[]

ACANA Kedi maması-kedinin kilo alması

Sevgili duyurucular,

3 yaşında kısır erkek bir kedim var. son 6 aydır içinde tahıl içeriği olmadığından Acana mama veriyorum ve günde 70 gramı geçmiyor. Ayrıca herhangi ek bir mama vs vermiyorum. Ancak benim dana sürekli kilo alıyor, kilo almasını durduramıyorum. Acaba Acana mama ile böyle bir sorun yaşayan başka kedi sahibi var mıdır? Kısırlaştırılmış kedi mamasına da çok güvenemiyorum. Deneyimlerinizi/Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler


 
benimki aynı yaşta kız, orijen veriyorum, proteini daha da yüksek ama hiç kilo almadı. hareket mi etmiyo acaba, biraz daha oyna belki işe yarar.
ben ölçekle de vermiyorum, öyle kabını yarıya kadar dolduruyorum, o kadar.
yani çok kilo aldıysa diyet bir mamaya ya da kısırlaştırılmış mamaya geçmen gerekebilir. veterinerlere gıda konusunda güvenmiyorum, hills, proplan falan tavsiye ediyorlar. bence biraz hareketini artırmaya çalış önce.
  • tiny penny  (27.10.14 11:06:35) 
Acana kullanmadım daha evvel lakin yağ oranı mesela benim aldığım mamadan yüksek. Ondan olabilir belki. Kısırlaştırılmış mamaya da güvenmeyecek bir şey yok, diyet maması gibi düşün.


  • buff  (27.10.14 11:07:55) 
barf besleyince vücutları inanılmaz düzeliyor hayvanların.

zayıflar süper kilo alıyor şişkolar acayip güzel zayıflıyor. bunu da düşünebirsiniz. hem mamayı kendiniz hazırlarsanız daha ggüvenli olur. bir arkadaş bir duyuruda "tahılsız mahılsız, bir sene boyunca bozulmadan durabilen mama ne kadar doğal olabilir" demişti, ben de aynen böyle düşünüyorum.

he kuru mamayla besliyorum mecburiyetten, o başka...
  • mutevazi  (27.10.14 12:27:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.