[]

Stresin kısa süreli etkileri

İyi akşamlar.

Bugün bir anda fark ettim kaşlarım dökülüyor acayip derecede. Bir dokundum elimde kaldılar resmen. Her zaman böyle değil. Saçlar da aynı şekilde. Her saçımı düzeltmemde elimde 2 tel kalıyor neredeyse. Sonradan fark ettim yarınki sınavdan dolayı stresli olduğumu ve bundan dolayı dökülebileceğini. Kısa süreli bir stresten dolayı insanın kaşı, saçı dökülür mü? Soru benim yaşadığımla ilgili değil, genel bir soru.


 
biriyle tanıştım.
askerlikte çocuğu nişanlısı terketmiş.
abisi vefat etmiş üstüne
üstüne nişanlısı evlenmiş

çocukta kirpik dahi yoktu, dökülmüş hepsi...
  • saksı  (26.10.14 23:02:05) 
Stres anında vücuda kortizol salınımı oluyor. Yüksek kortizol saç dökülmesi yapmaz ama keşke saçlarım dökülseydi diyebileceğiniz birçok probleme neden olur. O yüzden sakin olun, varsa bi bitki çayı için sakinleşin.


  • angelus  (26.10.14 23:06:24) 
@angelus Normalde de gergin bir insanım zaten. Şimdi de normalden pek farklı değilim, sadece bütün gün sınavın sıkıntısını içimde hissettim. Teşekkürler. Uyku getirmesin şimdi? :)


  • aguilas negras  (26.10.14 23:13:36) 
Yok yok bir şey olmaz, benim bu dediklerim öyle bir günde iki günde olacak şeyler değil zaten. Cushing sendromu yoksa bir ömür de olmaz esasında. Durduk yere gerginlik yarattım. Uykunuz gelirse elma yiyin veya varsa yeşil çay için. Cin gibi yapar sizi.


  • angelus  (26.10.14 23:20:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.