürebilirsin.

poğaça ve snickers'in içinde insan vücudu için gerekli hiç bir madde olmadığı gibi kötü yağ, şeker, beyaz un, glikoz şurubu gibi çok zararlı maddeler var.

bilmem yeterince açık olabildi mi? bunu ilk defa burada duyuyor olman, sağlıksız yemekler için duyurudan destek beklemen çok ilginç tabii.
  • mea maxima culpa  (27.10.14 12:31:50) 
Düzenli olarak çikolatayla beslenmek yanlış ve ötesi.


  • arnold schwarzeneger  (27.10.14 12:32:18) 
İlla olumlu bi cevap istiyorsan hiçbir şey yememektense snickers daha iyi tabii.


  • nuka cola  (27.10.14 12:48:54) 
@angelus @mea maxima culpa Evet yeterince açık oldu. Bundan sonra üşenmeden yemekhaneye gideceğim sanırım. Yarım saat vakit kaybı ama ne yapalım artık.

Teşekkürler herkese.
  • aguilas negras  (27.10.14 12:55:50) 
Sayın arnold abim, snickers çikolata bile diil. Bildiğiniz zehir.


  • compadrito  (27.10.14 14:38:02) 
snicker yiyeceğine activia kahvaltı saati yemeni tavsiye ederim.
hem tok tutuyor, hem yoğurt, hem masabaşında yenebiliyor.

  • kayranin kedisi  (27.10.14 14:56:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.