[]

Macar cariyeler

Osmanlı devleti sultan süleyman mohaç meydan şavaşından sonra ülkeden 50 000 civarında esir kadın getirmiş ve onları kadın pazarında satmış diye bir şey duydum .
Diyelim tamam yaptı bunun gerekçesi nedir ?İslama uygun mu ? Yani fethedilen ülkenin kadınlarını niye esir alıyorlar ?



 
Ganimet.


  • angelus  (26.10.14 23:26:44) 
Daha çok kadın, değil, müslümanlaştırma.


  • ateyist_  (26.10.14 23:27:08) 
islama uygun olması mı gerekiyor?


  • mahone  (26.10.14 23:29:16) 
@angelus insan ganimet olur mu ? Savaşan erkekleri anlarım onlar esir olur .Ateyist daha çok kadın ne alaka ? cigerdelen sadece bir duyum ama emin değilim .


  • lawist  (26.10.14 23:30:05) 
Kazanılan savaşta şehirdeki/ülkedeki her şey, ki buna insanlar da dahil, ganimettir.


  • angelus  (26.10.14 23:31:26) 
kadınlar islama göre ganimettir, cariye (cinsel köle) olarak:

www.kuranmeali.org

Yani islama uygun.
  • harzem  (26.10.14 23:37:52 ~ 23:38:37) 
savaştaki ganimetin üçte biri padişahındır. evet doğru. bir o kadarı da yeniçerilerindi.

islama da uygundur bu. islamın ilk yıllarındaki "hayber kalesinin fethi"ne de bakabilirsiniz.
  • zvonimir  (26.10.14 23:40:10) 
Kadınlar Nasıl Cariye oluyor peki ? Yani diyelim savaş kazanıldı sonra oradan bir eve girip zorla insanları kaçırıyorlar mı ? Bunun neresi hoşgörü bildiğinz barbarlık bu ?


  • lawist  (26.10.14 23:57:42) 
16. yüzyılda o dediğin barbarlık değil kılıç hakkıydı, Savaş öncesi şehrin teslim olması istenir ve kabul edilirse herkes serbest olur mal mülke dokunulmazdı. eğer reddederlerse kanı ve canı fethedenlere aitti. hugenot isyanlarına, hussite'lere, bogomitlere 30 yıl savaşlarına, endülüse vb bakınız. oralardaki kat be kat kötü katliamlardır.

Uygar 20.yyda 1945te sovyet orduları berlinde 100.000 doğu almanyada 1 milyon kadına tecavüz ettiler.

Hoşgörü şudur,

Hristiyan venediklilerin mora yarımadasını ele geçirip milleti zorla katolik hristiyan yapmaya çalışması ve yunanlıların osmanlıya mektup yollayıp geri osmanlı yönetimine dönmek istemesi,

Fatih'in bosnayı sırplardan fethettikten sonra madenlerde çalıştırılan köleleri serbest bırakıp çalışanların çalışma saatlerini azaltıp maaşlarını 4 kat artırması,

macar başbakanının 2012'de iyiki 200 yıl osmanlı yönetiminde kalmışız, yoksa avusturya bizi asimile eder ve kültürümüzü yokederdi demesi,

hayvanların aşırı çalıştırılmasının ve yaşlandıktan sonra terkedilip açlıktan ölmelerininin yasaklanmasının devlet fermanı olarak ilan edilmesi vb.

Ayrıca köleler osmanlıda çok daha fazla hak sahibidir, mal değildir, kölelerin çocuğu köle olmaz özgürdür, avrupada ve abd'de tam tersi idi.
köleye haksız vuramazsın, öleye yediğinden yedirmek giydiğinden giydirmek zoundasun.

ve avrupada olduğu gibi köle ölene dek köle olmuyor sahibi ölünce genelde azad ediliyordu.

avrupa ve abd'de kölelerin çocuklarıda köle oluyor ve serbest kalmaları son derece nadir bir durumdu
  • efrasiyab87  (27.10.14 00:16:52 ~ 00:21:35) 
@efresiyab87 salla amk yalancıyı öpmüyorlar ne de olsa.
demek mora'yı venedikliler işgal edip zorla katolik yaptılar ve osmanlı'ya geri gelin diye mektup yazdılar adfasgtfhsgsghgdfjhkmdfxgjuhktymdfg neremle güleceğimi şaşırdım
mora 1829'da bağımsız oldu. venedik 1790 küsürde napolyon tarafından işgal edilip ortadan kaldırıldı. nasıl oluyor la bu bana bi anlat hele.

