[]

saatlerin geri alınması çok mantıksız değil mi?

daha önce sorulmuş olabilir ama aradım taradım cevabına ulaşamadım.
şimdi kışın saatleri geri alınca insanlar işten bir saat geç çıkmış olacak ve dolayısıyla daha çok elektrik harcanmış olacak. tasarruf bunun neresinde? can vermek üzereyim biri izah etsin nolur



 
Şu an asıl saat dilimimize döndük gmt+2 yani. Tasarruf meselesi yazın ileri alırken, sabahın köründe kalk ışıktan daha çok yararlan diye.


  • Lim5  (26.10.14 16:57:44) 
fakat bunu sadece biz yapmıyoruz. yurt dışında da böyle bu.


  • clones  (26.10.14 17:16:19 ~ 17:16:41) 
Şöyle düşün: yazıngünde 15 saat güneş 9 saat gece olsun. Yazın güneş erken doğar geç batar. Güneşin sabah 5 gibi doğup akşam 8 gibi battığını düşün. Ne oldu sabah 6 da uyanan biri için 1 saatlik güneş kaybı oldu. 5 de doğan ve bir saattir günü aydınlatan güneşi kullanamadı. Bu güneşi de güne katmak için saatleri yazın ileri alıyorlar. Saat beşte saati 6 ya alıp o bir saatlik güneşi gece 9 batırarak güne dahil ediyorlar.

Peki kışın. Kışın güneş normalde geç doğar erken batar. Tam tersi olduğunu düşünelim 7 gibi doğup akşam 5 gibi battığını düşün. 6 da kalkan adam bu sefer bir saat geceyi yaşayıp günün doğduğuna vücudunu alıştıramayacak falan. Saatleri kışın bir saat geri alıp güneşi 6 da doğdurup, 4 de batırıyorlar. E akşam bir ton elektrik diyeceksin ama sabah karanlıkta işe gitmek mi daha verimli olur yoksa akşam aydınlıkta işten çıkmak mı? Ya da ne bileyim akşam zaten karanlık olur. Sabah dediğin güneşle başlamalı, psikolojik etkileri olan şeyler bunlar.güneşi akşam çıkış saatinden alıp,günün en verimli saatlerine öğleden öncesine alınıyor olması önemli bir şey.
  • orhan tv  (26.10.14 19:17:29) 
dogru dusunuyorsun. bi mantıgı yok. alisilagelmis uygulanıyor.


  • sage  (27.10.14 10:08:31) 
@orhantv, insanlar altida kalkar varsayimi ile mi yapiliyor yani bu olay? Kim altida kalkiyor allah askina?
Cok mantiksiz bence.

  • sckxyss  (27.10.14 10:21:17 ~ 10:21:57) 
valla benim için gayet mantıklı. sabahın 6 buçuğunda karanlıkta işe giderken bu sabah aydınlıkta çıktım evden.


  • nick konusunda kararsizim  (27.10.14 10:22:23) 
@skxyss saat altı diye bakma güneşi güne daha fazla dahil etmek olarak bak.


  • orhan tv  (03.11.14 03:08:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.