[]

Attribute fiili

yahu bu nasıl kullanılır, nasıl yapılır anlayamadım bir türlü.

bağlamak, dayandırmak diyor. Bu somut bir bağlama değil heralde. Yani ayakkabılarımı bağladım gibi bir şey denemez. go to power gibi olur :D


 
"To what do you attribute your well being?" gibi bir şey olabilir. "İyi olmanı neye bağlıyorsun" gibi. Ya da "I attribute my hypothesis to an earlier study" denebilir, "Tezimi önceki bir çalışmaya dayandırıyorum" gibi.


  • aychovsky  (27.10.14 09:01:31 ~ 09:02:43) 
İki anlamı var. İlk anlamı bir şeyin bir başka şeyin sonucu olduğunu söyleyerek birbirine bağlamak. Buna örnek olarak: They attribue my success at work to my close relation with the boss diyelim. Meali: Onlar benim iş yerindeki başarımı patron ile olan yakınlığıma bağlıyorlar.

İkinci anlamı ise bir insanın kalitesi veya özelliğini belirtmekte kullanılır. Bunun için de bir şey uyduramadım ama internetten böyle örnek bir cümle buldum: It is a mistake to attribute too little intelligence to one's colleagues. (İş arkadaşlarını düşük zekalı olarak görmek bir hatadır diyor)

attribute'un bu ikinci anlamı isim olarak da kullanılabiliyor. Toughness is his most known attribute (Sertlik onun en bilinen özelliğidir).
  • hiko seijuro  (27.10.14 09:11:04 ~ 09:11:59) 
şöyle bir kullanımı da var mesela:
"if i attributed this quote to Marx no one would believe it"
yine bağlamak, dayandırmak temelli.
"credit" gibi.
  • icemint  (27.10.14 09:30:50) 
@icemint, güzel örnek.


  • hiko seijuro  (27.10.14 09:32:01) 
(bkz: atfetmek)
(bkz: yüklemek)

  • yalnux  (27.10.14 09:46:45 ~ 09:47:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.