@freekara

hacı sen cahilsen ben nabayım?


tr.wikipedia.org

Bknz özet:

Savaşın Sonu ve Sonrası[değiştir | kaynağı değiştir]
1699 yılında imzalan Karlofça Antlaşması, savaşın sonunu getirdi. Mora Venediklilerde kalmış oldu. Venedikliler burayı 4 idari birime ayırdı. Savaş, bölgede ekonomik zarar yaratmıştı. Venedikliler zararın etkilerini yok etmeye çalışsa da, Mora halkının güvenini kazanamadı. Osmanlılar burayı 1715'te geri aldı.
  • efrasiyab87  (27.10.14 00:38:24 ~ 00:43:15) 
Buda macar başbakanının dedikleri

www.haberturk.com
  • efrasiyab87  (27.10.14 00:51:50) 
yahu önce diyorsun ki salla amk, yalancısın, venedik 1790da yıkıldı mora 1859da bağımsız oldu venedik nasıl ele geçirdi diye.

seni yalanlayınca tarihi kaynaktan hiç yüzün kızarmadan, bana yalancı dediğin halde kendin kıçından sallayıp olmadı dediğin olayın üzerinden bana bir önceki dediğinin tam aksini söylediğin halde ama bu satırlarda bu var diyorsun.

ben diyorum ki adamların yazıdğı mektup 15 yıllık venedik hakimiyeti sonrası yazılmış bir mektup, yani venediklilerden ümit besleyen ama zorbalıkla katolik yapılmaya çalışılınca yazılmıl bir mektup
sen gelmiş savaş içindeki göçlerden bahsediyorsun.

Ayrıca madem ben yalancıydım 5 dakkada benim doğru söylediğimi kabul edip hemen benim kaynağımdan evet savaş olmu venedik ele geçirmiş diyip gene başka yalanlamaya geçiyorsun.

gece gece uğraşıp sana mektubu bulsam bu sefer gene başka konuya geçeceksin yalanlandığın yetmeyecek tekrardan
  • efrasiyab87  (27.10.14 00:57:08 ~ 01:05:16) 
>>>>
macar başbakanının 2012'de iyiki 200 yıl osmanlı yönetiminde kalmışız, yoksa avusturya bizi asimile eder ve kültürümüzü yokederdi demesi,
>>>>

bu söz bence osmanlının aptallığını gösteriyor.
osmanlı fethettiği yerlerin kültürlerini değiştirebilseydi,
kimse böyle kolaylıkla osmanlı'dan kopamazdı.
  • titiraprap  (27.10.14 01:03:41 ~ 01:06:39) 
adamlar osmanlıdan hristiyan venediğe geçiyor ve düşünüyorlarki daha özgür olacakalr, o yüzden kaçıyorlar.

fakat hala algılamamakta ısrar ettiğin şekilde, 15 yıllık venedik sonrası osmanlıya mektup yolluyorlar.

ayrıca hala utanmadan ısrar ediyorsun, ilk postunda cahil cahil yea venedik 1790da yıkıldı mora 1859da özgür oldu kıçından sallama diye laklak yapıyordun. bir anda cehaletyin ortaya çıktı tarihten haberin bile yok hala çekinmeden konuşuyorsun.

cahil cesareti dediğin bu olsa gerek. cahile laf anlatmak zordur o yüzden kafana göre takıl sen, ama önce bir genel tarih kitabı oku derim.

@titiraprap:

Osmanlı zorbalıkla asimilasyon politikasına gitmediği için o toprakları ellerinde tutabildi. Prof. Dr. Halil İnalcık ve Prof Dr İlber Ortaylı hocanın teorilerine göre Osmanlının asimilasyon politikası olmadığı için balkanlarda uzun yüzyıllar başarılı oluyorlar.
  • efrasiyab87  (27.10.14 01:09:24) 
haı en başta bilmediğin olaydan şöyle yapmışlardır böyle yapmışlardır diye düşündüm bilmiyordum diyorsun

sonrada bana cahil diyorsun.

başka zaman bilgi seviyesi kendin derecesinde olan kişilerle laf yetiştir.

zira kusura bakma ama amacının samimi olduğunu düşünmüyorum, gerçekten samimi olan biri amk yalancısı diye yoruma başlamak yerine düzgün bir dille sorardı yok öyle bir şey diye.

önce seviyeyi düşürüp sonra hala amele şeklinde boş beleş mahalle kavgası tadında devam ettirmen zaten en başından olayının öğrenmek olmadığını kanıtlıyor. gelip burada 1 saat sonra mektubu yazsam gelip yanlış biliyormuşum, özür dilerim demeyeceğin gibi başka bir şekilde devam ettireceksin bu seviyesiz konuşmanı.

o yüzden kafana göre takıl, cehalet mutluluktur demişler, mutluluklar dilerim.
  • efrasiyab87  (27.10.14 01:23:11) 
MEktup hakkında:

www.tarihtendersler.com

boş beleş konuşmana devam ediyorsun zaten.

Durmak yok yola devam hakkatten evet.
  • efrasiyab87  (27.10.14 01:36:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.